Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 26: @Mud - Македонците не заслужуваат самостојна држава)

Македонците не заслужуваат самостојна држава!

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Не. Куманофски дијалект е дел од наше поднебје, дел од турлитаву дијалекти и говорни подрачја.
90 посто од форум користи делумно или целосно пишување на дијалект.
Ја не сам криф што куманофски е на моменти неразбирлиф.

Боље куманофски него можи/неможи, имат/немат и слични глупи срања.
И прилепски и можи, неможи и имат, немат се дијалекти исто како и куманофски. Не ми е јасни зошто едниве ги поддржуваш а другиве сакаш да ги забраниш кога се на исто рамниште.
Автоматски споено мислење:

Еве ти што мислиш дека треба да се преземи за едноставно да му ставиме крај на ова молзење на државава 35 години?
Цела држава требад а се самораспушти затоа што е скапана во коренот. Ништо не може да ја оправи за едни избори и еден мандат од 4 год.

Ме разбра братуууууу?????
Не МОЖУ да те разберу.
Ова можу ми личи ко некоја источносрпска варијанта на мажу или мужу. :pos:

Може.

Кладе хахахахаха
А шанкуре? Што ви значеше, некоја навреда или?
Доста море матуф еден.

Последно уредено:
Koга продолжуваме со дијалекти мене ме нервира кога наместо ѓ и ќ се користат џ и ч, а фала Богу првоспоменатите букви ги користиме и ги имаме во македонската азбука. Така на пример имаат неготинчаните реч ѓоа, а намерно користат ч и џ за презимиња.

На факултет ми се смееја кога кажав Ќетковиќ, бидејќи било Четкович, жими к...в. И од тогаш почнав да им цепам само на кумановски да им зборам.

Мариовец и кумановец се караат кој има погорозен дијалект.

Anticipation Popcorn GIF

Koга продолжуваме со дијалекти мене ме нервира кога наместо ѓ и ќ се користат џ и ч, а фала Богу првоспоменатите букви ги користиме и ги имаме во македонската азбука. Така на пример имаат неготинчаните реч ѓоа, а намерно користат ч и џ за презимиња.

На факултет ми се смееја кога кажав Ќетковиќ, бидејќи било Четкович, жими к...в. И од тогаш почнав да им цепам само на кумановски да им зборам.
Стварно ептен си ги казнил.

Нели ја менуваме темата, сте заглавиле тука :)

Нели ја менуваме темата, сте заглавиле тука :)
Ио се праит шанкуре, нејке да менвит тема, а можи.
И ја мислам дека треба да се
кладе нова тема.

Еј ама дај више да не биде тема политичка и да си вадимо очи овдешни vs иселеници.

Ио се праит шанкуре, нејке да менвит тема, а можи.
И ја мислам дека треба да се
кладе нова тема.

Еј ама дај више да не биде тема политичка и да си вадимо очи овдешни vs иселеници.
Се ок, ама зошто збориш битолски? Што бидна со кумановскиот? :D

Се ок, ама зошто збориш битолски? Што бидна со кумановскиот? :D
Не е само битолски, има и прилепски и охридски. Миксам ги глупи зборови од тија дијалекти.

Не си гу читала дискусију од погоре.
:icon_mrgr:

Тргни настрана шо Мариовците (Прилеп, Битола, Кавадарци), Брсјаците (Охрид, Ресен) и Мијаците (Бигорски, Маврово, Битуше, Шара) се оние правите македонски племиња.
Мариовците исто така се Брсјаци.Мариово е геогравски поим исто како Поречие,Дебрца,Демир Хисар итн...

Мариовците исто така се Брсјаци.Мариово е геогравски поим исто како Поречие,Дебрца,Демир Хисар итн...

Мариово е повеќе делот одма над Грчка, над Меглен во Егејска. Помеѓу Прилеп, Битола и Кавадарци се оцртува.

Се собираат луѓе од Меглен уште во Витолиште.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom