Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
таквите како тебе измислија асимилација, соживот, мултикултурализам, мултиконфесионалност, мултинационалност
Асимилација, соживот и мултикултурализам..:shok2:

1. По се изгледа не знаеш што значи зборот асимилација. Така тресеш...
2. Ако знаеш без да отвориш гугл и чат ЏПТ што значи мултиконфесионалност јас те носам во кафана на моја сметка 3 дена и три ноќи....
3. Хинт: Тоа асимилација со овие другите зборој што си ги чул во штаб кај Мицика, се исто како да ги изедначиш Хамас и Мосад, ама ти си знаеш. Терајте си таму
4. Таквите како мене? хахаха.....Јас брате сум ВМРО ти веројатно не си бил ни роден од кога, како што треба и секој Македонец да биди....Не дпне, да не се разбериме погрешно, тие немаат ни в од вмро...
5. Гледам многу се јачаш со тоа омраза, ој ти краен десничару што кани мигранти за во ѕидини, за да бидеш вмровец во душата, треба да земиш да пролисташ малку историја..Ете за домашна задача прочитај си за Охридското Востание...Ете вие како љубители на Тодора...Не си ја знаете историјата, мислите дека мафтајќи знамиња од Кутлеш, тетовирајќи ја Македонија со трите дела, и пеејќи ја заветна ве прави големи Македонци, гадно си се заебал...Затоа сме на ова дереџе на кое што сме...Така да терај си како што мислиш....
6. No hard feelings....
и кога ќе прашаш зошто сум јас против мицко мислам дека сега ти е јасно
Како да те прашам зошто си против Мицика, кога ти си олицетворение на штабски дпнеоски трол, дупеувлакач на Мицика?!

А што треба сами да си го решат проблемот? За што е платен Тошковски иполицијата за партиски цели или да се во служба на народот?

da. sami go sozdadoa problemot sami neka go resat. zosto danocni pari da se trosat da se stiti nekoj sto javno vrega i se kurci?

policija ne e nivno privatno obezbeduvanje. u najmala raka treba da jade kazna i zabrana da raboti poveke kako novinar.

Не ти кажувам јас ширење визави нато, они се шират од 2001 навакај, со рамковниот договор нивната за сега фиктивна граница им е многу подоле и навлегува подлабоко низ Македонија, ние ќе останеме без животен простор кој е етнички и национално Македонски, и никој со два грама мозок не треба да се крсти во нато како вечна организација туку во својата нација и народ. Што би кажале нашите револуционери со своите сопствени сили, македонија може да се ослободи само самата и одвнатре, се друго е илузија, како и бивша југославија.
Џабе ти е нато ако не слушаш македонски џагор од македонски дечиња.
Тогаш нато не те брани тебе, туку тие што те замениле.
И како го замислуваш тоа внатрешно освестување и ослободување?Ево УЧК излезе на протест,колку Македонци или македонски здруженија излегоја на контрапротест против УЧК?Или Комити и Чкембари во знак на револт се тепаа меѓу себе во Битола???:cautious:

Франција мавна вето за црна гора, кој можеше ова да го предвиди :)
ЕУ си играат и се несериозни со државите кои се стремат кон ЕУ..Како мали деца се кон апликантите за влез во нивната ЕУ еднаш ќе ветат позитивно а веќе утре не важи.Без осеќајност кон народот суровост и уценувачки.Ете тоа е кога ќе се даде и продаде своето и заглиби со нивните задолжувања од кредити за кој и самиот ѓавол неможе да се одглави,плус корумпирани влади со отворен г'з а народ во чорсокак.Не и се пише добро на ЕУ посебно франсцуското петле кое секогаш прво рипа а после се повлекува.Денес нова песна од нив... https://nezavisen.mk/francija-go-promeni-stavot-crna-gora-zatvora-pet-poglavja-vo-pregovorite-so-eu/

И како го замислуваш тоа внатрешно освестување и ослободување?Ево УЧК излезе на протест,колку Македонци или македонски здруженија излегоја на контрапротест против УЧК?Или Комити и Чкембари во знак на револт се тепаа меѓу себе во Битола???:cautious:
Тоа ти е од прилика реакцијата на народот ако стварно донесат мигранти, како што ти кажав. :toe:

Тоа го вели чоекот што своите даночни пари ги дава за размножување на кенгури така да, множи го со zero..

треба полиција 24/7 да стои пред Инфомакс да ја брани слободата на говор :kafence:

Македонија - ЕУ

Мие смо како гаќете на Надал
Сакамо у нутра
А они стално не ваѓаа надвор

Filmski sceni od Avstralija. Bas me interesira od koja nacionalnost i religija se mirotvornicite.

12 mrtvi do sega.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Filmski sceni od Avstralija. Bas me interesira od koja nacionalnost i religija se mirotvornicite.

12 mrtvi do sega.

арапи се, 12 мртви и околу 60 повредени

12 mrtvi do sega.

Религијата на мирот.
Автоматски споено мислење:

Територијални претензии, мнр ќе реагира?
IMG_20251214_163648.jpg
Буквално никој од споменатите ликови не е роден во дарданија, и мислам не е територијална претензија само кон нас поради тереза и јустинијан, туку константин мислам е роден околу ниш, денешна србија.

Последно уредено:
Религијата на мирот.
Автоматски споено мислење:

Територијални претензии, мнр ќе реагира?
Прегледај го приврзокот 463622
Буквално никој од споменатите ликови не е роден во дарданија, и мислам не е територијална претензија само кон нас поради тереза и јустинијан, туку константин мислам е роден околу ниш, денешна србија.

images (4).jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom