СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе биде нов светски првак?

• Вкупно гласачи
    102
Проблемот не беше Емболо и глумата туку судиските критериуми.
За првиот жолт на Емболо можеше да му прости со оглед дека претходно Таљафико и Лисандро Мартинез имаа слични ситуации каде поминаа без жолт.
Играта само што се отвори и они ја затворија со овој црвен картон. До тој момент Швајцарија ги доминираше Аргентина и ништо чудно да ја свртеа да не беше црвениот.
Јасно е се:

Се надевам ќе ги стигне кармата, како и што се има покажано многу пати во фудбалот. А после Меси, да даде Господ 40 год најмалку да чекаат на следна титула. Ако не Англија, барем Франција нека им наплати и за себе и за другите.

Мене едно ме фасцинира за Скалони а тоа е како побогу останува смирен и нема реакција кога Аргентина ќе дај гол на онаков натпревар за победа, па како јеботе, секоја чест на смиреноста, исто и кога освоија немаше реакција само се расплачи на крај, ми делува како невина душа и многу добар човек, му се восхитувам искрено

Групите беа одлично судени, речиси перфектно.
На толку натпревари, нормално е да има некои грешки и пропусти, сепак зборуваме за 100 утакмици.

Оваа од сношти е прва таква одлучувачка грешка, горе-долу исходот е до полуфинале е според квалитетот.
Germanija Paragvaj ponisteniot gol vo et;
Argentina Egipet varot so navodniot faul od koga primija gol;
Svajcarija Argentina so Embolo;
Anglija Kongo cist penal nedosuden za Kane;
Gana Anglija isto nedosuden penal za Gana;
Mesi protiv Alzir, nikoj ne vide;
Bosna Amerika ciganot so crveniot;
Belgja Senegal smesniot penal preku var;
Hrvatska Portugalija, brukata;
Anglija Norveska isto;
Golot na Iran protiv Egipet i red drugi.

Daleku e od perfektno.
Imas razlicen kriterium za slicni odluki, sudiski timovi koi ne znaat da koristat var ili voopsto ne go upotrebuvaat, pritisok od politicari, itn.

Мене едно ме фасцинира за Скалони а тоа е како побогу останува смирен и нема реакција кога Аргентина ќе дај гол на онаков натпревар за победа, па како јеботе, секоја чест на смиреноста, исто и кога освоија немаше реакција само се расплачи на крај, ми делува како невина душа и многу добар човек, му се восхитувам искрено
Чушки е смирен.
Кој знае на какви транквилизатори е.
Еден професор збореше за Вујошевич, вика од Петок пулсот му е 100+. За на утакмица ич да не збориме.
Мене реално смрт ми беше клупата, кога си на терен, влегуваш во транс и тераш. Од клупа се гледаш, ништо не можеш да направиш.

Интересно како сите од Јужна Америка не ги сакаат Аргентинците и навиваат против Аргентина, ама 10 души од Македонија се фасцинирани пошто Аргентина го има Богот на фудбалот. (y)

@Ska Maniac го има најјакиот hatewatch за ова СП, барем на Кајгана. :icon_lol:
И Роналдо вака да го гураа со она одвратнана, преценета и неталентирана генерација со Алмеида, Контрао, Мигел Велосо, Кварезма ... истов хејтвоч ќе го јадеше само што нив правдата ги стигна и 2010 си напуштија после групите.

Интересно како сите од Јужна Америка не ги сакаат Аргентинците и навиваат против Аргентина, ама 10 души од Македонија се фасцинирани пошто Аргентина го има Богот на фудбалот. (y)
Никој од Јужна Америка нема да ти навива за никој друг од Јужна Америка, они се болни за нивните репрезентации, војни буквално избиваат коа играат.

Роналдо не игра за Аргентина :unsure:

Anglija Norveska isto;

Daleku e od perfektno.
Imas razlicen kriterium za slicni odluki, sudiski timovi koi ne znaat da koristat var ili voopsto ne go upotrebuvaat, pritisok od politicari, itn.
Болдираните се правилни одлуки, тоа што ти ги сметаш за грешка е твој проблем или ваш, заедно со оние што се слагаат со тебе.

Англија - Конго, Меси против Алжир, не ги знам ситуациите.

Гана - Англија тоа беше чист пенал за Гана. За вчера Норвешка-Англија нема што да се повтараме.

Останува дискутабилноста кај Португалија-Хрватска како најнерасчистена работа.

На 100 меча и не е многу.

Anglija Norveska isto;

Daleku e od perfektno.
Од се ова што наброја судиски грешки или ајде да кажеме простор за да се досуди друго имаше кај:

1. Црвениот на Меси со Алжир
2. Пеналот за Гана
3. Ова вчера со кабелот
4. И не знам за Белгија Сенегал што точно беше ама мислам сомнителен беше пеналот

Се останато е чисто досудено и не знам зошто си го спомнал.

Од се ова што наброја судиски грешки или ајде да кажеме простор за да се досуди друго имаше кај:

1. Црвениот на Меси со Алжир
2. Пеналот за Гана
3. Ова вчера со кабелот
4. И не знам за Белгија Сенегал што точно беше ама мислам сомнителен беше пеналот

Се останато е чисто досудено и не знам зошто си го спомнал.

Простор да се досуди црвен за Меси?

Тоа е класичен црвен картон по сите правила.
Сведоци сме на барем 10 20 вакви црвени на утакмици од највисоко ниво.

И после тоа ако следат 1 до 2 меча суспензија,не знам каков тек ќе имаше нивниот пат до полуфинале.

За Египет се сложувам,има фаул и тоа е,се поништува голот. Фараоните може да плачат до следна година ако сакаат.

Многу оптимистички очекувања имаш од играч што изгледа вака:

Прегледај го приврзокот 482375

Убаво рече Раде Богдановиќ за црнциве, па го тераа после да се извинува. 100% беше во право. :pos:

Тухел лета после првенствово, макар го освоил.

Не го разбирам препукувањето со Белингам, каде е проблемот?

Простор да се досуди црвен за Меси?

Тоа е класичен црвен картон по сите правила.
Сведоци сме на барем 10 20 вакви црвени на утакмици од највисоко ниво.

И после тоа ако следат 1 до 2 меча суспензија,не знам каков тек ќе имаше нивниот пат до полуфинале.

За Египет се сложувам,има фаул и тоа е,се поништува голот. Фараоните може да плачат до следна година ако сакаат.
Затоа пишав судиска грешка или простор да се досуди нешто друго. Пример тоа со Меси е судиска грешка, нема што, но сепак и да добиеше црвен ќе пројдеше Аргентина понатаму, прелесна им беше групата и ќе им требаше едно нерешено за да пројдат понатаму.

Никој од Јужна Америка нема да ти навива за никој друг од Јужна Америка, они се болни за нивните репрезентации, војни буквално избиваат коа играат.
Да, во меѓусебни дуели ќе се поколаат.
Ама ова не е Копа Америка и ако нивниот тим испаднал, даваат поддршка за комшиите. Имам многу пријатели и бивши колеги од таму - Бразилци навиваа за Еквадор и Колумбија да поминат и Колумбијци се радуваа кога Парагвај ја победи Германија. Ниеден од тие што ги знам од Бразил, Колумбија, Еквадор, Перу, Чиле, Костарика или Мексико не стави слика со поддршка за Аргентина или дека слават што Аргентина би била светски шампион. Ниеден.

Сум го правел и муабетот со нив кај што буквално ми кажувале дека не ги сакаат Аргентинците зашто се арогантни, умислени и тешки секташи ко шпоните кај нас, летнати у мозок со причи дека Фолкландските острови што они ги викаат Лас Ислас Малвинас уште биле аргентински (нешто ко Србите што уште се јачаат дека Косово било нивно), со тоа дека биле најјаката економија во Ј. Америка, а тешка инфлација ги мава и не се ништо подобри од другите таму...

Така што да навиваш за една репрезентација треба малце да имаш и допир со таа култура и тој народ, а не само зашто најдобриот бил од таа земја или ти бил симпатичен во клубот.

Back
На врв Bottom