Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Samo sto go gledav Odiseja na Imax ... Filmov me iznenadi pozitivno... Wouk elementov so crnata Helen dali 30 sekundi... Onoj masko zenskoto , glumi grcki vojnik ne Achilles 3-4 min ... I ona scena vo trajlerot so : Lets goooooo. ,ovoj cut off bese najdobar podjeb na Nolan kon celiot internet :)
Ima blagi nijasi na horor so pesterata... Filmot e ubav i dobar.
Go gledav pak sinoka, mnogy silen vpecatok mu ostavi pviot pat i ne veryvav prvo zosto mi vlijaese tolku, vtoro sakav da se osigyram , i treto imav vreme i 1400 denari za trosenje...
Ke go ocenam kako 8/10
1. Zvukot niz celiot film e los... Grmi, se se trese ko da e kraj na svet, i aber se nema da razberes dijalog megy akteri...
2. Go imam gledano strariot Odisej so toj italijanecoot sto glumi mafijas vo sekoj film, Troja, pa duri odamna imase eden od 70tite so stop motion kamera , i site si imaat razlicna tematika, fokusot na Nolan ovde ne e na avanturite, tie se duri na 3 to mesto vo filmot, fokusot e za krajot na edno vreme, i samio kraj go predizivikuvaat samitw luge so prekrsuvanje na dogovor megy bogovite i samite niv, site se plasat od lugeto od moreto a samite tie se lugeto od moreto.
Fokusot jas mislam e na redemption story za grevovite sto gi pravat vo samata Troja... Eden vid na isceluvanje od ranite sto gi napravile na drugi.
Edna recenica go dolovyva maksimalno toa vo filmot , kade sto Serse im vika na svinjite , vratete se pak vo maskite sto bevte ( sakajki da kaze deka se svinji vo default ) , sto do nekade i e tocno so toa sto go napravile na Troja
3. Agamemnon so site nedolicnosti vo samata kniga ( crvena kosa, crvena brada, i vo knigata so Odisej komunikacijata e najblisku do ramnopravna ) ovde e obvitkan so lazna aura .... I nesto sto najvise mi smeta , why the fuck morase da kazat za dek zena mu go u iva so svalerot ? Zena mu go ibiva zosto ovoj si ja zrtvuva sopstvenata kerka pred da odi na pohod .... Ama ne , hoivud mora da jaomaovazi bolkata na roditelot za izgybemo dete i da ja stavi na ista vaga so eban svaleraj. Namesto ova da ni smeta nie ke se raspravame dali ima indijci , crnkinji i marsovci.
Ova e najgolemata pobeda na holivud , se karame za vou i anti vouk i se drygo, a ne se karame sto so sekoj kadar so sekoja scena se omlavazuva roditelstvoto kako institucija ... Ama ova e muabet za druga teme ne za tyka.

4. Prasanje do site sto go gledavte : Sto mislite za toa : Lets gooooo ??? Jas seuste mislam deka Nolan stavi super podjeb na site vo trejlerot :)
I dali isto vi se smesni belite maski od hartija na vojskata od troja :)

Attachments

• Screenshot_20260719_164133_com_google_android_apps_photos_HomeActivity.jpg
    Screenshot_20260719_164133_com_google_android_apps_photos_HomeActivity.jpg
    162,9 KB · Прегледи: 12
Може комотно да се игнорираат рејтензи кога филмот е очигледно исполитизиран. Ќе има огромна бројка на 1 и 10ки од луѓе што нема ни да го гледаат, и преценети рејтинзи од критичарите.

Филмов ќе го спасат Нолан дудлачите кои одобруваат се што он ќе направи. Да не беше он режисерот филмов одамна ќе беше оцрнет начисто.

На крај, излегува дека најмногу може да се ужива во филмот ако не се знае речиси ништо ни за епот, ни за различните контроверзи. Си отидеш раат во кино, си земеш обична кофа пуканки, невознемируван од Никој, како до пред малку да си лапал лотоси. Во спротивно, ќе се фатиш како денови пред филмот си ја повторуваш лектирата како да ќе те испрашуваат, а на детето дома му мрчиш со: „Каков ти збор, мило чедо, низ забната ограда минал?“.

Не викам дека е лош филмот пошто не сум го гледал (не искочил на ТВ сеуште а пари не давам за него) но NBC е сопственик и на студиото што го снимало филмот и на Rotten Tomatos.
А на IMDB и Letterboxd, NBC е сопственик?

Screenshot_20260720_151600_IMDb.jpg
Screenshot_20260720_151657_Chrome.jpg
Автоматски споено мислење:

Кончаловски во 97 и Камерини во 54 колкумина Грци вклучија во филмовите? Плус и Кончаловски има црна актерка, а на Камерини освен Кирк Даглас скоро цел cast му се Италијанци. Одисеј од Италија?

Последно уредено:

Прегледај го приврзокот 483147
Прегледај го приврзокот 483148

Кончаловски во 97 и Камерини во 54 колкумина Грци вклучија во филмовите? Плус и Кончаловски има црна актерка, а на Камерини освен Кирк Даглас скоро цел cast му се Италијанци. Одисеј од Италија?

Повторно, не велам дека е лош филмот но тек така да го наднине Господар на Прстените не ми е верно, кога ќе го погледам за ноколку месеци (да искочи на ТВ) повторно ќе пишам и ќе дадам оценка.

Повторно, не велам дека е лош филмот но тек така да го наднине Господар на Прстените не ми е верно, кога ќе го погледам за ноколку месеци (да искочи на ТВ) повторно ќе пишам и ќе дадам оценка.
Не е ништо чудно, критичарите се левичарски настроени а филмот стана поле за кршење копја така било каква субјективност тука отиде низ вода.

Ма ние не го викаме Господар на прстените, ни јас го немам гледано. Само се потсмеваме на овие што уште неизлезен го прогласија дека ќе биде тежок флоп.

Прегледај го приврзокот 483147
Прегледај го приврзокот 483148

Сега го гледаат воукери и фанови на Нолан. Нема Берик да го гледа. Плус воукериве се секта се договараат редит модчиња и слични лигуши и маваат 10ки. Ова летербокс па ептен тури му кур на рејтингот, бришат ревјуа што политички не им одговараат.

Сега го гледаат воукери и фанови на Нолан. Нема Берик да го гледа. Плус воукериве се секта се договараат редит модчиња и слични лигуши и маваат 10ки. Ова летербокс па ептен тури му кур на рејтингот, бришат ревјуа што политички не им одговараат.
И ти лупна кец што не те праи ништо поразличен, само во друга секта.

И ти лупна кец што не те праи ништо поразличен, само во друга секта.
Лупнав и? Мојот глас секако се губи во нивните. Јас не се собирам на редити и големи четови/групи на фб ко што прават они. Еднаш ме имаа ставено во таква група несакајќи, си пуштаат постови педерлана и иде ајде дечки сите репорт на ова, ајде дечки да му се ставиме на овој во коментари, ајде да ја поддржиме песната на мојот квир другар и слични срања.

Не правам јас организирано, јас сум поединец. Дури им викав овде да не замараат со филмот, ни за позитивно, ни за негативно.

Иначе не се ни бунев јас за тоа колку што му посочив на Злате дека рејтингот не е меродавен од тие причини.

Back
На врв Bottom