Premier League - 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny B
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Ливерпул

Гласови: 25 29,8%
  • Арсенал

Гласови: 18 21,4%
  • Манчестер Сити

Гласови: 8 9,5%
  • Челзи

Гласови: 11 13,1%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 16 19,0%
  • Тотенхем

Гласови: 2 2,4%
  • Њукасл

Гласови: 0 0,0%
  • Некој друг

Гласови: 4 4,8%

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Реално одлукава не само што ќе влијаеше на шампионот, туку ќе влијаеше и на живот на Каванах.
Ако ради ова останат без титула, блокади пред куќа, закани по живот за него, за негова фамилија се неминовни. Огромен притисок имаше над себе додека да донесе одлука.

Полесно ќе го оправда "имаше контакт", отколку "имаше контакт, ама немаше влијание на играта". Кој и да е судија, колку и да сака да е субјективен, тешко дека ќе го признаеше голот.

...а да, ептен ќеифски ќе беше на ваков начин ако останеа без титула :D
Ништо немаше да се случи од ова. Прво навивачите на Арсенал се пички, какви закани за фамилија какви бакрачи (Хајбери - лајбери ти текнува, истиве навивачи се што заминуваа во 75та минута бидејќи гужва било во сообраќај, од нив ли очекуваш да линчуваат некого). Второ ќе имаше само суспензија за судијата, пгмол ерор ќе излезеше дека Арсенал е оштетен, ќе слушавме плачки ама брзо ќе се заборавеше пошто пак Арсенал ќе освоеше. Плачките ќе беа оправдани сега бидејќи едно е да блокираш голман друго е да му ја повлечеш раката + со лакт во врат + буткање на момент на фаќање на топка и со тоа директно да влијаеш да не ја фати во рака, 3 фаули одеднаш, умешноста е со усул да правиш ова како Бен Вајт на времето кога им одврзуваше ракавица. Трето Сити ќе кикса со Борнмут така да небитно ќе е на крај овој момент, битен ќе е само за Вест Хем. Четврто Вест Хем прокоцканиот опстанок треба да го бараат во промашување на Матеуш Фернандез, а не во оправдано поништениот гол.

Ништо немаше да се случи од ова. Прво навивачите на Арсенал се пички, какви закани за фамилија какви бакрачи (Хајбери - лајбери ти текнува, истиве навивачи се што заминуваа во 75та минута бидејќи гужва било во сообраќај, од нив ли очекуваш да линчуваат некого). Второ ќе имаше само суспензија за судијата, пгмол ерор ќе излезеше дека Арсенал е оштетен, ќе слушавме плачки ама брзо ќе се заборавеше пошто пак Арсенал ќе освоеше. Плачките ќе беа оправдани сега бидејќи едно е да блокираш голман друго е да му ја повлечеш раката + со лакт во врат на момент на фаќање на топка и со тоа директно да влијаеш да не ја фати во рака. Трето Сити ќе кикса со Борнмут така да небитно ќе е на крај овој момент, битен ќе е само за Вест Хем. Четврто Вест Хем прокоцканиот опстанок треба да го бараат во промашување на Матеуш Фернандез, а не во оправдано поништениот гол.
Ок е за вас да блокирате, буткате и влечете голман а за други тимови не е така?

Ау, доста комплекси наметнал Арсенал на темава :pos:
Ама вака ним им давале, ама не им свиреле, ама не ти знам што.

За секој шампион, секогаш, секаде може да се најдат замерки.

Арсенал ако освои ќе е сосема заслужено и уште повеќе што ќе освои со игра која самите фанови на Арсенал ја презираа и беа горди на нивниот "убав" фудбал што им носеше повремени блесоци против Норвич, но ги частеше и со порази како 8-2, 5-0 и 10 примени голови во двомеч.

Уште еден доказ дека за шампион треба карактер, муда и победи, а не таканаречен убав фудбал.
Pa tolku gi gledas zatoa vaka si pisal, oni imaat specificen nacin na izveduvanje na korneri radi toj sto im e trener za prekini, i vo nekolku navrati stvarno imaat napraeno faul nad golman koj vnatre vo 16 e zastiten kako bela mecka, i toa isti ili slicni fauli ko ovoj denes nad Raja, koj defakto bese faul i totalno opravdano ponisten gol na West Ham. Ova se situacii kade pod difolt sekad e faul nad golman, nema tuka ovoj vakov toj takov kriterium.
I praen e ovoj muabet na temava 100 pati, deka sudiite slepi se pravat na nivni korni, i nema veze koe mesto bile na tabela.

Toa sto VAR e bukvalno najloso koristen vo Anglija e poseben muabet, namerno si go miniraat toj sistem izglea.

Ок е за вас да блокирате, буткате и влечете голман а за други тимови не е така?
Брат што ме цитираш мене, сите тие ситуации на Арсенал биле гледани на Вар и одличиле дека голот е регуларен. Пиши им писмо дека не ти се јасни критериумите и нека ти појаснат. Јас сигурно не ги знам границите кога е фаул кога не е, ова денес беше фаул тоа мислам сите се сложија.

Брат што ме цитираш мене, сите тие ситуации на Арсенал биле гледани на Вар и одличиле дека голот е регуларен. Пиши им писмо дека не ти се јасни критериумите и нека ти појаснат. Јас сигурно не ги знам границите кога е фаул кога не е, ова денес беше фаул.
Да, а тие другите не се фаули. :pos:
Иначе требаше да се гледа ВАР али за влечење и на играчот на Вест хем.

Да, а тие другите не се фаули. :pos:
Иначе требаше да се гледа ВАР али за влечење и на играчот на Вест хем.
Нема проблем, сега ќе игнорираме троен фаул над голман и ќе се занимаваме со влечење на играчи што се дешава на секој прекин, само бидејќи форум Кајгана не сака Арсенал да освои и бидејќи била згрозена од фактот дека Арсенал играл копачки фудбал и дека Артета бил пичка. Јебига, тоа е фудбалот, некогаш е Грција 2004, некогаш Барса 2015.

Pa tolku gi gledas zatoa vaka si pisal, oni imaat specificen nacin na izveduvanje na korneri radi toj sto im e trener za prekini, i vo nekolku navrati stvarno imaat napraeno faul nad golman koj vnatre vo 16 e zastiten kako bela mecka, i toa isti ili slicni fauli ko ovoj denes nad Raja, koj defakto bese faul i totalno opravdano ponisten gol na West Ham. Ova se situacii kade pod difolt sekad e faul nad golman, nema tuka ovoj vakov toj takov kriterium.
I praen e ovoj muabet na temava 100 pati, deka sudiite slepi se pravat na nivni korni, i nema veze koe mesto bile na tabela.

Toa sto VAR e bukvalno najloso koristen vo Anglija e poseben muabet, namerno si go miniraat toj sistem izglea.
Голманот не е заштитен како бела мечка во 16, туку во 5 метри.

Без разлика, ми дрема како и што било во текот на сезоната. Факт е дека дечкиве овде се нервозни бидејќи Арсенал ќе освои после 22 години.

Тоа што 60% се фанови на Јунајтед, кому офсајд од 2 метри + дајв од Јанг им го свиреа пенал и црвен, ќе го занемариме :icon_lol:

Без разлика, ми дрема како и што било во текот на сезоната. Факт е дека дечкиве овде се нервозни бидејќи Арсенал ќе освои после 22 години.

Тоа што 60% се фанови на Јунајтед, кому офсајд од 2 метри + дајв од Јанг им го свиреа пенал и црвен, ќе го занемариме :icon_lol:
za toj prostor i zboram, primeti gi nekad koga izveduvaat korni ili najdi im gi na jutub golovite od korna sezonava i ke vidis kako e pozicioniran cel tim kaj gol linijata, ti rekov, imaat specificno izveduvanje na korni koj retko koj go praktikuva i im uspeva u mnogu navrati toa, ama isto taka i znaat da napravat cist faul nad golman sto im pominuva i so VAR.

Neam inace nisto protiv da osvojat pisav i vo temata za LS, ne sakav edno vreme, sakav da go jadat radi fan bazata u anglija koja im e mislam broj 1 po odvratnost, i nemaat apsolutno nikakov dopir so realnosta, ama Arteta zasluzuva titula posle sve sto prai za ekipava, a najsmesni mi se navivacite na Arsenal sto jadat gomna za nego, pa ne igral ubav fudbal lele lele lele, a PRV pat vo istorijata ova nekoj im go dostavuva, znaci u cela istorija na klubot prv pat se borat za LS titula i pritoa istovremeno da se borat i za titula vo liga.

Vo najzlatnite vreminja so Wenger ne mozea ova da go svedocat, i sea vaka igral taka igra, bog da cuva, sedis doma ko misir i mrcis za trenerot koj go vodi timot za koj navivas i pravi istoriski rezultati, nevideni do sea u nivna istorija, mnogu ludo i nelogicno.

Нема проблем, сега ќе игнорираме троен фаул над голман и ќе се занимаваме со влечење на играчи што се дешава на секој прекин, само бидејќи форум Кајгана не сака Арсенал да освои и бидејќи била згрозена од фактот дека Арсенал играл копачки фудбал и дека Артета бил пичка. Јебига, тоа е фудбалот, некогаш е Грција 2004, некогаш Барса 2015.
Нема двојни стандарди друже само Арсенал да му подарат трофеј или сите ситуации се фаули или не се.

Пријател, за Јувентус навиваш. Не ти е малку срам да пишуваш за помош од судии?

Mислам дека ке има огромни промени од наредна сезона околу корнериве, го претворија овој сегмент во р'вање.

Е да, навистина е чудно зошто е Арсенал олку омразен тим, не е дека има некоја посебна причина за тоа.

Невиден левел на судиска помош, буквално сите 19 тима имаат видеа како се оштетени од Арсенал. Во исто време и Сити го минираат со судиска помош, претходно коло чист црвен не беше досуден за Евертон при 1:0 резултат, чист црвен на Габриел во дербито со кој Арсенал ќе беше видно ослабен за следните натпревари и уште многу натпревари кајшто биле директно и индиректно помагани. Ужасна сезона.

Не знам што бараш објективност за судење од Јувенташ, чуден лик си и ти. Никој не вика за денешната ситуација дека не е фаул, напротив, чист како солза, ама проблем е што на Арсенал сезонава бар 5-6 вакви ситуации му истолерираа, а сега во клучен дуел одлуката пак оди во нивна полза. Зошто? Башка Вест Хем веројатно ќе испадне ради ова, значи двојна "штета" има одлукава (пак ќе повторам правилно досудена).

Јас сум убеден дека Арсенал до пред 2 години имаше убедливо најголема фан база меѓу неутралците гледачи на ПЛ, почнувајќи секако од Венгер ерата, преку Емери па на крај и Артета кој беше симпатичен на почетокот на мандатот. Али ова што се случува задњи 2 години е неверојатно одвратно и негледливо, повеќе рагби се игра отколку фудбал кога игра Арсенал, плачење константно од Артета и во тек и после утакмиците итн. Од тука е и хејтот према нив, а не од причина што биле први или што ти ја знам. На крајот на краиштата мене драго ќе ми биде да освојат ПЛ, заслужуваат после неколку втори места по ред, а и сакам да видам како ќе се однесуваат следна сезона кога ќе се први фаворити за титулата и бранители на истата пошо до сега секогаш беа во улога на андердогс и бркачи на шампионите (Сити или Пул).

Не знам што бараш објективност за судење од Јувенташ, чуден лик си и ти. Никој не вика за денешната ситуација дека не е фаул, напротив, чист како солза, ама проблем е што на Арсенал сезонава бар 5-6 вакви ситуации му истолерираа, а сега во клучен дуел одлуката пак оди во нивна полза. Зошто? Башка Вест Хем веројатно ќе испадне ради ова, значи двојна "штета" има одлукава (пак ќе повторам правилно досудена).

Јас сум убеден дека Арсенал до пред 2 години имаше убедливо најголема фан база меѓу неутралците гледачи на ПЛ, почнувајќи секако од Венгер ерата, преку Емери па на крај и Артета кој беше симпатичен на почетокот на мандатот. Али ова што се случува задњи 2 години е неверојатно одвратно и негледливо, повеќе рагби се игра отколку фудбал кога игра Арсенал, плачење константно од Артета и во тек и после утакмиците итн. Од тука е и хејтот према нив, а не од причина што биле први или што ти ја знам. На крајот на краиштата мене драго ќе ми биде да освојат ПЛ, заслужуваат после неколку втори места по ред, а и сакам да видам како ќе се однесуваат следна сезона кога ќе се први фаворити за титулата и бранители на истата пошо до сега секогаш беа во улога на андердогс и бркачи на шампионите (Сити или Пул).
Дали си сигурен околу ова :D Може да имал некој симпатии за нас дека му било смешно да го гледа Арсенал со Давид Луиз, Мустафи и Сократис. Ама кој убав фудбал го играл Арсенал со Емери, кои симпатии ги имал, го немаше на мапа клубот тогаш за воопшто да биде релевантен да има симпатии.

Пабло двајца играчи на Арсенал го држеа.
Башка Рајс и Одегард вежбаа боречки зафати над Мавропанос и Тодибо.
Еден куп спорни одлуки има Арсенал сезонава во нивна полза.
Чисти пенали за Евертон и за Брајтон не се судени меѓудругото.

Како и да е, некој мора да ја освои титулата, а сезонава тоа ќе бидат тие.
Можат уште отсега да слават

Back
На врв Bottom