Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Обожавам кога во рандом среда, дозата и дрогата ќе му се погодат на Бот, па со поддршка на скриениот ексцентричен аутизам ќе напише ваков реферат каде што ќе не потсети дека освен Џим Кери што е заменет можеби е и он.
Тематиките што се сомневам дека некогаш освен како поими ги сретнал и запознал во животот мисли дека му даваат моќ да ги дискутира од "модерен, уметнички" аспект.

Обожавам кога во рандом среда, дозата и дрогата ќе му се погодат на Бот, па со поддршка на скриениот ексцентричен аутизам ќе напише ваков реферат каде што ќе не потсети дека освен Џим Кери што е заменет можеби е и он.
Тематиките што се сомневам дека некогаш освен како поими ги сретнал и запознал во животот мисли дека му даваат моќ да ги дискутира од "модерен, уметнички" аспект.
Хеј! Не почнаа моите да зборат за уметност, тоа беа твоите!
Јас само реков дека може да отидеме и таму ако тоа се бара.

Дури ви го пингнав резидентниот... од скоро гејткипер на уметноста, кој ги сретнал и повеќе освен како поими "тематиките" како што милуваш, он да каже повеќе околу тоа дали уметноста е навистина под ризик кога веќе ги читаше муабетите за уметноста и сквернавењето, реагираше на тие постови за уметноста, а и најбитно, знае уметност - ама повеќе среќа ќе имавте со билокој од постарите АИ модели да го прашавте за меме. :( Изгледа прстите не типкаат како што типкаа. Малку знаат, но уметноста освен што е света исто така е и исцрпувачка. Очекував да ме извреѓа, бидејќи тоа е фер и е цена која ја плаќам секогаш за... билокаква мисла деновиве очигледно, но исто очекував да каже нешто надмено како тоа дека уметност настанува кога имаме убавина во комбинација со знаење/спознавање, или нешто такво длабоко без да ризикува да ја фати мојата страна во муабетите бидејќи уосталом ќе ги налутeше воукците, волците, како и да е.

И како тоа еден старо-воук филм со црнци и трансформери ќе излезе подобар филм од тој тебе некни што многу ти се допадна? Не од критичари или заработки или евресјки пари во циркулација за маркетинг, туку од еден куп форумџии, еден куп вистински луѓе по социјалните мрежи од кои многу сигурно се против воук, евреи и целиот пакет. Не мислиш дека можеби ти нешто испушташ при твоево патување до просветление? Толку си исплашен да ѕирнеш на другата страна, дури не мора толку далеку, да ја провериш средината за да сфатиш дека можеби не си во право кога чантате, бојкотирате и канселирате по дефулт, баш како што оние опиените од моќ нацисти претходно правеа, и дека можеби, само можеби, не е се заговор против тебе? Дека може да се позабавуваш со филм некогаш, no strings attached? Заборави ли колку беше возбуден пред некој ден, какво убаво искуство ти беше, дружба, огромен екран, пиво, малце трилер, малце пуканки, малце акција. Зарем има нешто поубаво од тоа, се додека знаеш дека е само филм. Иако бев среќен за тебе, мешањето на филмот и реалноста малку ме исплаши за тебе... па и за останатите...

1784170104905.png

Хеј! Не почнаа моите да зборат за уметност, тоа беа твоите!
Јас само реков дека може да отидеме и таму ако тоа се бара.

Дури ви го пингнав резидентниот... од скоро гејткипер на уметноста, кој ги сретнал и повеќе освен како поими "тематиките" како што милуваш, он да каже повеќе околу тоа дали уметноста е навистина под ризик кога веќе ги читаше муабетите за уметноста и сквернавењето, реагираше на тие постови за уметноста, а и најбитно, знае уметност - ама повеќе среќа ќе имавте со билокој од постарите АИ модели да го прашавте за меме. :( Изгледа прстите не типкаат како што типкаа. Малку знаат, но уметноста освен што е света исто така е и исцрпувачка. Очекував да ме извреѓа, бидејќи тоа е фер и е цена која ја плаќам секогаш за... билокаква мисла деновиве очигледно, но исто очекував да каже нешто надмено како тоа дека уметност настанува кога имаме убавина во комбинација со знаење/спознавање, или нешто такво длабоко без да ризикува да ја фати мојата страна во муабетите бидејќи уосталом ќе ги налутeше воукците, волците, како и да е.

И како тоа еден старо-воук филм со црнци и трансформери ќе излезе подобар филм од тој тебе некни што многу ти се допадна? Не од критичари или заработки или евресјки пари во циркулација за маркетинг, туку од еден куп форумџии, еден куп вистински луѓе по социјалните мрежи од кои многу сигурно се против воук, евреи и целиот пакет. Не мислиш дека можеби ти нешто испушташ при твоево патување до просветление? Толку си исплашен да ѕирнеш на другата страна, дури не мора толку далеку, да ја провериш средината за да сфатиш дека можеби не си во право кога чантате, бојкотирате и канселирате по дефулт, баш како што оние опиените од моќ нацисти претходно правеа, и дека можеби, само можеби, не е се заговор против тебе? Дека може да се позабавуваш со филм некогаш, no strings attached? Заборави ли колку беше возбуден пред некој ден, какво убаво искуство ти беше, дружба, огромен екран, пиво, малце трилер, малце пуканки, малце акција. Зарем има нешто поубаво од тоа, се додека знаеш дека е само филм. Иако бев среќен за тебе, мешањето на филмот и реалноста малку ме исплаши за тебе... па и за останатите...

Прегледај го приврзокот 482762
Филмот (Disclosure Day) најмалце имамв надежи, желби и очекувања да го гледам како уметнички проект.
Од старт се знаеше дека треба да биде порака, пропаганда, опипување на пулс на широките народни маси. Барем јас ова така го гледав. Затоа и пишав дека е документарец од иднината.
Никакви маестрални актерски способности не се бараа, никакви филмски сцени (секако освен глупостите со брканиците и пукањата) не се очекуваа, никакви високи филозофии. Голи цицки не се очекуваа а дури и за мое изненадување ни воук, блм моменти. Филмот не беше направен да растура со гледаност, да врти милиони на киноблагајни или да земе 12 оскара.
Филмот беше тоа што погоре го напишав : порака, пропаганда, опипување на пулс на широките народни маси.
Ете затоа го сметам за мастермајнд и покрај тоа што е режиран од злобен евреин. Тој злобен евреин (или како и да ми го опиша според наводно мои зборови) маестрано ја заврши работата и ја долови поентата на филмот.
Затоа и пишав дека самите вонземјани или некаква акција со пукање со ласери нема да има како во предходните негови филмови.
Затоа истово сценарио и режија да беа представени како цртан филм, црно - бел нем филм или драмска представа секогаш ќе го имаат истиот ефект кај мене.
Ете затоа овој филм заслужи исклучок да идам да го гледам во кино а најмалце заради социјализацијата која што секојдневно ја имам или кофата пуканки од 420 денари.

10 страници наназад беа офтопик, зашто наместо за филм, се зборуваше за пропаганда. Ама кога @Zlatikevichius во една друга тема банираше за истото, butthurt-натиот уште го боли butt-от. Сега @Zlatikevichius го прчи на плажа на Црвено море, па затоа не сака да се вознемирува со луѓе кои не гледаат разлика меѓу филм и пропаганда. Ми беше посочено вчера дека треба нешто да преземеме, и со право. Ама се надевам ќе преживеете сите 2 недели додека не се случи тоа.

Love, @Zlatikevichius :love:

P.S. Тука Арапиве колку се црнииии... Ебате woke-рската држава! :P

Види, не дека Нолан не го знаел ова. Едноставно избрал да оди во друга насока со стилот и тоа е тоа. Има и други глупости, како бродовите пример, кој очигледно ги направил да изгледаат поинтересно на широката публика, а мене ми кршат филм, зашто сум фан на оваа ера.

Сепак сите филмови кој важат за класици од ваков жанр имале тешки историски глупости. Има филмови кој биле попрецизни па не оставиле никаков импакт.

Едно нешто ме интересира само, како испадна Троја филмот кој го зимате за пример како добра адаптација? Тоа што кастингот се белци, не го прави филмот релевантeн на материјалот.

Последно уредено:
Види, не дека Нолан не го знаел ова. Едноставно избрал да оди во друга насока со стилот и тоа е тоа. Има и други глупости, како бродовите пример, кој очигледно ги направил да изгледаат поинтересно на широката публика, а мене ми кршат филм, зашто сум фан на оваа ера.

Сепак сите филмови кој важат за класици од ваков жанр имале тешки историски глупости. Има филмови кој биле попрецизни па не оставиле никаков импакт.

Едно нешто ме интересира само, како испадна Троја филмот кој го зимате за пример како добра адаптација? Тоа што кастингот се белци, не го прави филмот релевантeн на материјалот.

Да, бродовите се 100% копија на Скандинавските од викингшката ера и освен облеката и оклопите тоа страшно ме нервира.

Точно дека кастингот не го прави филмот и Троја со Пит е во најдобар случај осреден филм но јас барем нема да дадам денар на вакви филмови.

Би прифатил промена на стил (ама нема муда никој) црнец како Џексон да глуми бел робовладетел на Американскиот југ во 1850-те а на пример Гослинг да глуми црн роб.

Е тоа ако го направат секоја чест ама сите знаеме дека тоа нема да се деси и дека се ова е намерно.

Или приказната за Римско - Еврејската војна и разурнувањето на Ерусалим со црнци, азијати и Индијци како Евреи.

Да пишеше некој у темава онолики пост за woke членовите на форумов, како wot што пишал за другите, Злате имаше да го банира од овде до Камчатка.

Да, бродовите се 100% копија на Скандинавските од викингшката ера и освен облеката и оклопите тоа страшно ме нервира.

Точно дека кастингот не го прави филмот и Троја со Пит е во најдобар случај осреден филм но јас барем нема да дадам денар на вакви филмови.

Би прифатил промена на стил (ама нема муда никој) црнец како Џексон да глуми бел робовладетел на Американскиот југ во 1850-те а на пример Гослинг да глуми црн роб.

Е тоа ако го направат секоја чест ама сите знаеме дека тоа нема да се деси и дека се ова е намерно.

Или приказната за Римско - Еврејската војна и разурнувањето на Ерусалим со црнци, азијати и Индијци како Евреи.
Сакам да кажам Троја со сите недостатоци во адаптацијата по мене е океј филм. И овој очекувам да биде доста подобар. Тоа е на крајот од денот, за тоа го глеаш.

Не дека не ставале и белци во приказни со други раси. Ќе се смени ова и ова сеа за брзо.

Троја со сите критики што ги истрпи своевремено е уште еден од филмовите за кој сме гледале добар филм а не сме биле свесни за тоа, од костимографија, до кастинг до глума. Друг таков филм е Александар а попознат пример ти е Приквелите на Војна на Ѕвездите.

И нема што многу да се коментира, оваа интерпретација ќе има исто толку со Одисеја како што Оркански Височини на Емералд Фенел имаше. Приказна шмиказна, четџпт ќе направи сумарација и гледај мечеви тепачки , јади пуканки итн. Филм за ерата на анти интелектуализамот во која живееме.

Оние што го фалат филмот ги разбирам, едноставно сакаат да се дел од хајпот на нешто, сакаат да го поддржат нивниот омилен режисер, имаат убави сеќавања со бетмен и интерстелар и сакаат пак така да се почувствуваат и критиките не допираат до нив, и нема што многу да се направи, филмот е за нив се надевам ќе уживаат.
Порационални се критиките одколку пофалбите моментално но премногу се мрзливи. Нарекувајќи го само "воук" е глупо и мрзливо. Критичарите ако сакаат да бидат сериозни и да допрат до некого треба поискрени критики да даваат. Кој ќе сфати ќе сфати, другите си се слепи од хајпот и тоа е тоа.

Последно уредено:
Не знам што зборувате вака за Троја, па тој филм да излезеше денеска со овие ужасни стандарди којшто пробуваат да ни ги наметнат и да не навикнат ќе ни изгледаше како комбинација од Лоренс од Арабија и Бен Хур. Со години квалитетен епски филм не е излезен, а на почетокот на 2000ти ги имаше на претек, па еден Kingdom of Heaven делуваше како просечен филм тогаш во споредба со конкуренцијата во тоа време, а камоли Троја.

Kingdom of Heaven е потпросечен филм, иако го сакам поради тие неколку добри сцени, тематиката, и Едвард Нортон, па бев субјективен кон истиот. Никаква смисла немаат многу работи затоа што имаат исфрлено околу 40 минути и приказната е изменета, па земав да ја гледам Director's Cut верзијата демек тоа било подобро и ќе објаснело многу работи... таа верзија е негледлива. Никаков тек нема филмот, многу лошо е направен од режисерска страна. Троја отсекогаш ми бил добар филм ама се сеќавам на критиките кога излезе, многу го плукаа.

Back
На врв Bottom