ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам баскет КК Овче Поле КК Борец,салата школска со една трибина пука цела пуна,најлево на трибина солидна бројка на Овчари одлична старосна граница.Добро е што се разбуди свеста во помалите градови и се активираат вакви мали групи,значи тоа многу пред се за македонштината.

Гледам баскет КК Овче Поле КК Борец,салата школска со една трибина пука цела пуна,најлево на трибина солидна бројка на Овчари одлична старосна граница.Добро е што се разбуди свеста во помалите градови и се активираат вакви мали групи,значи тоа многу пред се за македонштината.
Кошарката може не е на некое ниво ама браво за организацијата.
ПС Дресовите на Овче Поле чиста 10ка

Последно уредено:
Нема теоретски шансе да се иде на рукомет на гостовања моментално, може у некое наредно време на страну што екипа е топовско месо и прашање е дали ќе опстане.
Ќе ги се дава колко може подршка дома иако ни тој не заслужуев моментално.
Samo se traziv izgovori picke ste bile i picke ke ostanete

Прашање до членови на Комити.

Може да ми кажете што се до сега групата има издадено во печатена верзија, мислам на списанија и книги. Ако не се лажам имаше "Трибина Запад" и "Пивска конверзација" (ме интересира во колку броја се издадени, односно колку различни има).
Трибина Запад се издадени 2 броја, Пивска Конверзација се 5 ако не се лажам.

Прашање до членови на Комити.

Може да ми кажете што се до сега групата има издадено во печатена верзија, мислам на списанија и книги. Ако не се лажам имаше "Трибина Запад" и "Пивска конверзација" (ме интересира во колку броја се издадени, односно колку различни има).
Од Пивска конверзација има 5 броја (4 броја + 1 ретро за Гокси).

Првиот број на Трибина запад излезе некаде во 2010 година. Мислам дека во право е @Crvci66, дека имаше 2 изданија само. Можеби @Задграничен Округ и @Комита Ултрас памтат подобро :D

Од Пивска конверзација има 5 броја (4 броја + 1 ретро за Гокси).

Првиот број на Трибина запад излезе некаде во 2010 година. Мислам дека во право е @Crvci66, дека имаше 2 изданија само. Можеби @Задграничен Округ и @Комита Ултрас памтат подобро :D

Дел од мојата колекција се и овие, се надевам останатите две списанија што фалат се некаде уште достапни и дека некој ги чува се со цел да бидат комплетирани во мојата ултра библиотека. Доколку некој ги има или сака да се потруди да ги најди Ве молам нека ме контактира. Фала за информацијата, апел до сите групи да се работи на издавање на книги и списанија, баш тие имаат најголема вредност.

Да живее ТИФО сцената!

Attachments

• IMG_20251202_180755.jpg
    IMG_20251202_180755.jpg
    1,2 MB · Прегледи: 64
Дел од мојата колекција се и овие, се надевам останатите две списанија што фалат се некаде уште достапни и дека некој ги чува се со цел да бидат комплетирани во мојата ултра библиотека. Доколку некој ги има или сака да се потруди да ги најди Ве молам нека ме контактира. Фала за информацијата, апел до сите групи да се работи на издавање на книги и списанија, баш тие имаат најголема вредност.

Да живее ТИФО сцената!
Број 1 и 4 ти фалат?
Од број 1 од Пивска конверзација нема веќе примероци, сите се потрошени. Го имам дома, ама си останува во колекција. Од број 4 би требало да има уште примероци, ќе ти пратам по ПП кого да контактираш.
Постои шанса дома да имам едно списание вишок од Број 4.

За малку ќе имаше и Број 5, ама заглави работата. Меѓу младите мала е заинтересираноста за читање фанзини. Немаат амбиции да пишуваат, а постарите веќе имаме секакви фамилијарни обврски и тешко оди работата. Плус заебанции со графичкиот дел, наоѓање за принтање итн.
Помладите се мајстори за правење и едитирање видеа, се' што доаѓа со новите технологии.

Да живее ТИФО сцената!
Во моментов како што гледам само Чкембари имаат магазин списание и редовно вадат ,другиве групи ништо.
Во право си вакви работи траат вечно треба секоја поголема група да го практикува ова барем еднаш во сезоната.

Ви текнува ли во кој момент престана да се пее “Се би дал јас за гол, дрога, курви, алкохол, Вардар дај гол“ и се премина на “Се би дал јас за гол, само напред Вардаре, Вардар дај гол“ и која беше позадинската причина за ова? Треба да е периодот некаде околу 2013 година. Првово малку се косеше со идеалот што треба да се промовира “здрава младина“ на трибина, а не пијани, надрогирани ликови кои се тепаат меѓу себе, ама второво па некако ми е празно, неоформено.

Ви текнува ли во кој момент престана да се пее “Се би дал јас за гол, дрога, курви, алкохол, Вардар дај гол“ и се премина на “Се би дал јас за гол, само напред Вардаре, Вардар дај гол“ и која беше позадинската причина за ова? Треба да е периодот некаде околу 2013 година. Првово малку се косеше со идеалот што треба да се промовира “здрава младина“ на трибина, а не пијани, надрогирани ликови кои се тепаат меѓу себе, ама второво па некако ми е празно, неоформено.
Obratno bese , prvo se peese se bi dal jas za gol a posle toa se smeni vo droga kurvi alkohol i licno mislenje mi e prvoto deka e podobro

Obratno bese , prvo se peese se bi dal jas za gol a posle toa se smeni vo droga kurvi alkohol i licno mislenje mi e prvoto deka e podobro
2011,2012 беше со дрога курви алкохол, па 2013 (тука негде мислам е промената), а 2014, 2015 беа само напред Вардаре. Викаш пред 2011 било со “само напред Вардаре“?
Памтам со Бате лето 2012, дроги курви и алкохол дававме 0:0 дур беше :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom