Ska Maniac
Бараба
На кој подфорум ?Два дена бев модератор.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На кој подфорум ?Два дена бев модератор.![]()
Ај погоди?На кој подфорум ?

ЧДА, хумор , играчница ?!Ај погоди?![]()
ЗдравјеЧДА, хумор , играчница ?!

Ама тетка ти ти го окупираше подфорумот .Здравје![]()
... да?Стратегиите на пример ги подобруваат умствените способности, како работна меморија и носење одлуки. Имаат истражувано на луѓе што играле Rise of nations и многу позитивно влијание. Секако подобро од пцуење на форум и фб.
... треба ученикот да чита букви, а не да гледа визуелно движење на ликови преку филмот, прекумерното и постојано, целодневно играње видео игри е силно поврзано со антисоцијално, анксиозно и „аутистично“ однесување на тие деца!Повеќе ќе запамети што видел на филмот, отколку книгата која нема да ја прочита и да го препише есејот кој ќе му го напише вештачката интелигенција.

Која глупост. По твојата логика не треба да постојат ни предметите ликовно, музичко, физичко... зашто детето треба да чита букви, не таму да шлака бои на хартија, да пее или да игра фудбал.... треба ученикот да чита букви, а не да гледа визуелно движење на ликови преку филмот
... музичко се чита букви „ноти“, ликовно се „чита“ спектар на бои и како се мешаат и добива друга боја, физичко се учи за теорија на спортот, терен, топка, мозокот работа, ние пишувавме за Лектира и таа да не се чита туку истата да биде како филм да се гледа, не знам зошто погрешно ми го толкуваш напишаното, па јас напишав дека Лектира треба да биде страница во рака и да се чита букви, а не да се гледа филмот на истиот настан од лектира!Која глупост. По твојата логика не треба да постојат ни предметите ликовно, музичко, физичко... зашто детето треба да чита букви, не таму да шлака бои на хартија, да пее или да игра фудбал.
Во Хрватска во списокот на задолжителни лектири има ТВ емисии, филмови, серии и други аудио-визуелни уметнички дела. По музичко се читале ноти, ликовно се читал спектар на бои. Па по филм не може да се прочита актерска игра, актерски израз, кинематографија, сценарио (кое само по себе е книжевна форма)? Никој наназад не пиша дека децата не треба да читаат книги како што ти даваш толкување сега кое сама си го измисли. Ако сум грешка и ако некој пишал нешто такво, еве цитирај го и исправи ме.... музичко се чита букви „ноти“, ликовно се „чита“ спектар на бои и како се мешаат и добива друга боја, физичко се учи за теорија на спортот, терен, топка, мозокот работа, ние пишувавме за Лектира и таа да не се чита туку истата да биде како филм да се гледа, не знам зошто погрешно ми го толкуваш напишаното, па јас напишав дека Лектира треба да биде страница во рака и да се чита букви, а не да се гледа филмот на истиот настан од лектира!
...сакаш да кажеш дека сите кои сте „ЗА“ мислите да покрај 10, 20 задолжителни наслови на лектира кои треба да се прочитаат во текот на годината, децата т.е. учениците дополнително да имаат плус видео игри наместо гејмање едукативна програма за гледање филм од некоја прочитана лектира, не би рекла за таква преоптовареност, туку за кратење на читањето во интерес на видео програмите!Во Хрватска во списокот на задолжителни лектири има ТВ емисии, филмови, серии и други аудио-визуелни уметнички дела. По музичко се читале ноти, ликовно се читал спектар на бои. Па по филм не може да се прочита актерска игра, актерски израз, кинематографија, сценарио (кое само по себе е книжевна форма)? Никој наназад не пиша дека децата не треба да читаат книги како што ти даваш толкување сега кое сама си го измисли. Ако сум грешка и ако некој пишал нешто такво, еве цитирај го и исправи ме.
A izvini koga ne sum bil vo pravoУ право е @мкд владе !