- Член од
- 14 јули 2017
- Мислења
- 726
- Поени од реакции
- 1.485
Каква врска има некој Албанец роден тука во Битола, заведен како Македонски државјанин, живеел се школувал тука ја претставувал Македонија во најдобро светло низ светот, каква врска има тој со некој од УЧК те молам објасни ми, каква е поврзаноста.
Имам другарка Албанка, од мали сме во комшии порастени заедно, поголема христијанка од сите вас да се соберите тука заедно е жената. Растена помеѓу Македонци, куќата и е во дворот на црквата буквално, сите завети ги знае напамет, децата нејзини исто, нема Велигден а да пропушти да дојди во црква со нас.
Кажи ми ти сега како оваа жена е поврзана со некој терорист од УЧК ?
Културна жена, образувана, еманципирана.
Инаку жената беше во емотивна врска со Македонец, ова како деца дури бевме, затоа ја спомнав ми текна на неа.
Тоа ти што го опишуваш се outliers, знаеме сите какви се 99% од браќата кај нас, неандреталци што никако не можат да се асимилират. Нека си смене религија, името нека си го смене да му е Македонско, исто и презимето, нека почне да се асимилира во Македонец, па нема проблем, до тогаш он е wиптар.
Ме интересира мислењето на членовите што гласале дека не се согласуват со темата, океј сте со тоа да земите некоа Македонка за жена, и да знајте дека порано она била со wиптар?
Прашањето е дали обратното важи. Дали секој Македонец кој има коитус со жена од друга националност чија држава има територијални или било какви претензии кон Македонија и Македонците, треба да биде одликуван за заслуги и херојство?
Нема да добие заслуга и херојство, поради тоа што вистинската заслуга и херојство е да земе здрава Македонка за жена и да изградат успешна фамилија со деца што ќе бидат идни генијалци и ќе помагат за развој на нацијата. Тоа е херојство.
Според мене, океј е Македонец да земе Гркиња, Албанка или Бугарка, ама и воа не значи дека сите Македонци треба воа да го прават, пошто тогаш што ќе стане со Македонките? Така ли ќе седат? И на крајот ќе добијме само уште поизмешана ДНК. Или па ако земат Македонци масовно со црнкињи да се женат, да имат деца, итн, па нема ништо од нас да остане.