Се гледа што ти фали ама немаш капацитет тоа да го видиш.
Ти фали нешто меѓу уши јбг тоа е природата не била дарежлива.
Се сложувам.
Само објасни од каде потреба да се сере по минатото и тоа не врз реални факти ами со конструирани и за сомнителни потреби.
Уште поголем проблем е што се говори за време пред н40-80 години а се споредува со денешницата односно се мери со денешни мерила.
Точно така.
Ги заболе нив и за Тито и за СФРЈ им смета што во тој период Македонштината-Македонците ја создадоа Македонија а Тито и СФРЈ тоа не само што не го спречувала ами и гледала благонаклоно.
Зборувај за себе дека не знаеш ништо останатите самите можат за себе.
Ако имаш проблем да распознаеш што е вистина а што манипулација не се мешај кога возрасни праат муабет.
Демократија јебига, ако некој очекувал нешто друго кој му е виновен.
Што ти е тоа кристална ноќ, во тоа време живеев таму не видов никакви кристали, може не сум бил на вистинското место, ај можеби повеќе знаеш па ќе научам нешто !
Браво, вака ни Румен Радев не би можел да состави!
Која ти е потребата од постојано ставање на слички за тој период?
Никој не вели дека немало кризи или недостаток на некои артикли, бар јас не сум видел, но вака како што ти го правиш тоа без да се види која е причината (дали е од субјективен или објективен карактер) само за да се манипулира е тупо и глупо
Што би имал да кажеш на изјавата на Тереза претпоставувам дека не е свесна како тебе
Споредуваш разни периоди без да имаш елементарни сознанија и капацитет за истото.
(Ако сепак не знаеш а сигурно не знаеш, во тоа време луѓето жалеа/плакаа затоа што беа свесни дека е крај на мирот и доаѓа вашето време и има мамето да им го ебете, што за 30 години се исполни во целост!)
Кога сме веќе кај успесите на Тито,
па продолжува, “Титовиот погреб, одржан на
8 мај во Белград, на кој присуствувале 211 делегации од 128 земји на светот официјално е вториот најпосетен погреб на некој државник во историјата.“, е сеа ти како продолжена рака на Руменко Радавенко што имаш да изјавиш на оваа дали сите тие 128 земји кои испратиле свои делегации испратиле делегации заради успесите или неуспесите...