Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Се сеќавате дека на некој начин популаризирав некои релативно постари серии тука кои некако беа overlooked, па помнам колку ми се заблагодаруваа за Yellowstone (и придружните серии), а после и за Slow Horses. Па ајде да пробаме уште еднаш. Да му верувате на чичо Златко што ви кажува! :P

Outlander - мислам дека е серија која многу неправедно ја имате исфрлено од радарот. Искрено не знам дали освен јас и @MAJA 345 некој друг од тука ја има гледано, зашто никој не коментира во темата. Ама сега, кога речиси се ближи кон крајот (уште 3 епизоди останаа од последната, 8 сезона), сфаќам дека е една од сериите кои немаа пад. Константно добра е, од почеток, до крај. Е сега, верувам дека тоа што ве одвраќа најмногу е делот „романса“, ама не е само романса. Outlander наједноставно кажано е романтична историска драма со елементи на научна-фантастика (патување низ времето). Во таа мера, loosely е мешавина на, рецимо Dark, Boardwalk Empire или Downton Abbey и Sex and the City. Значи од сите овие има по нешто. Ако сакате серија од која ќе научите многу за историски случувања во Шкотска, Англија и САД во 18 век, ќе се изнагледате секс и :цицки: и ќе уживате во фантастичните елементи - дајте и шанса. Ова е серија што се бинџа, затоа немајте гајле што е речиси пред сам крај.

P.S. Дисклејмер: има една не многу значајна линија во приказната која вклучува лик кој е хомосексуалец, ама мислам дека не е направено да делува како пропаганден материјал. Самата серија е екранизација на романите на Дијана Габалдон во кои исто така го има тој лик, па ете ако обвинувате дека некој е woke, Габалдон обвинете ја. Како споредба - нешто во стил на Ренли Баратеон во GoT е приказната со овој лик (само што нема геј секс сцени, таму имаше). Црнци има многу малку, а и таму кај што ги има, се во незначајни епизодни улоги или како статисти.

Дајте и шанса! Верувајте ми!
И јас ја гледам сеуште. Идејата беше на жена ми баш заради романтичниот дел што го спомна :pos: таа се откажа после неколку епизоди... јас не :D

Одлична серија, најмногу ми се допаѓа заради историските аспекти и глетките од Шкотска и Америка од тоа време, и како се живеело таму. И патувањето низ времето е супер претставено, колку и да е нереално. Се на се, супер приказна и ми го задржа вниманието 8 сезони.

Ја изгледав The Madison и можам да кажам дека е интимна и емотивна приказна во стилот на Шеридан каде што преовладува прекрасна фотографија од Монтана и многу клишеа за "градските луѓе"
Долината на реката Мадисон изгледа спектакуларно и самата по себе е лик во приказната.
Никогаш не сум бил волку импресиониран од Мишел Фајфер,одличен перформанс кој носи тежина и емотивна длабочина на серијата.

Ја изгледав The Madison и можам да кажам дека е интимна и емотивна приказна во стилот на Шеридан каде што преовладува прекрасна фотографија од Монтана и многу клишеа за "градските луѓе"
Долината на реката Мадисон изгледа спектакуларно и самата по себе е лик во приказната.
Никогаш не сум бил волку импресиониран од Мишел Фајфер,одличен перформанс кој носи тежина и емотивна длабочина на серијата.
Јас само пилотот го гледав денес! Шеридан is back! :cuc:

Интересно.
Ме интересира @Zlatikevichius што мисли?
Знаев дека ќе се појавиш ко печурче по дожд. :D
Неам ја проблем да ги гледам црнците, али ако веќе еден лик е игран од белец, не гледам како во одреден сиквел, приквел, серија ќе стане магично црнец, арап…

Исто ко што сум против тоа црнец или жена да биде новиот Бонд или скраја сачувај белец да го игра Блејд, Џанго Анчејнд и други ликови кои биле играни од црнци.

Нема никаква поврзаност со муабетите од претходно…

Што инсинуираш? :D

Јас се согласувам со вас и муабетите од поназад, не се вмешав овој пат бидејќи сум се расправал самиот и со данте и берик и остали дека не може така на слепо да мраземе работи многу пати. Вие се понашавте како сит лордови со вашите крајности и како било, со зборовите на Злате, utterly stupid да тврдиш дека нешто не чини без да си го гледал, за сега да се убиеш во поим. И иако сум на ваша страна, не влегов во дискусија, бидејќи отстапки постојат. Ти зошто не си гледал Love is Blind кога си заглавил веќе на Нетфликс? Бидејќи некои работи НЕ мора да ги изгледаме за да ги мразиме и тврдиме дека се ѓубре. Тоа што се критикли аклејмнд и гледани од милиони значи ништо и баш Love is Blind e пример за тоа. Постојат луѓе што не гледаат ништо од некоја издавачка куќа, пример некои луѓе знаат дека не треба ништо да бараат на adult swim и го мразат хуморот на што и да се емитува таму. Абе луѓе велат дека нешто нема да гледат по постер. Па така, може и дозволено е да имаш аверзија кон нетфликс филтерот како јас самиот или дизни идеологијата, останатите. Бидејќи идеологија е силна, лична работа - а ти сакаш да убедиш некој да гледа производ контра неговата идеологија само за да смее да каже дека е срање? Згора на тоа, на многу како Берик им смета кршење канон, ако некој е потемен од #C4A484 во книга за приказна каде не е баш топло, е богохулие. Тоа е исто апсурдно, до некаде, но ти напиша дека не ти е баш ни гајле за Хари Потер, и дека не си екстра хард фан па не можеш ни таа страна да ја фатиш зошто црнец смета. Го играл еднаш некогаш бел? ОК. Потер првиот филм е 25 години стар. Нека ти светне ова. Не се врти светот околу нас, идат нови генерации кои ќе се запознаваат со Потер или Јода, па за нив Јода секогаш ќе е плишено мече, Снејп ќе е црн и можеби ќе им смета како бел емо ако се заљубат во универзумот и ги ѕирнат старите.

Точно де, исто гледаме на ситуацијата - ти и други ликови како Рон, Берик и сл. коментирате на невидено и ги осудувате без да ги ѕирнете. Како може да го знаеш "квалитетот на контентот" ако не си го видел "контентот"?
Еве, ист си и ти - го оценуваш "контентот" на невидено. :pos:
Еве, не мора со мене, продолжи и врати му на Злате на прашањата.
Sирни, можеби ќе најдеш... конзистентност во квалитетот на серијата спроти филмовите, конзистентност која ти фали и во ставовите, бидејќи еднаш велиш дека не треба да се има предрасуди пред нешто да се ѕирне, за после да дојдеш до sorry not sorry yolo постови. Може да ти смета Бонд да е женско, а не може данте да мрази Вичер? Хах.

Неам ја проблем да ги гледам црнците, али ако веќе еден лик е игран од белец, не гледам како во одреден сиквел, приквел, серија ќе стане магично црнец, арап…

Исто ко што сум против тоа црнец или жена да биде новиот Бонд или скраја сачувај белец да го игра Блејд, Џанго Анчејнд и други ликови кои биле играни од црнци.

Оригиналниот Џанго беше Италијанец.
Автоматски споено мислење:

Ете тој:

https://www.imdb.com/title/tt0060315/

Добар филм, ама и новиот со раперов не е лош.

Последно уредено:
Што инсинуираш? :D

Јас се согласувам со вас и муабетите од поназад, не се вмешав овој пат бидејќи сум се расправал самиот и со данте и берик и остали дека не може така на слепо да мраземе работи многу пати. Вие се понашавте како сит лордови со вашите крајности и како било, со зборовите на Злате, utterly stupid да тврдиш дека нешто не чини без да си го гледал, за сега да се убиеш во поим. И иако сум на ваша страна, не влегов во дискусија, бидејќи отстапки постојат. Ти зошто не си гледал Love is Blind кога си заглавил веќе на Нетфликс? Бидејќи некои работи НЕ мора да ги изгледаме за да ги мразиме и тврдиме дека се ѓубре. Тоа што се критикли аклејмнд и гледани од милиони значи ништо и баш Love is Blind e пример за тоа. Постојат луѓе што не гледаат ништо од некоја издавачка куќа, пример некои луѓе знаат дека не треба ништо да бараат на adult swim и го мразат хуморот на што и да се емитува таму. Абе луѓе велат дека нешто нема да гледат по постер. Па така, може и дозволено е да имаш аверзија кон нетфликс филтерот како јас самиот или дизни идеологијата, останатите. Бидејќи идеологија е силна, лична работа - а ти сакаш да убедиш некој да гледа производ контра неговата идеологија само за да смее да каже дека е срање? Згора на тоа, на многу како Берик им смета кршење канон, ако некој е потемен од #C4A484 во книга за приказна каде не е баш топло, е богохулие. Тоа е исто апсурдно, до некаде, но ти напиша дека не ти е баш ни гајле за Хари Потер, и дека не си екстра хард фан па не можеш ни таа страна да ја фатиш зошто црнец смета. Го играл еднаш некогаш бел? ОК. Потер првиот филм е 25 години стар. Нека ти светне ова. Не се врти светот околу нас, идат нови генерации кои ќе се запознаваат со Потер или Јода, па за нив Јода секогаш ќе е плишено мече, Снејп ќе е црн и можеби ќе им смета како бел емо ако се заљубат во универзумот и ги ѕирнат старите.

Еве, не мора со мене, продолжи и врати му на Злате на прашањата.
Sирни, можеби ќе најдеш... конзистентност во квалитетот на серијата спроти филмовите, конзистентност која ти фали и во ставовите, бидејќи еднаш велиш дека не треба да се има предрасуди пред нешто да се ѕирне, за после да дојдеш до sorry not sorry yolo постови. Може да ти смета Бонд да е женско, а не може данте да мрази Вичер? Хах.
Не е истото ко Данте зашто Данте ми збори дека не ја сака серијата зашто имало многу пцовки и катастрофа дијалог и била политички некоректна, што не е точно. Да речеше тој Данте дека одреден лик во мангата е белец, а во серијата е претставен ко црнец ќе го прифатев неговиот став и ќе се сложев дека има причина да ја хејта. Може и OP има ваков проблем, не ми е познато, веќе реков.

Остај ти Хари Потер филмот бил стар 25 години, книгата била 100 години и слично, ако се работи франшиза кај што оригиналниот лик е белец, црнец, кинез, така треба да си остане и по 100, 200 години. Пак ќе кажам немам ништо против оригинална содржина со црнци ко Sinners филмот. Поеднакво против би бил да прават биографски филм за Серена и Венус Вилијамс, а актерките да бидат белкињи.

А она светот се менува ти е смешка аргумент. Тој аргумент слободно можеш да го користиш во одбрана на AI глумци, пошто нели светот се менува, технологијата оди напред, па треба да прифаќаме сѐ што ни се нуди…

Не е истото ко Данте зашто Данте ми збори дека не ја сака серијата зашто имало многу пцовки и катастрофа дијалог и била политички некоректна, што не е точно. Да речеше тој Данте дека одреден лик во мангата е белец, а во серијата е претставен ко црнец ќе го прифатев неговиот став и ќе се сложев дека има причина да ја хејта. Може и OP има ваков проблем, не ми е познато, веќе реков.

Остај ти Хари Потер филмот бил стар 25 години, книгата била 100 години и слично, ако се работи франшиза кај што оригиналниот лик е белец, црнец, кинез, така треба да си остане и по 100, 200 години. Пак ќе кажам немам ништо против оригинална содржина со црнци ко Sinners филмот. Поеднакво против би бил да прават биографски филм за Серена и Венус Вилијамс, а актерките да бидат белкињи.

А она светот се менува ти е смешка аргумент. Тој аргумент слободно можеш да го користиш во одбрана на AI глумци, пошто нели светот се менува, технологијата оди напред, па треба да прифаќаме сѐ што ни се нуди…
Ќе заврши војнава и ќе глеаме филм за Зеленски:

29c66400bd59f863fd5d65a21c00a5cf.jpg

Поеднакво против би бил да прават биографски филм за Серена и Венус Вилијамс, а актерките да бидат белкињи.
Па не е подеднакво бидејќи станува збор за биографија, за лик што навистина постоел. Наспроти напишан лик, а напишаните ликови за екранизација често се променуваат за разно разни причини. Тебе шарката ти е еднаш екранизирано, а ако е првпат екранизирано а бојата променета од таа во книгата, како се чувствуваш тогаш?

Не е истото ко Данте зашто Данте ми збори дека не ја сака серијата зашто имало многу пцовки и катастрофа дијалог и била политички некоректна, што не е точно. Да речеше тој Данте дека одреден лик во мангата е белец, а во серијата е претставен ко црнец ќе го прифатев неговиот став и ќе се сложев дека има причина да ја хејта.
Значи, ако нешто излезено од цртан филм e бело а адаптирано за филм или серија црно тогаш данте ќе смееше да хејта на негледано и немаше да ти смета? Тогаш ти си во ист кош со него, бидејќи јас мислев аргументот тебе и Злате ви е дека на негледано не треба да се хејта. А тоа што ЈКРоулинг, подоцна ги прави некои геј за тренд, и она ли не смее, иако ги има… well, правата, lol.

Не зборев дека светот се менува, туку дека се раѓаат нови луѓе кои би се заинтересирале за тие магични светови и ова ќе им се првите средби. Секој природно почнува со екранизациите од неговото време, и само ти давам аргумент дека не е битно ти каква боја за прв пат си го видел некој лик екранизиран за да стане вечно правило за сите, засекогаш.

Данте ја доби дискусијата, чисто за архива.

Прифати ти ако сакаш ја не, ти имаш право да фалиш ја имам право да пљукам.
Спортски поздраФ.

Back
На врв Bottom