Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 51: Законски да се ограничи голотијата во земјава, онлајн и офлајн.)

Хард кор предлог и цемент не од мене. Прво, дефиницијата за варање што е, фул клип роканац или на цурата и се сонило дека ја бацувам комшиката па ајде на суд? Плус и лесно се бајпаснува, не сме во брак и чао пријатно, нема легална основа за да ме обвини за моите гревови.

Добро... да се уозбилам малце..
Прво, лош детектив би бил :D

Се зезам.. сега озбилно..
Варањето во повеќе од пола случаи е последица (а не причина) на нефункционален брак/врска!

Мислам има и хронични неверници, далеку од тоа.. што само гледаат да се поебат..
Ама сепак мислам дека повеќето се последица на нешто што затаило во бракот/врската..

@Darling туку кажи како ова ќе го реши проблемот на разводите и малиот број бракови во старт?

Добро... да се уозбилам малце..
Прво, лош детектив би бил :D

Се зезам.. сега озбилно..
Варањето во повеќе од пола случаи е последица (а не причина) на нефункционален брак/врска!

Мислам има и хронични неверници, далеку од тоа.. што само гледаат да се поебат..
Ама сепак мислам дека повеќето се последица на нешто што затаило во бракот/врската..

@Darling туку кажи како ова ќе го реши проблемот на разводите и малиот број бракови во старт?
Не е поврзано со тој проблем на малку бракови.
Но може да биде отежнување на последиците од разводите од неверство. Со тоа што неверниот/та ќе плати многу поголема казна и ќе трпи поголеми последици, ќе се предомисли пред да се одлучи на такво нешто и веќе ќе работи на средување на проблемите во бракот, или прво потегнување кон разводна постапка, пред да изврши неверство.

... додека другата пола случаеви од неверства е моменталната околност, еднократно, без емоции, без ветување и иднина, ете се случило непредвидлива грешка од задоволство, иако бракот е идеален на двете страни што инцидентно се споиле, зошто би следело казна, ако нема да има последица на нивниот брак од еднократната случајна авантура?

... јас мислам дека дарлинг сака да долови казна за неверство ако тоа е фатено јавно или пречи јавно, ете ни одзема внимание додека возиме замаглените автомобили покрај патот, нема здравствена услуга на пациент, зошто лекарот се тркала со медицинска сестра на ноќно дежурство, такви неверства треба да бидат казнети, но поради локација, пречење на околината, давање лош пример!

Не е поврзано со тој проблем на малку бракови.
Но може да биде отежнување на последиците од разводите од неверство. Со тоа што неверниот/та ќе плати многу поголема казна и ќе трпи поголеми последици, ќе се предомисли пред да се одлучи на такво нешто и веќе ќе работи на средување на проблемите во бракот, или прво потегнување кон разводна постапка, пред да изврши неверство.
Ќе влијае и на тоа кој ќе добие старателство врз децата? :unsure:
(е пази сега, накај провалијата одиме..)

Ма оргинал Плажата на залезот... само што ми фали репче :oops:
Man of culture,складно со новата тема што мазење и варање паѓаше таму обобобобобо :D

Инаку против сум тоа да биде казниво итн итн,демек казните ќе запрат некој/а ако се намерачил за нешто ново

Ќе влијае и на тоа кој ќе добие старателство врз децата? :unsure:
(е пази сега, накај провалијата одиме..)
Па ако е кривично, тогаш да, ќе влијае.
Така не би се давало секогаш првенство на жената, ако таа е неверната.

пред да се одлучи на такво нешто и веќе ќе работи на средување на проблемите во бракот, или прво потегнување кон разводна постапка, пред да изврши неверство.
... се наоѓаш сред забава на полноќ, намалено светло, све околу со алкохол и добро расположение, како што пишуваше Говинда (недостасуваш мореее Гови), сите чакри отворени, има време особата да „одлучи“ дали да изневери??? па пола неверства се случуваат несвесно, изгледа мислиш на хронична швалерација, за такво многугодишно редовно неверство, мора да ги поделиш неверствата во групи, не може во ист кош!

Последно уредено:
ако нема да има последица на нивниот брак од еднократната случајна авантура?
Додека не сфатиш дека таа безазлена авантура била епизода бр.146
Или типот што тебе те вика "миличка", друга ја вика "душичка"...
Или додека ти вели дека имаш најубав газ на свет, а на друга дека има најубави цицки..
Итн итн итн..

Нема после ебење каење! Не за џабе е речено..

Родосвернавењето и двобрачноста се кривични дела (предвидена е и казна затвор и за брачниот другар кој стапил во брак, а знаел дека постои брачна пречка). Кога веќе навлегуваме во тоа што државата треба или не треба да ја засега.

... се наоѓаш сред забава на полноќ, намалено светло, све околу со алкохол и добро расположение, како што пишуваше Говинда (недостасуваш мореее Гови), сите чакри отворени, има време особата да „одлучи“ дали да изневери??? па пола неверства се случуваат несвесно, изгледа мислиш на хронична швалерација, за такво многугдишно редовно неверство, мора да ги поделиш неверствата во групи, не може во ист кош!
Да, да несвесно, само така случајно по грешка завршив во туѓ кревет, упс

Да, да несвесно, само така случајно по грешка завршив во туѓ кревет, упс
...твое моментално искуство не те прави општо искусна, јас сум сигурна дека секој човек во својот живот ќе погреши еден ден несвесно несакајќи и ќе го искуси тоа неверство, тој/таа што ќе рече дека не изневери - Лаже, но не значи да биде казнет за тоа еднаш што бидна, ете бидна!

... не знам ако си го видела филмов, ете барем на крај после забавата догледај, колку можел и тој и таа да планираат дали ќе изневерат или не!

Последно уредено:
@Darling појасно ќе биди ако дефинираш што ќе биди подразбрано како неверство.

Back
На врв Bottom