wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 20.470
- Поени од реакции
- 36.107
Жена ми по човекови права мораше да е против хомосексуални бракови и ја спремав пушка, но таму некаде почнав да менувам мислење околу нив. Јас бев порано на форум против бракови и посвојување. Иначе само бубалици се јавуваат на уставно вежби, јас го препишав како нормален човек. Уставно имавме профа што не дозволуваше девојчиња да им се гледаат рамениците на предавања. Таков човек не може мене ништо да ме научи, а и не смеев да си дозволам да нешто ме научи. Настрана што јас бев глуп, нели.Таму некаде прва година факс, Уставно право, имавме вежба (пракса) каде ќе треба да браниш став/мислење врз база на она што ќе го извлечеш. Даваат тема и независно дали тоа кореспондира со твојот став, мора да го браниш. Прва вежба, Рамковен договор, јас влечам За. Ајт у пичку матер. По ова веќе не се јавив за поени од активност.
Ајде, пак, ЗА! И не сте интересни!
Моето контроверзно мислење е дека не треба да ве пуштаат во авион без noise canceling слушалки. Кој уште, освен бумери, лета без нив? Што е ова, 90ти? Да не сакате и да се пуши? Јас сум во зоната со слушалки, книга и рејбанки. Не знам дали до мене е маж, бебе или на владе белата пудлица, јас сум исклучен. Не седиме ни со жената заедно бидејќи она заспива пред авионот да полета, се комира, па гони ја. За мене тие три саата низ ЕУ се медитација што дури и во раце да ми го стават тоа врескаво бебе ќе бидам во ред со игнорирање се додека може да си го држи вратот само. Зо-на. Не сум човек што би дозволил летање, работа, па еве и форум, да ми променат расположение, морам да сум емотивно многу инвестиран во нешто за да ми промени расположение. I flow with the go. На 15тина саати летови, укапирав дека ick ми се луѓе што си мијат заби во авион и низ кабина со четки во уста. Сигурно е супер здраво за усната хигиена, но јас ќе го скокнам тој ден.
Јас ова не можам да го разберам, можеби бидејќи не сум родител, но по тоа што слушам има родители и професионални родители? Како дете од година две три што уште се освестува ќе му наметнеш строги социјални кодови на однесување, како on command да престанат да плачат ако се изморени и кренки? Ќе ги судиме родителите како неспособни за тој еден саат?Проблемот е повеќе до родителите отколку до самите деца.
Мислам дека многу внимание си додавате. Летате три илјади километри за три илјади денари. Јас искрено нешто ако морам да забранам во авион е седишта ако пиете алкохол. Стриктно на стоење кабини. Во алкохол, како и други пороци, се ужива. Ако порок е од нога само ја акцентира класната разлика.
Последно уредено: