Најдобар бурек според вас прават во...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
sakas ne mrsen burek?
Да, не сакам да се цеди масло и цела хартија да е мрсна и уживај ако мислиш дека од месото е таа мрсноќа
Во Автокоманда во бурекџилница Вардар пред два дена земав нешто нлик на сараевски бурек само со компир и буквално се цедеше да ти се згади

Да, не сакам да се цеди масло и цела хартија да е мрсна и уживај ако мислиш дека од месото е таа мрсноќа
Во Автокоманда во бурекџилница Вардар пред два дена земав нешто нлик на сараевски бурек само со компир и буквално се цедеше да ти се згади

ne be ne komentiram toa nego cudno mi e sto jades burek voopsto ako ne sakas mrsno. ovde (aus) go pravat bas kako sto valjda sakas zosto narod neke mrsno plus miljarda regulacii taka da mesoto si e top i sirenjeto e sirenje ne urda... super e i sve ama sto znam mene pa mi fali toa u mk sto ima i mrsno pogotovo ako e so mast praven....

ne be ne komentiram toa nego cudno mi e sto jades burek voopsto ako ne sakas mrsno. ovde (aus) go pravat bas kako sto valjda sakas zosto narod neke mrsno plus miljarda regulacii taka da mesoto si e top i sirenjeto e sirenje ne urda... super e i sve ama sto znam mene pa mi fali toa u mk sto ima i mrsno pogotovo ako e so mast praven....
Абе нека ставаат свинска маст ама некои се буквално без исаф, иначе ретко кадам дали 3-4 пати месечно, побитно ми е со добар симит да се омрсам

Друга работа за да е вкусен бурекот со месо. Не може да биде вкусен со мелено месо од III категорија, како што прават во некои пекари...

Многу ретко јадам со сирење (или во овој случај урда) ама за бурек мислам дека урдата е многу подобра опција отколку сирењето.
Баба ми често заради дедо ми правеше со сирење и тоа доста квалитетно сирење, ама како вкусот да се губеше после печење и како да влијае на текстурата на бурекот правејќи ја посува. Од друга страна урдата може да се каже и додава на квалитетот во белите пецива.

На темава, ме изненади бурекот во Ист Гејт во таа бурекчилницата карши супермаркетот најдоле. Не дека јадев од многу различни места па да споредувам, а и беше Недела па не работеа други, ама изненади тој бурек со месо, или вртена пита, што и да беше.

На темава, ме изненади бурекот во Ист Гејт во таа бурекчилницата карши супермаркетот најдоле. Не дека јадев од многу различни места па да споредувам, а и беше Недела па не работеа други, ама изненади тој бурек со месо, или вртена пита, што и да беше.
Мислам дека се вика истанбул кафе. Истиото го има и у рамстор.

Не знам, ич не ми текнува на името. Мислам и нема некои други пекари во Ист Гејт, може да е таа. Не беше македонска, тоа сум сигурен.

Не знам, ич не ми текнува на името. Мислам и нема некои други пекари во Ист Гејт, може да е таа. Не беше македонска, тоа сум сигурен.
Да, да турска е од Турција. Не знам дали примети дека имаат и некои чудни рецепти како на пример лиснато со ореви и испрскано со шербети, празна кифла со благо тесто а без прав шеќер. Вакви некои чудни ставри имам видено само у Истанбул и овде.

Пекон се вика најберојатно шиптaрска зашто ја има и во Бутел2, иначе се доста соленки со цените

Во последно време во Скопје ретко добар бурек. Дури и на места кај што еднаш си јал убав бурек, следниот пат може да биде катастрофа.
Снемува мајстори, се' е индустрија. На времето Круна и Ваташа ми беа супер. Ваташа ми ја затворија, Круна ми е подалеку, останав без омилена бурекџилница.

Во последно време во Скопје ретко добар бурек. Дури и на места кај што еднаш си јал убав бурек, следниот пат може да биде катастрофа.
Снемува мајстори, се' е индустрија. На времето Круна и Ваташа ми беа супер. Ваташа ми ја затворија, Круна ми е подалеку, останав без омилена бурекџилница.
Ееее на времето... Шехерезада под железничка каков бурек правеа, тоа извиканото кај Рекорд вода не можеше да им носи...

Пекон се вика најберојатно шиптaрска зашто ја има и во Бутел2, иначе се доста соленки со цените
Дали тоа старото име беше истанбул кафе ?
Автоматски споено мислење:

Ако мислиш за Круна у КВ непостои скоро пола година.

Ова е точно, многу места што ми беа омилени како мал се катастрофа сега. Све се гледа на профит и само тесто јадеш. Повеќето се полупразни.
Автоматски споено мислење:

Да, да турска е од Турција. Не знам дали примети дека имаат и некои чудни рецепти како на пример лиснато со ореви и испрскано со шербети, празна кифла со благо тесто а без прав шеќер. Вакви некои чудни ставри имам видено само у Истанбул и овде.
Јадат извртени работи многу.
Кога бев во Истанбул видов пекара и нарачав Борек со сирење нели така го викаат. И мајсторов ми шибна овошен јогурт до него. Мислев згреши ама и на другарот што зема со месо му стави хаха јогурт од јагода ептен благ

Back
На врв Bottom