Најдобар бурек според вас прават во...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера земав две банички од Ла Делишес, една со зденка и маслинка, другата пица (само такви имаше иначе со луто пиперче ги јадам или со месо). До турата беше или ги имаат упропастено баничките? Пошо не јадам често од таму, т.е. скоро ич, ама ова после некое време ми е шок во негативна смисла, прелоши беа двете банички.

Исто, после 2 години јадам у ладелишс, баничка со месо 90 ден. вкусот катастрофа, тестото беше ко за леб не ко за баничка/бурек.

Вчера земав две банички од Ла Делишес, една со зденка и маслинка, другата пица (само такви имаше иначе со луто пиперче ги јадам или со месо). До турата беше или ги имаат упропастено баничките? Пошо не јадам често од таму, т.е. скоро ич, ама ова после некое време ми е шок во негативна смисла, прелоши беа двете банички.
ја ја начекав топла од пица и топ беше у Јануари, ама од тогаш за 5 месеци ако ги расипале алал да им е..

ја ја начекав топла од пица и топ беше у Јануари, ама од тогаш за 5 месеци ако ги расипале алал да им е..
Или смениле мајстор или си ја јадел топла, гладен, можеби викенд по излагање со алкохолен глад.

Јас ретко јадам бели пецива, но ако се случи некогаш да се намали квалитет на пецивото не е секогаш во мајсторите вината.
Туку во брашното што им го носат, тоа ако не е погодено не знам кој сакаш донеси да го направи бурекот, нема да го биде.

Тоа знам затоа што јас сам правам домашен леб и тешко се погодува добро брашно во Македонија, да не зборуваме за самите пекари кои користат различно.

Па не е само и до тестото, сите се научиле се помалку и помалку работи да ставаат.
90-100 денари за пржени кори не вреди. Доста пати ми се има случено бурекот да биде скоро празен и тоа од различни пекари. Затоа и избегавам да земам веќе.

Одам во Солун кај циганиве доле, таму обратно. Пецивата со мали кори ги прават и со многу фил.
Сосема обратно..

Back
На врв Bottom