Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 36: @Ska Maniac - Советскиот и кинескиот комунизам беа подобри од југословенскиот социјализам)

Дали се согласуваш со прашањето на Ska Maniac од насловот на темава?

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Што може да бидам бе? Шипо еден е на форумов плус Владе натурализиран, од темата бугарски пасоши бев баниран на времето што ги реметев...

Или треба заветна да ја потпевнувам??
I Dambi e shipo ;)

Ti se imas ebeno so siptаr ?
Ти имаш ебено? :icon_lol:

Дувло на злобни, апатични, прости и неуки луѓе.
А ти дури сега сфаќаш? Леле леле се разбуди!
Woke! Woke! пишти алармот денес на forum.kajgana.com.
Од утре си педер, ако не знаеше. :icon_lol:

Не се демотивирај, во тоа лежи всушност твојата забава, тие се тука за твоја забава.
Ним им здосадува circlejerk-от, стануваат бајати, па понекогаш со клизачи мораш да ги потсеќаш дека:

1775208499974.png

Нема ништо попедерско од група мажи кои доаѓаат да се взаемно тешат дека се патриоти на небитно интернет ќоше, додека пред очи името им земаа, уставот им променија, историјата им помочаа, блиската фамилија и пријатели им се пишаа бугари а некои и без истите се иселија поради неподносливост, додека останатите што ги плачкаат низ цела година секое лето им се сунчат у грчка. И во нивните редови имаат редовни гласачи и опортунисти кои се ништо повеќе сем бубашваби. Има некој cuck момент во тоа што гледаат како се распаѓа државата, додека они тука од страна дркат дека се некои патриоти, па дојде на ред осудување курви за велепредавство. Се перат со тоа бидејќи знаат го имаат во нив тоа велепредавство самите, затоа колку погласни и дрски, толку повеќе тоа е скриено мислат. Овој циркус не го сопираш, само можеш да најдеш иронична сатисфакција во негово следење од некоја антрополошка перспектива, можеш понекогаш да мавнеш некое јајце од публика за да го собориш кловнот во коритото со лајна под него, за да го потсетиш дека работата тука на форум е да те забавува, за да не се премногу опушти од клатење врата. Затоа нема ниту една девојка останато тука, а порано организирано им правевме финти да постираат слики од нив, имаше дружби, мувања. Имаше и мешани врски и пријателства. Сега се сите женски се курви и се плашат од вакви места, бидејќи покрај сите современи болести, форумот беше најподобен за инцелството - поради препродавање на таа идеологија од трето лигаши како нешто кул и емпоуеринг. Не ја моли курвата, има во тебе вреден волк type shi. Совршено оправдување за сите со парализа кога во присуство на девојка, не вреди да ја шмека спонзорушата, бившиот ја возел во џип... Кое растројство е да очекуваш девојка на 20 години со сите природни нагони да мисли на иднината на државата која останатите одговорни за неа пред нејзините бели очи ја продаваат и парчат? Ако имавте храброст да зборите со нив, можеби немаше wиптари да ги ебат.

Што ги ебам, ќе ги сечам - гласав ЗА.
Чудно да имаш такви силни патриотски чувства, а не можеш еден професионален интегритет да си нарушиш, кој не треба ни да постои толку силно за некое хоби како модерирање. Една тема за бугарски не знаете да саботирате. 20 хардкорци не можат по неколку опомени да издржат да усерат дискусија и видливост, а се такви професионалци за останатите теми. Не можете да кажете не видовме, не се постига? Не можете едни роденци и пуновци да пресечете кои реално во многу наврати со полн притисок ја имаат мочано и државата и граѓаните и, ова секому најбитното, историјата поради форумски правила. Владеистите се среќни што еве членови како хотајс со кои се гледало филмови во живо, се играло фудбал во живо, го тепале албанци навијачи, родител му бил во војната, млад човек кој дискутира за иднината и сака да се врати, сака да си најде наша невеста и прошири генот наместо баш за она што се збори да најде таму некоја Луиса или каква и да е од курвата европска со националност која не ни мисли нам добро на долга линија... за такви владеистите се среќни што истерале од форум и им е успех оти извадиле кутрите бугарски за да преживеат, а за другите, македонцките работи, малку подоцна.

Зошто следиш правила за тема која штети на земјата, ако имаш толку силни чувства да судиме девојки на велепредавство поради секс? Едното треба да е посилно, а не второто. :P

@wot se javi, vistina se javi :pos:
Петак дан за метак. :D

Што може да бидам бе? Шипо еден е на форумов плус Владе натурализиран, од темата бугарски пасоши бев баниран на времето што ги реметев...

Или треба заветна да ја потпевнувам??
Тогаш немаш гајле. (y)

Зошто следиш правила за тема која штети на земјата, ако имаш толку силни чувства да судиме девојки на велепредавство поради секс? Едното треба да е посилно, а не второто. :P
Едното има врска со другото колку што има врска ланскиот снег со тоа дека рибата не може да вози точак.

...ако Македонка ,,легне,, со Бугарин кој по националност е Македонец, ама се води како Бугарин, живее во Бугарија, а се бори за македонштината преку ,,ОМО Илинден" дали таа Македонка е осудена за ,,предавство"?

...ако Македонка легне со Албанец од Подградец, кој се бори за македонштината во тој дел дали и таа е предавничка?

...ако Македонка легне со Грк од Лерин кој за Илинден се собрале и играат македонско оро, дали и таа е осуден за предавничка?

... не е проблем легнувањето со ,,сечен,, било како муслиман Албанец, Турчин, Бошњак, проблемот што потоа, не е иста религија и вера и тоа ќе се одрази кога тогаш во заедничкото живеење, па и во брак, затоа секој со своето, а тоа нема врска со предавство, попрво кога ќе ги прогласат како веле предавници тие одговорни Заев, Димитров, Ковачевски и други кој токму тие како Македонци се предавници и сите жени кои ќе легнат со тие Македонци од тие фамилии такоџе треба да бидат осудени,

...затоа требаше поселективно да се објасни, зашто не мора буквално да се изебат за да бидат осудени за предаство, Заев се натртил и на Гркот и на Албанецот и на Бугаринот кои го изебале фигуративно, а жената сигурно со нив легнала од сопствен интерес, дали за финасиска добивка, вработување, подароци и шетање, ретко или ич не ќе изебат од љубов со сечените.

Последно уредено:
Темава сама по себе ми делува како да е поставена од некој со екстремно ниско ниво на самодоверба и себе понижување "Македонките да бидат прогласени за велепредавство ако имаат врска со друга националност". Ми делува како да доаѓа од очај што човек неможе со други средства (шарм, доверба, што и да е) да придобие жена, и вика "велепредавник си ако не си со некој како мене" или со други зборови "зашто мори не си со мене, него со нив". Некако очајна. Со други зборови темата е поставена како да доага од некој несигурен и исплашен од партнерската конкуренција на грци, срби, албанци и бугари. Големо не за темава и се слагам со @Mud

Можеби ќе беше така, ако насловот на темата гласеше да не може Македонка да биде со маж од никоја друга националност освен Македонец. Ама јас убаво потенцирав, никоја друга непријателски настроена националност спрема Македонците. Како што кажав, немам никаков проблем со некоа да биде со Германец, Французин, Англичанец, а исто така еве и со Азиец, дури и со Инидиец ако сака нека биде, ми е гајле.

Со ваквиот начин на релативизација на работите ти можиш да манипулираш колку сакаш, ако кажам дека имам стандард да не сакам мојата потенцијална жена да имала повеќе од 10 сексуални партнери во својот живот, ќе кажиш дека сум несигурен поради големината на мојот пенис или поради мојата способност да а задоволам во сексот, плашејќи се дека можеби некој од претходните 10 мажи подобро а ебеле?

Почнаме да читаме од слободоумните граѓани се и сешто на темата, нови нивоа на ретардација и така натаму, глумејќи они самите некоа јака интелектуала, а притоа не можат прифатат мислење на човек што има стандард и поекстремно мислење од нивното. Живеат во некој либерален свет каде што мислат дека сите се како нив или евентуално такви ќе станат, некое футуристично сценарио од Холивуд, а игнорират дека најголемиот дел од Македонците најверојатно не би влегле во сериозна врска со девојка која што имала сексуален однос со wиптар на пример. Секако, воа последното што го пишав не е факт, туку е моа константација знаејќи ги луѓето со кои што сум опкружен, дел од работа, дел од факултет, итн.

Пред да а пишам темата, дури и зборував со колега и колешка од работа дали ја сум луд и го сметам воа за ненормално, т.е Македонка да е со wиптар, или едноставно нормализирано е тоа веќе. Одговорот и на двајцата беше дека не е, само ете, Скопје поголем град па ќе налеташ на секакви.

Да, затоа на пример кога викаш на некој да ти ебам сестрата или мајката се смета како навреда. Не му викаш да ми ебеш матер и сл.
Епа тогаш едноставно е решението. Наместо да сме дефанзивни, треба да играме на гол повеќе.

Можеби ќе беше така, ако насловот на темата гласеше да не може Македонка да биде со маж од никоја друга националност освен Македонец. Ама јас убаво потенцирав, никоја друга непријателски настроена националност спрема Македонците. Како што кажав, немам никаков проблем со некоа да биде со Германец, Французин, Англичанец, а исто така еве и со Азиец, дури и со Инидиец ако сака нека биде, ми е гајле.

Со ваквиот начин на релативизација на работите ти можиш да манипулираш колку сакаш, ако кажам дека имам стандард да не сакам мојата потенцијална жена да имала повеќе од 10 сексуални партнери во својот живот, ќе кажиш дека сум несигурен поради големината на мојот пенис или поради мојата способност да а задоволам во сексот, плашејќи се дека можеби некој од претходните 10 мажи подобро а ебеле?

Почнаме да читаме од слободоумните граѓани се и сешто на темата, нови нивоа на ретардација и така натаму, глумејќи они самите некоа јака интелектуала, а притоа не можат прифатат мислење на човек што има стандард и поекстремно мислење од нивното. Живеат во некој либерален свет каде што мислат дека сите се како нив или евентуално такви ќе станат, некое футуристично сценарио од Холивуд, а игнорират дека најголемиот дел од Македонците најверојатно не би влегле во сериозна врска со девојка која што имала сексуален однос со wиптар на пример. Секако, воа последното што го пишав не е факт, туку е моа константација знаејќи ги луѓето со кои што сум опкружен, дел од работа, дел од факултет, итн.

Пред да а пишам темата, дури и зборував со колега и колешка од работа дали ја сум луд и го сметам воа за ненормално, т.е Македонка да е со wиптар, или едноставно нормализирано е тоа веќе. Одговорот и на двајцата беше дека не е, само ете, Скопје поголем град па ќе налеташ на секакви.
Temata ti e sosem ok postavena, poprilicno jasno go imas postaveno prasanjeto. Toa sto nekoj standard glumat ludilo i po avtomatizam pokusavaat da defokusiraat, relativiziraat , da pravat mentalni gimnastiki voopsto da ne te zasega.

... дали Македонецот кој е во тројка пријавен како воајер во групни секс меѓу Албанец и Македонка и му е фетиш жена Македонка што легнала со Албанец, дури е спремен да плати за таков фетиш, дали и тој Македонец треба да се прогласи за предавник?

... дали Македонецот кој е во тројка пријавен како воајер во групни секс меѓу Албанец и Македонка и му е фетиш жена Македонка што легнала со Албанец, дури е спремен да плати за таков фетиш, дали и тој Македонец треба да се прогласи за предавник?
Kako ke recis taka, vekje ko resi da se glupiras, da ne ti krsime ater :toe:

Согласен.

Апсолутно нема потреба Македонка да се лупа со шкон или бугар, не гледам тука никаква логика и сексуална оправданост.

Не знам како можат нашиве да се рокаат со браќава, мислам, пред 25 години се деси срањето и од тогаш навака секојдневно не тормозат на различни начини, и ти да идеш да лапнеш таков кур само зашо ќе те вози сегде и ќе ти плаќа одмори/викенди/ручеци ми е малце дегутантно и одвратно. А наши татковци примаа куршуми за државата за сега одредени дрољички да примаат шконски пениси. Тоа е јебига, еволуција, од метак во пенис.

IMG_8526.jpeg

Malo objasnuvanje za tier listov-
A tier albanec so ja tepa, odi so albanec pa neka ja lupa, a c tier so makedonec so ja lupa a mozela so albanec so ne ja lupa...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom