СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе биде светски првак?

• Вкупно гласачи
    155
  • Гласањето е завршено на .
Не гледав од почеток, морав да рестартирам, немав тв слика, кога КОНГО даде гол, дали имаше навивање за нив, т.е. дали публиката, уса црнци, навиваат за европските репки со црнци или за изворните, африканските ?
@Stefan-kobe одговори му на човекот, не го оставај така :icon_lol:

Златна топка за Хари Кејн годинава :cuc:

Ако играат како денеска Англија против Мексико. Нека не се надеваат на понатка. Мексико како на дроги вчера играше. Гледам во Мексико сити се игра. Фуриозни се Мексиканциве пред своја публика сега за сега.

Нема како да станат подобри од ова денес за 5/6 дена. Екипава им е преполна со исфорсирани стомилионски ќумбиња и само двајца вистински фудбалери.

Една од најаките утакмици ќе биде на првенствово. Во секој случај не ги отпишви англичаниве, преголемо искуство лежи во екипава, сигурно нема да почнат лабаво ко денес.
Абе они веќе 2-3 утакмица вајб како Германија даваат. Едвај победуваат и пред се поради Кејн се должи тоа. Разликата меѓу нив и Германија е Кејн што е феноменален.

Нема како да станат подобри од ова денес за 5/6 дена. Екипава им е преполна со исфорсирани стомилионски ќумбиња и само двајца вистински фудбалери.

Многу слични се со Германија според прикажанто до сега. Само овде Кејн дрма.

Замарате малку со црнците во Француската репрезентација. Не сме 1986та веќе иако они и тогаш имале "странци" во тимот.
Јас откако пратам фудбал, французите имале црнци или арапи. Зидан, Анри, Турам, Карембе, Виеира, Десаи, Трезеге, Вилторд, Џоркаеф па подоцна со Малуда, Макелеле, Абидал, Гала...
Фудбал е да го ебам. Ако мрзиш играчишта како Олисе, Дембеле и Мбапе само затоа што се црни, оди гледај формула или тенис, таму се помалку на број.
Убедливо најсимпатична екипа се на турниров и секој нивни натпревар беше интересен за гледање. На 3:0 вчера не застанаа.
Џоркаеф е ерменец.

Џоркаеф е ерменец.
Втф?
Баш пред некој ден го спомнав во дискусија, знам на времето ми падна и во едни карти со фудбалери. Ама никогаш не ми текнало да му проверам потекло

Јас пре би го сменил тоа, односно да се лимитира бројот на дијаспорци во репрезентациите на максимум 4-5 играчи. Не може екипа ко Курасао со нула производ да направи репрезентација сите родени и израснати во Холандија и да игра светско. Светското треба да биде презентација на фудбалска работа во една држава а не збир на дијаспората.
Ама светското не може да биде ракометна репрезентација на Катар каде што федерацијата буквално како во клуб купува играчи т.е. ги натурализира и воопшто не прикажува презентација на фудбалска работа во една држава.

Ама светското не може да биде ракометна репрезентација на Катар каде што федерацијата буквално како во клуб купува играчи т.е. ги натурализира и воопшто не прикажува презентација на фудбалска работа во една држава.
Лесно се решава, ако имал како дете пасош, неговите имале пасош итн... Ако не, не може и тоа е тоа.

Втф?
Баш пред некој ден го спомнав во дискусија, знам на времето ми падна и во едни карти со фудбалери. Ама никогаш не ми текнало да му проверам потекло
Јури Џоркаеф. Што арапаско има во имево и презимево кога очигледно нема нигерско ?
Не знам дали знаеш и дека Ален Богосијан од истата таа Франција 98-ма е исто еременец.
Автоматски споено мислење:

Лесно се решава, ако имал како дете пасош, неговите имале пасош итн... Ако не, не може и тоа е тоа.
За катарците во ракомет неважи затоа што нема така строги правила како во фудбалов.

Јури Џоркаеф. Што арапаско има во имево и презимево кога очигледно нема нигерско ?
Не знам дали знаеш и дека Ален Богосијан од истата таа Франција 98-ма е исто еременец.
Автоматски споено мислење:

За катарците во ракомет неважи затоа што нема така строги правила како во фудбалов.
Не реков дека има арапско.
Не ми текнуваше на името воопшто. Ама не знаев дека е ерменец. Ако го знаев името веројатно ќе нагаѓав дека е од СССР некаде ама не би ми паднало на памет Ерменија.

А Богосијан е баш ерменско презиме

Не реков дека има арапско.
Не ми текнуваше на името воопшто. Ама не знаев дека е ерменец. Ако го знаев името веројатно ќе нагаѓав дека е од СССР некаде ама не би ми паднало на памет Ерменија.

А Богосијан е баш ерменско презиме
Рече :

Јас откако пратам фудбал, французите имале црнци или арапи. Зидан, Анри, Турам, Карембе, Виеира, Десаи, Трезеге, Вилторд, Џоркаеф па подоцна со Малуда, Макелеле, Абидал, Гала...

Рече :

Ама не го рече он тоа, туку SK-92

голема флукцијација на услуги и сервиси
Doc Brown GIF by Back to the Future Trilogy

Татко Французин (роден во Франција) со полско/монголско потекло, мајка Ерменка. Тој исто роден во Франција, ама Ерменец бил.

Важи!

Back
На врв Bottom