- Член од
- 13 април 2021
- Мислења
- 5.081
- Поени од реакции
- 15.590
Прво што ми упадна во оочи беше бројот +63. Претходно ми има стигнато порака MVR-INFO.Има активен скем, ми излезе негде на нет.
И кратенката МВР/MOI ја имаа пишано MBR![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прво што ми упадна во оочи беше бројот +63. Претходно ми има стигнато порака MVR-INFO.Има активен скем, ми излезе негде на нет.
И кратенката МВР/MOI ја имаа пишано MBR![]()
Чек малку, нели ти аФтобуси коментираше? Да не пројде на црвено со автобусот?Прво што ми упадна во оочи беше бројот +63. Претходно ми има стигнато порака MVR-INFO.
Зошто, не смеам ли да се возам со автобус ако возам кола?Чек малку, нели ти аФтобуси коментираше? Да не пројде на црвено со автобусот?
Само прашувам, да не сум јалнаш се думам!Зошто, не смеам ли да се возам со автобус ако возам кола?

Се прилагодвам према ситуацијата. Некогаш и пеш одам јбгСамо прашувам, да не сум јалнаш се думам!
Ко оно дејчето да ти било мултитранспортно![]()

Само прашувам, да не сум јалнаш се думам!
Ко оно дејчето да ти било мултитранспортно![]()
Де бре, до туј ли гу дотерасмоБрат, молу те, ако ме сакаш, еве и в ке употребују наместо ф. Башка на неколко исти бранови должине смо. Плус и Клинт Источнодрво ми едн од омилени актери.
Значи молу те!
Не га употребуј више збор дејче. Ептен е заостанато глупо и гејче.
Девојче!!!
Не дејче. Молу те!
А и ви што викате чупе, да ми едете дупе.

Јас со превентивни се коцкав само во пробен период.Speaking of, ми стигна и вистинска порака со превентивен карактер.
Кој си ја има мувата на капата…
Зошто генерализираш? Има жени кои се супер возачи (пример јас).
Претходно ми има стигнато порака MVR-INFO.
Speaking of, ми стигна и вистинска порака со превентивен карактер.
Неуставен е цел закон, каде пишува дека треба да имам имејл или телефон за да обновам регистрација?Затоа е срање системов, го исфорсираа без да најдат начин како безбедно да стигаат казните, од уставен кур да пушат
Dobro dosla u klubSpeaking of, ми стигна и вистинска порака со превентивен карактер.
Кој си ја има мувата на капата…

Ниту е уставен ниту е во согласност со другите закони. Спротивен е на кривичниот законик, спротивен е на законот за заштита на личните податоци.... се на се, катастрофа од закон. Пример, во законот за заштита на личните податоци стои дека за вршење на видео надзор мора да има истакнатво видливо известување дека на тој простор се врши видео надзор, кој го врши надзорот и каде може да се добијат информации за вршењето на видео надзорот. Значи, пред да влезеш во простор кој е под видео надзор мора да има такво известување, во спротивно видео надзорот е незаконит. У превод тоа значи дека за секоја поставена камера на сејф сити, пред влегување во зоната на која се врши надзорот мора да има известување дека се врши видео надзор од страна на мвр и податок за тоа каде може да се добијат информации за надзорот. Гледам нешто се обидуваат да се усогласат со законот па по автопатот пред секои камери има известување дека се врши надзор со камери, но знакот не ги содржи другите податоци. Треба и во градовите да се постават видливи известувања по кои ке знаеш дека влегуваш во зона која е под видео надзор. Исто така, спротивно на кривичниот законик, се казнува според сопственоста на возилото а без да се идентификува сторителот на прекршокот или кривичното дело. По законот, треба да се казни сторителот на делото а не сопственикот на предметот со кој е извршено делото, а во постапката обвинетиот не е должен да докажува дека тој не го сторил делото, туку обивинителот е должен да докаже дека обвинетиот е тој кој што го извршил делото и тоа на тој и тој начин..... ова и во корелација со тоа што никој не е должен да пријави или да сведочи против близок сродник, сејф сити го прави лепешка, само што кај нас судството е една голема дупка.Неуставен е цел закон, каде пишува дека треба да имам имејл или телефон за да обновам регистрација?