Ska Maniac
Бараба
На 29.06.2026та година јас сега дознавам дека Полско Цвеќе, песната Тоше Проески што ја пееше уставри ја напишал Владо Јаневски. Тоше е починат пред полни 20 години. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Да, тој ја имаше напишано и цело време збореше за тоа како не знаел како толку тежок текст и толку тажна песна за смрт може да напише за толку млад човек, ама велеше дека Тоше сам дошол кај него со напишана музика (да, музиката на Полско цвеќе е на Тоше) и му рекол - сакам нешто тешко, епско, болно!На 29.06.2026та година јас сега дознавам дека Полско Цвеќе, песната Тоше Проески што ја пееше уставри ја напишал Владо Јаневски. Тоше е починат пред полни 20 години.![]()

На 29.06.2026та година јас сега дознавам дека Полско Цвеќе, песната Тоше Проески што ја пееше уставри ја напишал Владо Јаневски. Тоше е починат пред полни 20 години.![]()
И игри без граници и љубовта е моја религија ја напишал.Да, тој ја имаше напишано и цело време збореше за тоа како не знаел како толку тежок текст и толку тажна песна за смрт може да напише за толку млад човек, ама велеше дека Тоше сам дошол кај него со напишана музика (да, музиката на Полско цвеќе е на Тоше) и му рекол - сакам нешто тешко, епско, болно!![]()
Српската верзија на љубовта е моја религија ја пееа Владо и Каролина.И игри без граници и љубовта е моја религија ја напишал.
И за тоа дознав сега.
Уште неколку песни на Тоше и Каролина има напишано.
И игри без граници и љубовта е моја религија ја напишал.
И за тоа дознав сега.
Игри без граници хрватската верзија (Још и данас замирише трешња) е стара од 95 година од Мирослав Рус а ја имаат снимено тамбурашки бенд Газде.И игри без граници и љубовта е моја религија ја напишал.
И за тоа дознав сега.
Таа е Цреша, Марче. Си ги измешал малце песните.Игри без граници хрватската верзија (Још и данас замирише трешња) е стара од 95 година од Мирослав Рус а ја имаат снимено тамбурашки бенд Газде.
Да сум измешалТаа е Цреша, Марче. Си ги измешал малце песните.