A oti ti ne razbiras edno e Pravo drugo e ObvrskaПа милион пати одговоривме - тоа е нивна обврска, треба да си го знаат мајчиниот јазик. Секоја националност си учи на мајчиниот јазик во училиште, зошто да не учат децата на Бугарите?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A oti ti ne razbiras edno e Pravo drugo e ObvrskaПа милион пати одговоривме - тоа е нивна обврска, треба да си го знаат мајчиниот јазик. Секоја националност си учи на мајчиниот јазик во училиште, зошто да не учат децата на Бугарите?
Брат, тебе те сметам за доволно паметен и не мора да ти објаснувам. Еве ти како, директни блокади за влез во ЕУ и ебење у здрав мозок. Да не зборам што утре може да ти спорат све и свашта зашо ќе имаа поприличен процент на "Бугари" во државава. Све низ нос искача брату, јебига, мене многу ми е криво што баш на Бугарите им клекнавме, нив највеќе ги мразам од сите, гомна покварени, ама што е тука е, нема назад.
Па тоа ми е и поентата.Мене исто така многу ме иритира одењето Грција за време на наши национални празници ко 8 Септември на пример.Абе од принцип не им одам.Шо барам кај некој да ме омаловажува,некој шо знам дека сака да ми го смени идентитетот,за некој да ме вика Mankydonian и сето тоа за мои пари?Тие како Албанци се пишуваа за работа во државна администрација, а не па како Бугари.
Веќе имаат партија во Македонија.
Тогаш смекни тоа срцето и кога ќе дојде време за инвестирајне, кај својот народ, каков и да е, а не кај туѓите. Ќе се изненадиш колку преубави луѓе имаме Македонци.
Незнам дали е по другите градови вака ќеј, ама во Прилеп во моето маало има така убав младеж, гордост ми се. Од старт знам кој каде и во што би ангажирал, ако изберат да седат дома.
Има една девојка, учи толку многу, на мене ме потсеќа. Обожавам толку посветени луѓе. А синот на комшиката е буквално во александар македонски пораснат. Се чини Визи, не е најдоброто од Прилеп. Има уште многу поубаво, и повеќе. И допрва ќе има.
Се тоа те разбирам, и јас сакам верувај.
Ама шо да правам кога ќе ми дојдат корупушачката клиентела на врата, и ќе ме затвара за банални ствари додека нивните бизниси работат без никакви основни услови?

Да не ме сфатиш погрешно, не осудувам што си отишол надвор, ми смета начинот на кој се доаѓа до бугарски пасош. Да е индивидуално откажувањето би разбрал, сепак секој одговара за себе, ама ова директно влијае на нацијата и државата и нејзината иднина.На сите им клекнавме бе брат, им го земавме у уста и на грци и на бугари, а како шо тргнало и Албанија ќе влезе пред нас во ЕУ, па тек тогаш можеш да претпоставиш зошто ќе биде ветото од нивна страна.
35 години не лажат за ЕУ, со знамето почна. Нема да не примат тоа е факт, еве ги за Украина може отстапки и покрај ветото, за Македонија неможе. Дволични курвини синови кои што треба да се распаднат во најкраток можен рок.
А во случај ако дојде тој ден да влеземе јас сум 100% сигурен дека сите ќе ги вратат бг пасошите.
Да. Затоа се осеќам така.Ти не се осеќаш бугарин. Ти си бугар.
Јас имам на големо и широко образложено, не, како што се осеќам, туку што сум. Гените ми се во најмала рака старо македонски измешани со словенски. Немам врска со тракијци, ни турци, ни бугари. Јас сум Македонец. Толку.Да. Затоа се осеќам така.
Ти како се осеќаш?
Како Бугарин?
Се шегувам. Не е битно како кој се осеќа.
Ете, уредено. Сега ОК е?A oti ti ne razbiras edno e Pravo drugo e Obvrska
Ti si Mariovche!Јас имам на големо и широко образложено, не, како што се осеќам, туку што сум. Гените ми се во најмала рака старо македонски измешани со словенски. Немам врска со тракијци, ни турци, ни бугари. Јас сум Македонец. Толку.
So propustiv, do kaj sme stignati ?Nikoj nejki da ispadni kontraverzen, da go zbora cel forum
Ponajmalce @Aceso
Abe raspali tamu, krv neka padni, trojca moderatori da ne mozat da rascistat, da ne znat koj da go zabrisat poprvo, do Acid da stigni rabotata od zalbi i poplaki![]()
Ти ко жена ми!Па тоа ми е и поентата.Мене исто така многу ме иритира одењето Грција за време на наши национални празници ко 8 Септември на пример.Абе од принцип не им одам.Шо барам кај некој да ме омаловажува,некој шо знам дека сака да ми го смени идентитетот,за некој да ме вика Mankydonian и сето тоа за мои пари?

Ти бе карактер си немал, јас кога го напишав тоа зборевме за пензионери шо чекаат на шалтер и имаше смисла шегата во тој контекст за да си гледаш работата, бидејќи беше реплика на твојот напреден хумор од една реченица: дали само ти си сакал да ме тепаш или имало и други? Ми стави хаха, ти ставив хаха, мислев се разбравме, срамно е сега да ме користиш за да си јачаш аргумент во вашите мерења во песок за успешност, најде со мене да се појачуваш како да сум врат во твојот млитав тост од пост. Џонтра тука би рекол дно днова днонова лик. Извини за навредата брат, божемска беше.Не работам на шалтер btw, не дека е срамота ама гледам и ти и вот пробувате да го вметнете ко хумор нешто божем ќе ме навредите, а далеку од тоа.
Чекај, чекај, чекај, чекаааај.Натамо не ни чита.
Никој ништо нема да ти напрај. Никој ништо не ти можи. И со своите е секогаш поубаво. Во тоа што веруваш, тоа ќе добијаш. Сакај го ближниот, ќе видиш дека те сака и тој тебе.Се тоа те разбирам, и јас сакам верувај.
Ама шо да правам кога ќе ми дојдат корупушачката клиентела на врата, и ќе ме затвара за банални ствари додека нивните бизниси работат без никакви основни услови?
Најстаро Македонско племе се Мариовците. *сучи брк* На Благоја Спиркоски да му попушат роден и таквите овде. Че им напрај мераци.Ti si Mariovche!
Toa e posebno knezhevstvo na Itar Pejo
Јас го сфатив како во зајадлив контекст, малце провокаторски, ама далеку од тоа дека ми смета или дека се лутам. Работа на шалтер не е навредливо нешто, туку е нормална ствар. Не знам ни зошто кажав дека не го работам тоа, стварно не е битно за дискусијава. А овој Ајс се исељачи максимално со некои ставови али јебеш га, негово си е.Ти бе карактер си немал, јас кога го напишав тоа зборевме за пензионери шо чекаат на шалтер и имаше смисла шегата во тој контекст за да си гледаш работата бидејќи беше реплика на твојот напреден хумор од една реченица: дали само ти си сакал да ме тепаш или имало и други? Ми стави хаха, ти ставив хаха, мислев се разбравме, срамно е сега да ме користиш за да си јачаш аргумент во вашите мерења во песок за успешност, најде со мене да се појачуваш како да сум врат во твојот млитав тост од пост. Џонтра тука би рекол дно днова днонова лик. Извини за навредата брат, божемска беше.