Хеј! Не почнаа моите да зборат за уметност, тоа беа твоите!
Јас само реков дека може да отидеме и таму ако тоа се бара.
Дури ви го пингнав резидентниот... од скоро гејткипер на уметноста, кој ги сретнал и повеќе освен како поими "тематиките" како што милуваш, он да каже повеќе околу тоа дали уметноста е навистина под ризик кога веќе ги читаше муабетите за уметноста и сквернавењето, реагираше на тие постови за уметноста, а и најбитно, знае уметност - ама повеќе среќа ќе имавте со билокој од постарите АИ модели да го прашавте за меме.

Изгледа прстите не типкаат како што типкаа. Малку знаат, но уметноста освен што е света исто така е и исцрпувачка. Очекував да ме извреѓа, бидејќи тоа е фер и е цена која ја плаќам секогаш за... билокаква мисла деновиве очигледно, но исто очекував да каже нешто надмено како тоа дека уметност настанува кога имаме убавина во комбинација со знаење/спознавање, или нешто такво длабоко без да ризикува да ја фати мојата страна во муабетите бидејќи уосталом ќе ги налутeше воукците, волците, како и да е.
И како тоа еден старо-воук филм со црнци и трансформери ќе излезе подобар филм од тој тебе некни што многу ти се допадна? Не од критичари или заработки или евресјки пари во циркулација за маркетинг, туку од еден куп форумџии, еден куп вистински луѓе по социјалните мрежи од кои многу сигурно се против воук, евреи и целиот пакет. Не мислиш дека можеби ти нешто испушташ при твоево патување до просветление? Толку си исплашен да ѕирнеш на другата страна, дури не мора толку далеку, да ја провериш средината за да сфатиш дека можеби не си во право кога чантате, бојкотирате и канселирате по дефулт, баш како што оние опиените од моќ нацисти претходно правеа, и дека можеби, само можеби, не е се заговор против тебе? Дека може да се позабавуваш со филм некогаш, no strings attached? Заборави ли колку беше возбуден пред некој ден, какво убаво искуство ти беше, дружба, огромен екран, пиво, малце трилер, малце пуканки, малце акција. Зарем има нешто поубаво од тоа, се додека знаеш дека е само филм. Иако бев среќен за тебе, мешањето на филмот и реалноста малку ме исплаши за тебе... па и за останатите...
Прегледај го приврзокот 482762