Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 55: Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари)

Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари

• Вкупно гласачи
    44
Ако можи/неможи, имат/немат се глупи срања, како кумановскиот не е? Или дека ти го зборуваш? И едното и другото е дијалект. По кој основ едното е глупо срање а другото не?
Боље да сам глувонем него да треа да збору можи/неможи.
Види, у сфак дијалект има глупи зборови али у битолски и прилепски има најглупи.
Без разлику дека су земени за репер на литературан. Иако велешки е најпјур од сфи.
Шо сторе море чоек, кажвам,братуууууу, прашвам, чакмак,че ојме, тој су сфе само кул муабети не.
Пример паркира се ферари до тебе, од њега искача фраериште невидено, пицнат, дотеран и ти вика можи тука да паркирам такааааа?
Џабе сфе брат, џабе ферари и фраерлук, кд га користи фамозното можи.
Ја би сс закон да се забрани тј најглуп збор.
А куманофски е друга прича, чудан и смешан на моменти, има и глупи зборови, ама нема га најглуп збор на сфет "можи".

Ме разбра братуууууу?????
Хахахаха

Види, у сфак дијалект има глупи зборови али у битолски и прилепски има најглупи.
Без разлику дека су земени за репер на литературан. Иако велешки е најпјур од сфи.
Шо сторе море чоек, кажвам,братуууууу, прашвам, чакмак,че ојме, тој су сфе само кул муабети не.
Пример паркира се ферари до тебе, од њега искача фраериште невидено, пицнат, дотеран и ти вика можи тука да паркирам такааааа?
А куманофски е друга прича, чудан и снешан на моменти, има и глупи зборови, ама нема га најглуп збор на сфет "можи".

Хахахаха
Ние ваму на Запад не ви го сметаме дијалектот што го зборувате за македонски. Така да ич не ни а галје што мислите за овдешните дијалекти :icon_lol:

Ние ваму на Запад не ви го сметаме дијалектот што го зборувате за македонски. Така да ич не ни а галје што мислите за овдешните дијалекти :icon_lol:
Куде на запад? У Дебар?

Тргни настрана шо Мариовците (Прилеп, Битола, Кавадарци), Брсјаците (Охрид, Ресен) и Мијаците (Бигорски, Маврово, Битуше, Шара) се оние правите македонски племиња.

Тргни настрана шо Мариовците (Прилеп, Битола, Кавадарци), Брсјаците (Охрид, Ресен) и Мијаците (Бигорски, Маврово, Битуше, Шара) се оние правите македонски племиња.
Познава се, имаш педерску жичку као Аце наш.Права фаланга си, обожаваш дугачко копје.

А куманофски е друга прича, чудан и смешан на моменти, има и глупи зборови, ама нема га најглуп збор на сфет "можи".

Хахахаха
Sega vo misla me klade ( da i klade e tukasen zbor, vie prefinetite koristite stavi ).
Sto bi trebalo da koristime namesto mozi ? :cautious:

Познава се, имаш педерску жичку као Аце наш.Права фаланга си, обожаваш дугачко копје.

И да имам Ацева жичка, тебе нема што да те трија таа тема. Ниту си Мариовец ниту имаш Мирмидонски потекла. Дури и кога би живеел во Прилеп, не би не разбрал нас и нашата величина, уште помалку нашиот хумор. Сите битни дејци во земјава, Прилепчани ил Битолчани. Не е јазикот литературен без причина земен од нас. Доволно е кажано.

И да имам Ацева жичка, тебе нема што да те трија таа тема. Ниту си Мариовец ниту имаш Мирмидонски потекла. Дури и кога би живеел во Прилеп, не би не разбрал нас и нашата величина, уште помалку нашиот хумор. Сите битни дејци во земјава, Прилепчани ил Битолчани. Не е јазикот литературен без причина земен од нас. Доволно е кажано.
Марш нус појаво.

Куде на запад? У Дебар?

Прилепската епархија прави многу повеќе за рехабилитирање на Дебар од Куманово на пример. Прилепчанец стои зад обновата на Бигорски, онаков каков што го знаеме. Ем Поп, ем факултетски инженер. Сега се обновува и Свети Ѓорѓија во Рајчица, директ пред дебарско езеро гледа манастирот. Се обновија еден куп цркви на Мијаците по цел тој регион - најубав во цела Македонија, со река Радика.
Звучи ко говор на Мицко, ама небитно. Прилепчани имаат огромна државотворна енергија. Потенцијал до максимум.
Не ми сметаат Албанците во регионот. Ако им се допаѓа нашата култура, добредојдени се во нашите манастири таму, да сменат гледишта. Сепак се Балканци.

Може.

Кладе хахахахаха
А шанкуре? Што ви значеше, некоја навреда или?
Sega moze ti e ok, mozi ne ti bilo. Aj djimrija detevo. Jas si rekov koj znaj so zbor treba da se koristi za pravilno.
I so mu fali na klade be ?
Sankure, pa ne znam kako da ti prevedam, koga se kurci nekoj, izigrava, taka nesto.

Во Прилеп се гледа доста братски на Куманово, заради првата пушка. Но каде ви е таа државотворна енергија денес Парвати? се чудам.

Sega moze ti e ok, mozi ne ti bilo. Aj djimrija detevo. Jas si rekov koj znaj so zbor treba da se koristi za pravilno.
I so mu fali na klade be ?
Sankure, pa ne znam kako da ti prevedam, koga se kurci nekoj, izigrava, taka nesto.

На кумановски кажано, курназ :D

Back
На врв Bottom