Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 36: @Ska Maniac - Советскиот и кинескиот комунизам беа подобри од југословенскиот социјализам)

Дали се согласуваш со прашањето на Ska Maniac од насловот на темава?

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Еве ајде да додефинираме:

Албанци
Бугари
Грци

@Ванчос Z , има и други?
Автоматски споено мислење:

Не ми е насловот погрешен, не го собира цел. Затоа - читајте вовведно мислење, јас да менувам поставки во XenForo не можам. Толку дозволуваат условите.
Комуњари :D

Добар дел од нашиот народ е со измешано потекло, но воглавном тоа е со други рисјански народи.
Па така имаме Македонци кои имаат делумно, ако не и целосно влашко потекло, пример тенка е границата меѓу Шкрети и Православни Албанци, многу често се среќаваат Македонци кои имаат роднини по Србија, бидејќи самите они имаат српско потекло...дал од време на СХС или како резултат на ЈНА љубовни врски.
Македонци бегалци во Бугарија до пред ВСВ вкупна бројка е од 200-400 илјади Македонци, па денеска секој 3 Бугарин е со голем процент од македонско потекло. Модерната наша дијаспора во Австралија прават македонско-грчки свадби и со други народи исто таму.

Гласав со тоа дека се согласувам и ја поддржувам идејата, но не може да се спроведе бидејќи од почеток не сите Македонци имаат чисто потекло

Добар дел од нашиот народ е со измешано потекло, но воглавном тоа е со други рисјански народи.
Па така имаме Македонци кои имаат делумно, ако не и целосно влашко потекло, пример тенка е границата меѓу Шкрети и Православни Албанци, многу често се среќаваат Македонци кои имаат роднини по Србија, бидејќи самите они имаат српско потекло...дал од време на СХС или како резултат на ЈНА љубовни врски.
Македонци бегалци во Бугарија до пред ВСВ вкупна бројка е од 200-400 илјади Македонци, па денеска секој 3 Бугарин е со голем процент од македонско потекло. Модерната наша дијаспора во Австралија прават македонско-грчки свадби и со други народи исто таму.

Гласав со тоа дека се согласувам и ја поддржувам идејата, но не може да се спроведе бидејќи од почеток не сите Македонци имаат чисто потекло
Aj sega i DNK da pravime.
Se znae so e muabetot tuka.

Да прашам само, за едно другарче ме интересира...
Ако наша скокала на сто кура "наши" се разбира.. е во ред (?)
А ако само еднаш рипнала на сечен, готово, главата и ја сечеме(?)

Така некако, или ја не ја разбрав темава?

Tokmu taka (y)

My Wife GIF by MOODMAN

Ама таа на сто кура не ја предаде мајка Македонија :D
Поарно ќе фатам некој како Стојанче да ми ја толчи глата секој ден отколку сечен, не дај Боже па Бугар или Грк, Грк поготовооо, јас ако треба некогаш итно да слетам Солун, абе ќе ја отворам вратата од авион и ќе скокнам ама во Солун не стапнувам, дури не го сменат името на аеродромот,тогаш можи ... и јас како нив бе, кој беше таму Ципрас шо нејќеше да слета Скопје заради името ?

Ама таа на сто кура не ја предаде мајка Македонија :D
Поарно ќе фатам некој како Стојанче да ми ја толчи глата секој ден отколку сечен, не дај Боже па Бугар или Грк, Грк поготовооо, јас ако треба некогаш итно да слетам Солун, абе ќе ја отворам вратата од авион и ќе скокнам ама во Солун не стапнувам, дури не го сменат името на аеродромот,тогаш можи ... и јас како нив бе, кој беше таму Ципрас шо нејќеше да слета Скопје заради името ?
Така е Чолка!! :backa:

Маќедонја до Солун!
Aм1n

Solun e nas, Atina ke ja delime ;)
Сега уште да кажете сооднос до кај се трпи?!
Еднаш со сечен против 1000 пукања од наши.. или како иде?

Има некоја граница, или директ камата и револверот?

Каква кама, вака јавно на плоштад, и лустер како шо напиша членот погоре
Embarrassed Shame GIF

Nema so da se trpi, ne sporedlivo e edno so drugo. Ednata e kurvice, drugata e predavnik na svojot narod :toe:

Nema so da se trpi, ne sporedlivo e edno so drugo. Ednata e kurvice, drugata e predavnik na svojot narod :toe:
Значи и курвите да ги собереме и да ги пратиме во работен логор?!

Само како ќе иде тоа? Со три сведоци? Со анкетен лист доброволно? да се врати Јавна Соба? или..?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom