- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 6.865
- Поени од реакции
- 16.086
Млад си ти за вакцини!И затоа одби да ме вакцинира со Ковид вакцина.![]()
Плус не си доволно русофил како мене за да веруваш во Спутник

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Млад си ти за вакцини!И затоа одби да ме вакцинира со Ковид вакцина.![]()

Наредните генерации можат да бидат само робови на АИ, неш слично како у Матрикс!
Како вид не заслужуваме ни повеќе!
А песната е царска, оти предвидува работи како бебе од епрувета што е нечуено у тоа време. Плус беше главна тема у "Gentlmens Broncos" што исто е врв од филм, ама само под дејство на неш да го гледаш![]()
Ти беше антивакцер па одлучи да не се вакцинираш. И покрај тоа што си антивакцер ми остана другар од форумов.И затоа одби да ме вакцинира со Ковид вакцина.![]()

Делата се посилни од зборовите, со оглед на тоа дека одби да ме вакцинираш, технички и ти си дел од тој наш Клуб.Ти беше антивакцер па одлучи да не се вакцинираш. И покрај тоа што си антивакцер ми остана другар од форумов.
А Eric Clapton престанав да го слушам дека е антивакцер.![]()

Тоа ти ќе ни кажеш сега дали си антивакцер.Делата се посилни од зборовите, со оглед на тоа дека одби да ме вакцинираш, технички и ти си дел од тој наш Клуб.
пи.ес. Не ти го разбирам баш првиот пасус, дали бев или уште сум антивакцер.![]()
Како ја избанализира споредбата со прабаба ти од антиката, фалеше уште да кажеш "и таа била жена, и јас сум жена, исти сме".Како не сме исти? Исти сме затоа што ги имаме истите хормони, исто ни чука срцето, истите емоции ги имаме, истите рефлекси итн. Ако ме ставиш мене во антиката, моето тело ќе функционира исто како нивните.
Ти сакаш да го смениш генетскиот код и да направиш суперлуѓе. Ноу. Тоа не е етички.
Секоја поправка на еден ген може да предизвика хаос во десет други системи (плејотропија се вика тоа во медицината). Еден ген контролира повеќе функции, и ако поправиш еден ген може случајно да направиш многу поголема штета кај една индивидуа. И тоа е врв на ароганција и етички криминал.
Primum non nocere.

Fakt e deka sme genetski identicni ne so prababami od antikata tuku so prvite ljuge kako vid, tamu pred ne znam kolku iljadnici godini. Genetskata razlika pomegju mene i tamu nekoj aboridjin e pomala otkolku dve simpanza vo ist copor, bukvalno. Isti sme 99.9 % genetski gledano.Како ја избанализира споредбата со прабаба ти од антиката, фалеше уште да кажеш "и таа била жена, и јас сум жена, исти сме".
Прабаба ти сигурно не одела на четири нозе, па сега тоа да ми е аргументот. Јас ти зборам од аспект на микроеволуциски промени и генетски прилагодувања, а не некои драматични промени, бидејќи современиот човек носи десетици нови генетски мутации кои не постоеле кај негови подалечни предци. Не си генетски идентитчна со прабаба ти, факт е тоа.
Ги имаме истите гени, но не и иста варијација на генот.Fakt e deka sme genetski identicni ne so prababami od antikata tuku so prvite ljuge kako vid, tamu pred ne znam kolku iljadnici godini. Genetskata razlika pomegju mene i tamu nekoj aboridjin e pomala otkolku dve simpanza vo ist copor, bukvalno. Isti sme 99.9 % genetski gledano.
Нека биде Берик следен, ако има некоја идеја за тема. @Joey-Jojo Jr. Shabadoo@Con Artist дај четврто дете, ако нема тема до утревечер ќе интервенирам.
Ако бил способен Перо, ќе го направел тоа веќе. Во едно општество секој пат ќе има луѓе што различно заработуваат од безброј причини.А Перо да се згне малце и да заработи нешто повеќе од тие 500 евра, не ја бива така?
Или мислиш дека Перо не може да се снајде за подобро?
Може, може - така му се чини на Перо
Има луѓе кои работат по две работи додека се прилагодат на економската ситуација, може Перо да го направи истото
Еве и на Перо да му се помогне на некој начин, тој ќе ги преебе парите и пак ќе кука дека не може друга кола да си купи..
Перо е навикнат да си праи што сака и да се снаоѓа за да не мора да менува, така да навиките на Перо треба да се сменат не обратно