Хрватскиот текст на Игри без граници е исто на Мирослав Рус, ама таа е оригинална песна напишана за Тоше. На македонски преведена од Весна Малинова. Од тој албум само текстот на Среќна ли си ти е преведен од Владо.
Така ми искочи на официјалниот профил на инста дека таа песна е на Владо текстот.
Гледам на нет стои дека музиката е на Рус, а текстот на Владо.
Од цел албум стои само таа песна негов текст, а останатите меѓу кој Среќна ли си ти на Весна Малинова.
Така ми искочи на официјалниот профил на инста дека таа песна е на Владо текстот.
Гледам на нет стои дека музиката е на Рус, а текстот на Владо.
Од цел албум стои само таа песна негов текст, а останатите меѓу кој Среќна ли си ти на Весна Малинова.
Ронче, во денешно време многу лесно можете да ги проверите нештата за кои мислите дека се факти, а врска нема. Владо ја напишал „Твоите очи“ во 1996 за неговиот албум „Се најдобро“, а Чолиќ се вратил во времето, 13 години пред тоа и ја препеал во 1983 за неговиот албум „Шта ми радиш“?
„Твојте очи“ е со текст на Бајага. Дури и на албумот на Владо стои credits: Момчило Бајагиќ. Тој само го има преведено текстот на македонски:
Моето прво запознавање со ликот и делото на Владо Јаневски
Генерации израснаа со неговата музика, неговите автентични стихови, неговата препознатлива интерпретација. Еден од највлијателните македонски музички творци. Верувам дека неговите песни уште долго ќе живеат низ генерациите.
Моето прво запознавање со ликот и делото на Владо Јаневски
Генерации израснаа со неговата музика, неговите автентични стихови, неговата препознатлива интерпретација. Еден од највлијателните македонски музички творци. Верувам дека неговите песни уште долго ќе живеат низ генерациите.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.