Darling
High Value
Велешани + Охриѓани.Сите битни дејци во земјава, Прилепчани ил Битолчани. Не е јазикот литературен без причина земен од нас
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Велешани + Охриѓани.Сите битни дејци во земјава, Прилепчани ил Битолчани. Не е јазикот литературен без причина земен од нас
Оти не спијаш?Велешани + Охриѓани.
И прилепски и можи, неможи и имат, немат се дијалекти исто како и куманофски. Не ми е јасни зошто едниве ги поддржуваш а другиве сакаш да ги забраниш кога се на исто рамниште.Не. Куманофски дијалект е дел од наше поднебје, дел од турлитаву дијалекти и говорни подрачја.
90 посто од форум користи делумно или целосно пишување на дијалект.
Ја не сам криф што куманофски е на моменти неразбирлиф.
Боље куманофски него можи/неможи, имат/немат и слични глупи срања.
Цела држава требад а се самораспушти затоа што е скапана во коренот. Ништо не може да ја оправи за едни избори и еден мандат од 4 год.Еве ти што мислиш дека треба да се преземи за едноставно да му ставиме крај на ова молзење на државава 35 години?
Не МОЖУ да те разберу.Ме разбра братуууууу?????

Доста море матуф еден.Може.
Кладе хахахахаха
А шанкуре? Што ви значеше, некоја навреда или?
Стварно ептен си ги казнил.Koга продолжуваме со дијалекти мене ме нервира кога наместо ѓ и ќ се користат џ и ч, а фала Богу првоспоменатите букви ги користиме и ги имаме во македонската азбука. Така на пример имаат неготинчаните реч ѓоа, а намерно користат ч и џ за презимиња.
На факултет ми се смееја кога кажав Ќетковиќ, бидејќи било Четкович, жими к...в. И од тогаш почнав да им цепам само на кумановски да им зборам.

Мариовец и кумановец се караат кој има погорозен дијалект.
![]()
Ио се праит шанкуре, нејке да менвит тема, а можи.Нели ја менуваме темата, сте заглавиле тука![]()
Се ок, ама зошто збориш битолски? Што бидна со кумановскиот?Ио се праит шанкуре, нејке да менвит тема, а можи.
И ја мислам дека треба да се
кладе нова тема.
Еј ама дај више да не биде тема политичка и да си вадимо очи овдешни vs иселеници.

Не е само битолски, има и прилепски и охридски. Миксам ги глупи зборови од тија дијалекти.Се ок, ама зошто збориш битолски? Што бидна со кумановскиот?![]()
Мариовците исто така се Брсјаци.Мариово е геогравски поим исто како Поречие,Дебрца,Демир Хисар итн...Тргни настрана шо Мариовците (Прилеп, Битола, Кавадарци), Брсјаците (Охрид, Ресен) и Мијаците (Бигорски, Маврово, Битуше, Шара) се оние правите македонски племиња.
Мариовците исто така се Брсјаци.Мариово е геогравски поим исто како Поречие,Дебрца,Демир Хисар итн...