Joey-Jojo Jr. Shabadoo
"Hey, Joey Jo-Jo!"
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 47.272
- Поени од реакции
- 89.371
Очигледно си почнала да живееш на работ од законот.Не е бе казната со забрана за управување со возило, туку парична казна.![]()
Прибери се!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Очигледно си почнала да живееш на работ од законот.Не е бе казната со забрана за управување со возило, туку парична казна.![]()
Го прашав аи-то на гуглето (прилично ми помогна овие месеци со разни посериозни повреди за кои докторите, извини, баш не ги интересираше да ми дадат терапија/совет за сериозна абдоминална состојба или да ме упатат соодветно на МРИ соодветни физиопомагала ради одредени физички повреди)Дали овие казните од safe city ни влегуваат во досие?

Не. МВР отвора досие ако прекршиш кривичен закон, што значи казна затвор за сторено дело.Дали овие казните од safe city ни влегуваат во досие?
Мечка од „Инфомакс„ правнички објасни дека „Сејфот„ нема уставно-законска основа за негово спроведување...и како што е очигледно, ништо битно не се промени на терен.
За власта е најбитно да течат пари од казни во нејзината каса, мастиљарите (читај-„нашите„) да бидат „ухлебни„ и да земат плата „на први„, а сосема небитно дали тоа е законски или не е.
Ај...не е прв пат, а се чини нути последен случај на беззаконие во „нашата земјата„.
Кое коректно возење, двајца паралелно со 37.485 км/ч возат покрај Стаклара, а тие камери нит се вклучени нит прописно означени, ама страв лозје чува.
Автоматски споено мислење:
Си возам денеска покрај Скендеровски, дожд, си мислам порано бар на дожд си сигурен дека никој не мери брзина. Сега и да врне и да вее е работата.
))) 
Не разбирам… Власта или опозицијата вози за нас и автоматски не казнува? Кога возиш прописно пред камери ти стигаат казни? Да беше битно само да се слеваат пари, немаше да има ни тест фази ни минимални толеранции (за брзина) ни ништо…
Топ им е на сите кога идат во странство и се придржуваат до прописи, а кога ќе се проба да се воведе некаков ред кај нас тогаш ништо не чини и не е добро. Иди во Германија на секоја раскрсница имаш камери што гледаат 360 степени и казнуваат и возачи и пешаци за милион видови прекршоци.
Ако не сакаш да да полниш државна каса, вози коректно, изборот е секогаш твој.
Изгледа им тргна бизнисот почнаа да ставаат насекаде за оваа работа изгледа експресно ке завршат и тоа пред предвидениот рокНемам кола па немам проблем со „Сејфот„, ама истиот тој ми прави проблем по друг основ.
А она кое не си разбрал е следното; ако веќе исталираш и практикуваш „Сејф„, истото тоа треба да биде спроведено законски (со правен снов) и на целата територија од „нашата земјата„, а не само во Шкупими. Мечка на тоа укажуваше, е на дали требало или не требало да се вози по прописи.
Logikata na muabetot ti e, nikoj avtopat da ne se pusti vo upotreba duri site ne se stavat vo funkcija ili sekoe mesto da bidi povrzano so avtopat.Немам кола па немам проблем со „Сејфот„, ама истиот тој ми прави проблем по друг основ.
А она кое не си разбрал е следното; ако веќе инсталираш и практикуваш „Сејф„, истото тоа треба да биде спроведено законски (со правен основ) и на целата територија од „нашата земјата„, а не само во Шкупими. Мечка на тоа укажуваше, а на дали требало или не требало да се вози по прописи.
Погрешно му покажува брзинометарот на @fennelИзгледа им тргна бизнисот почнаа да ставаат насекаде за оваа работа изгледа експресно ке завршат и тоа пред предвидениот рок
Него @fennel кај те штракна на 30? Падна митот дека минимумот е 50, ма да реално кај мене има на едно место кај што е 40 ограничување а сите држиме на 50 па никад не ми стигнало предепредување

Немам кола па немам проблем со „Сејфот„, ама истиот тој ми прави проблем по друг основ.
А она кое не си разбрал е следното; ако веќе инсталираш и практикуваш „Сејф„, истото тоа треба да биде спроведено законски (со правен основ) и на целата територија од „нашата земјата„, а не само во Шкупими. Мечка на тоа укажуваше, а на дали требало или не требало да се вози по прописи.
Ај уште еднаш...гледај го болдуваниот текст:Кој рече дека нема да се стави насекаде? Ова е исто ко Скопјани да викаат Го ставија само за нас да не казнуваат.
Нормално прво се става во најгусто населено место. Така да не се секирај ке има по цела Македонија. Ништо не се прави инстант.
Logikata na muabetot ti e, nikoj avtopat da ne se pusti vo upotreba duri site ne se stavat vo funkcija ili sekoe mesto da bidi povrzano so avtopat.