Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Ако се стави ред на Партизанска веќе 50% од неандерталството во Скопје е решено. Многу луѓе загинаа таму последниве 15 години.

Штета што и по населбиве нема да работи, каде се вози со 60 кај што смее 30.

Него каде ќе одат да се "издуваат" овие што се тркаат на партизанска како нејзина замена, ќе се прелие по некоја жртва таму за жал.

ќе изиграваме севернокорејци, 50 запета 5, ех.
Пола знаци им се искривени па не се знае ни зона 50 ни 30.
Мора да се работи на поставување сигнализација, цела МК воглавном е ужас со знаци.
Пред некој ден ми излезе пост од некоја автошкола, се караа во коментари дали овој знак е фиктивен или вистински. Не би обвинувала некој ако не знае за постоењето на овој знак, пошто во МК никаде досега не сум го начекала.
1764685563078.png

Мора да се работи на поставување сигнализација, цела МК воглавном е ужас со знаци.
Пред некој ден ми излезе пост од некоја автошкола, се караа во коментари дали овој знак е фиктивен или вистински. Не би обвинувала некој ако не знае за постоењето на овој знак, пошто во МК никаде досега не сум го начекала.
Прегледај го приврзокот 462492
Го имам видено со 3 линии.
Сепак не се сите знаци универзални. Во различни држави различно изгледаат.

Го имам видено со 3 линии.
Сепак не се сите знаци универзални. Во различни држави различно изгледаат.
Да, но горе доле е истиот знак. Во коментари се расправаа дека уопште не постои знак кој укажува на завршување на приоритетен пат, пошо во 20 години возење не го виделе во пракса истиот.

Да, но горе доле е истиот знак. Во коментари се расправаа дека уопште не постои знак кој укажува на завршување на приоритетен пат, пошо во 20 години возење не го виделе во пракса истиот.
Тоа е зошто положиле од прва со "частење".
Сообраќајната култура ни е на многу ниско ниво, и тоа е баш тажно кога амбулантата се мачи да помине.

Многу јако ќе биде кога во 3 и 30 во пик гужва на семафорите од многу ленти према булеварите понимуваш на зелено ама закрчено е во лентата кај што влегуваш и стоиш на сред булевар а во меѓувреме на друга лента се пали зелено ама со краток семафор а тие коли не можат да тргнат пошто се заглавени од другите, уште ако се погоди камион или автобус да е заглавен си ја наебал, никад нема да тргнеш од лента, ако тргнеш ти зимаат возачка и казна 600 евра ако не тргнеш ќе си седиш пола саат...

Многу јако ќе биде кога во 3 и 30 во пик гужва на семафорите од многу ленти према булеварите понимуваш на зелено ама закрчено е во лентата кај што влегуваш и стоиш на сред булевар а во меѓувреме на друга лента се пали зелено ама со краток семафор а тие коли не можат да тргнат пошто се заглавени од другите, уште ако се погоди камион или автобус да е заглавен си ја наебал, никад нема да тргнеш од лента, ако тргнеш ти зимаат возачка и казна 600 евра ако не тргнеш ќе си седиш пола саат...
A si slushnal za praviloto " ne smees vo raslrsnica ili kruzhen tek koga se polni,"?

A si slushnal za praviloto " ne smees vo raslrsnica ili kruzhen tek koga se polni,"?
Па така никој нема да тргне, зборам за гужва во 3-4 саат мислам си видел, и прв да си на семафор, раскрсницата е фул.

Па така никој нема да тргне, зборам за гужва во 3-4 саат мислам си видел, и прв да си на семафор, раскрсницата е фул.
Проблемот е што на темава памет делат луѓе кои што или не возат или возат ама не во Скопје во шпиц период (7:30 - 8:30/15:30 - 17:30)

"Три корни" пенал треба да е принципот првите година дена .

Проблемот е што на темава памет делат луѓе кои што или не возат или возат ама не во Скопје во шпиц период (7:30 - 8:30/15:30 - 17:30)
Da be druzhe ne sum videl guzhva:popce:
Ne tuku koga sekoj ce se pridrzhuva na pravilata i raskrsnicata ce bidi prazna .

Samo makedonskoto e , da vlezam pa koj gi ebe.

E vaka vospitna i utre site kako popcona.

Bujrum vo Schweiz vozi brzo.
Za 5km preku 350 frankovi kazna.
I radarite se tolku mali i gi montiraat kaj shto ce im tekne. Nema shema ovde poleka onde pobrzo

Последно уредено:
Da be druzhe ne sum videl guzhva:popce:
Ne tuku koga sekoj ce se pridrzhuva na pravilata i raskrsnicata ce bidi prazna .

Samo makedonskoto e , da vlezam pa koj gi ebe.

E vala vospitna i utre site lako popcona.

Bujrum vo Schweiz vozi brzo.
Za 5km preku 350 frankovi kazna.
I radarite se tolku mali i gi montiraat kaj shto ce im tekne. Nema shema ovde poleka onde pobrzo
Швајцарија ми спореди бе. :pos:

Друже имате бродови што служат за дневен транспорт на патници, само толку ќе кажам. Да живеев во Цирих немаше ни да возам до работа.

Швајцарија ми спореди бе. :pos:

Друже имате бродови што служат за дневен транспорт на патници, само толку ќе кажам. Да живеев во Цирих немаше ни да возам до работа.
Abe za drapanje jajca mozham i jas.
Ama shto da reci coek be na 65000 prekrshoci vo eden den?

Pa vas treba so stap na sekoja raskrsnica da ve tepaat, onaka vospitno.

Abe za drapanje jajca mozham i jas.
Ama shto da reci coek be na 65000 prekrshoci vo eden den?

Pa vas treba so stap na sekoja raskrsnica da ve tepaat, onaka vospitno.
65.000 за првите 5-6 часа. 110.000 за цел ден. Катастрофа за град како Скопје. Па да стават и во Чаир, Сарај и Арачиново нели и тие се дел од Скопје сигурен сум бројот ќе биде барем 200.000.

Прееска чекам на семафот на мостон од Сарај за Ѓорче таму секогаш е гунгула никој не знае што се дешава и братот ладнокрно горе по пешачката патека си помина чисто онака по навика и да не чека..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom