Брука во КАМ маркетите

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување
Chat gpt...
Или вкафана иди штубај ги прат... Со плазми лудила, чуда :D
Иди кај оној Сакаш што прави палачинки со "кило" нутела да плива цела палачинка во благо.

Не сум пробал ама гледам се прелолни со благо внатре.

Еднаш јадев палачинка од тие кафански, мислам дека за малце ќе ми се слошеше. Не можев ни пола да ја изедам. Кога го видов на она Сакаш еден изел едно метро, се зачудев искрено. Тоа е шеќерна бомба.

Мајка ми прави палачинка во рерна. Тестото е подебело и е како колач. Му мачкам џем од шипки и за вечера кога ти се јаде благо супер е.

Туку ај да не забегаме во темава да се вратиме барем колку толку во правец за што е темава.

Ќе научиш. Ќе побараш рецепт од другарките на форумов.
Не е малце сексистички коментаров? Демек мажите не знаат да готват, па затоа "другарките"? Јас ти гарантирам дека да пробаш моја палачинка ќе речеш дека поубава не си јадела.

А обратно да е, маж да напише дека жените треба да готват, очи ќе му ископате!

Не е малце сексистички коментаров? Демек мажите не знаат да готват, па затоа "другарките"? Јас ти гарантирам дека да пробаш моја палачинка ќе речеш дека поубава не си јадела.

Ау се извинувам Злате.

Ќе побара од другарките и другарите. Ајде чекаме слика од твоите палачинки :))))

Да скоро дефинитивно е така ко што мислиш. Сличен случај имав јас со оние замрзнатите пици. Имаше десетина со поминат рок. Јас вратив една таква и после неколку дена истите тие со рокот продолжен за 6 месеци и некоја акција намалување голем процент.
Дефинитивно кам мењаат рокови, но и кај ѕтинекс имам исто забележано. Веројатно сите тоа го прават. Вукојебина, ни инспекции ни контрола
Јас ова го немам забележано во Веро маркетите ,имаат посебно означено место каде се изложени производи со краток рок .Незнам но некако имам поголема доверба во Веро исто тоа беше и со Тинекс кога работеше како што треба пред скоро една година ,некако немам доверба секогаш проверувам до кога е рокот во Кам ,Стокомак,Рептил,Жито,Гиго трејд, Кипер или сега ново брендираниве Косовари Интер Шпар каде голем дел од нивните брендирани производи со нивно лого се пакувани во Косово незнам но се уште неам доверба во нивните производи кои се правени во Косово можеби јас имам само такво мислење може и грешам

Abe tolku razbirat , se treba da im crtas :toe:
Vidi mozam i sam da se poceskam, ama poubo mi e druga ko ke me ceska ;)
Isto i so palacinkite.
I mnogu jasno deka tie treba da gotvat, to ne e ni predmet za diskusija :sneaky:

И Рамстор ги пушта производите со мал рок на -50%, нормално ако приметат вработените. Често сум наоѓал и таму производи со поминат рок, најчесто лебови и замрзнати работи.

Маркерите не верувам дека се замараат да бришат и менуваат рокови. Но што е со дистрибутерите или произведувачите? Нели на нив им се враќа производот, и што потоа? Дирек во канта завршува, или пак на рафтовите на акција?

И Рамстор ги пушта производите со мал рок на -50%, нормално ако приметат вработените. Често сум наоѓал и таму производи со поминат рок, најчесто лебови и замрзнати работи.

Маркерите не верувам дека се замараат да бришат и менуваат рокови. Но што е со дистрибутерите или произведувачите? Нели на нив им се враќа производот, и што потоа? Дирек во канта завршува, или пак на рафтовите на акција?
За Златиборац имам слушнато дека некој им ги одкупува тие со поминат рок а што прави понатаму со тие производи појма немам

За Златиборац имам слушнато дека некој им ги одкупува тие со поминат рок а што прави понатаму со тие производи појма немам
Ги препакува под рандом име или " произведено за кам ,стокомак, зур....".
Ваљда.

завршуваат на тезги по пазарите пр. за пола цена,
ваква тезга до скоро имаше и во велес (сега брзо не сум видел) и не се продаваа само сувомесни производи, имаше и кондиторски... задничко за сите беше што на сите им беше поминат рокот, а бидејќи поефтино дел од народот си земаа

Неколку пати ми се случува фискалните сметки од КАМ да се толку лошо испечатени (бледи и со бели линии на матричниот код) што апликацијата МојДДВ не може да ги прочита!

Back
На врв Bottom