Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Проблемот е што на темава памет делат луѓе кои што или не возат или возат ама не во Скопје во шпиц период (7:30 - 8:30/15:30 - 17:30)
Abe vie skopjani posebni ste.
Interesno ke bidi posle nova godina ko ke pocnat vistinski cestitki da vi idat. Jas bi te sovetuval posovreme da si ja osvezis materijata, ko pak da treba testovi da polagas. Vervaj ke ti treba vaka kolku so te citkam :sneaky:

Што се дешава ако немаш таблица на пример?
На Запад автоматски ќе биде известена најблиската патрола, и ќе добијат слика од колата/моторот опис! (плус ако има повеќе камери, ќе ти го следат движењето додека не бидеш запрен!)
Нема бегање...

Е сега како ќе се справуваат со Ер кец крнтиите кај нас без таблици, или со таблица под опашот е друго прашање..

А што ќе се деси ако возиш со бугарски таблици? :)
Abe vie skopjani posebni ste.
Interesno ke bidi posle nova godina ko ke pocnat vistinski cestitki da vi idat. Jas bi te sovetuval posovreme da si ja osvezis materijata, ko pak da treba testovi da polagas. Vervaj ke ti treba vaka kolku so te citkam :sneaky:
Ти фокусирај си се на Битола. Немам јас проблем со возење 50, имам проблем со тоа што од Ново Лисиче ти треба повеќе време да стигнеш до Карпош 3 отколку од Велес до Скопје.

А што ќе се деси ако возиш со бугарски таблици? :)

Ти фокусирај си се на Битола. Немам јас проблем со возење 50, имам проблем со тоа што од Ново Лисиче ти треба повеќе време да стигнеш до Карпош 3 отколку од Велес до Скопје.
Пробај во било кој европски главен град, за време на шпиц да поминеш 10-15км со кола и низ центар... па после жали се..

И да! Дај Боже и кај нас да стават сејф сити!
Искрено гајле ми е кај ќе одат парите, или дали орките ќе ги казнуваат..
Си имаме ние "наши" орки од кои си патиме!

Пробај во било кој европски главен град, за време на шпиц да поминеш 10-15км со кола и низ центар... па после жали се..

И да! Дај Боже и кај нас да стават сејф сити!
Искрено гајле ми е кај ќе одат парите, или дали орките ќе ги казнуваат..
Си имаме ние "наши" орки од кои си патиме!
Ќе стават, немој да се сомневаш во тоа, ваков cash cow значи уште ресурси за партиска војска.

Ќе стават, немој да се сомневаш во тоа, ваков cash cow значи уште ресурси за партиска војска.
Има теми и за тоа... не е тука местото СмрдСм-Дрпаме да ги расправаме...

Ако ова значи помалку жртви на патиштата и конечно тренирање на стоката.. само браво ќе речам!

Возам до кај 70 на Партизанска, поминуем на жуто накај црвено, идам преку пуна... овие денови, чисто за експеримент. Чекам опомена, али сеуште нема.

Ако законот се прилагоди според европски стандарди(толеранција до 5км на час) го поддржувам максимално.
Возач сум во Скопје и гледам какви све битанги постојат во сообраќај.

Меѓутоа да ти пишат казна за 1км повеќе е апсурд.

Црвено,брзо возење,тицање на полна лента не треба да има никакви отстапки.

Прво нека се казнува, нека се научи на ред народот, побитно е да се спаси некој живот, па после бистрите архитектонски редизајни во главите.
Најпросто решение е ова, најпрвин.

Сведоци сме на колективен културен шок во моментов.
Така така, нека почне од тука и тука ќе си остане.

Казни ке шибаат, гуми и бандажи искршивме по дупките и никој не сноси одговорност, веќе 3та недела се бркам со јавни претпријатија кој ќе ми ја надохнади штетата за отворен кратер на 3та Македонска што ми рокна гума.

Факт е дека сме труло општество, ама трули сме зашто на бараме одговорност и промени таму кај што треба него го сркаме како ќе го сервираат. Радариве нека си ги ќе си казнуваат, ама следен чекор е да бараме модернизација на градов. Во спротивно само ќе си се полни буџетот, и ќе ги лапаат функционери платите, друго нема да се смени.

Така така, нека почне од тука и тука ќе си остане.

Казни ке шибаат, гуми и бандажи искршивме по дупките и никој не сноси одговорност, веќе 3та недела се бркам со јавни претпријатија кој ќе ми ја надохнади штетата за отворен кратер на 3та Македонска што ми рокна гума.

Факт е дека сме труло општество, ама трули сме зашто на бараме одговорност и промени таму кај што треба него го сркаме како ќе го сервираат. Радариве нека си ги ќе си казнуваат, ама следен чекор е да бараме модернизација на градов. Во спротивно само ќе си се полни буџетот, и ќе ги лапаат функционери платите, друго нема да се смени.

Никој нема да ти надокнади,не се мачи воопшто. На автопат меѓу Неготино и Демир Капија удрив во камионска гума навечер ,у темниците каде што нема осветлување. Ќе умрев за малку,а колата да не збориме калва штета имаше. Македонија пат се надлежни за тоа. Џабе се трудев ,ништо не напраив со нив.

Возам до кај 70 на Партизанска, поминуем на жуто накај црвено, идам преку пуна... овие денови, чисто за експеримент. Чекам опомена, али сеуште нема.
Наспроти ова неколку луѓе се жалеа дека откако се затворил семафорот и културно си застанале пред раскрсница за да чекаат зелено светло после 2 минути им стигнала СМС порака дека поминале на црвено светло.Ако казнуваат без видео записи кои ќе служат како доказ и не бидат испраќани и само на ЖИМИ МАЈКА лупаат казни нема да функционира долго време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom