Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Главната протестантска црква е против транџите, исто како што се католиците. Ти изгледа мислиш на презвитеријанство, што е произлезено од протестантите, ама е како гранка, не е главното движење.

Еве артикл за кои религиозни групи се на страна на транџите.

Секако од таму се никнати
Исто како што протестантизмот е никнат како резултат на незадоволство од Римо-Католичката црква.

Јас имав голема желба да ја знам цела црковна историја и кога дојде до тоа да се спореди римокатоличката и православната црква, еден чоек ми кажа:

By their fruits you will know them

Така да за мене се е тоа дојдено од Ватикан

Ако не се слагаш со моите политички гледишта, или идеолошки гледишта, нема потреба да ме бркаш од работа, како што им беше направено на илјадници луѓе, на кои им пропаднаа бизнисите, беа избркани од работа, деградирани на работното место, само затоа што напишале на нет дека мажот е маж, а жената е жена, само затоа што не сакале да си го сменат јазикот на кој зборуваат ради идеологија, само затоа што го посочиле фактот за нерамноправноста на белците со црнците, Арапите и другите денес на Западот.

Тоа е бркање од работа од идеолошки побуди, слични пракси имаше во социјализмот, кај што ако збориш против партијата идеш у затвор.

Е сега е она што не ми е јасно како не го сфаќате:

Убија човек, кој ниту навредуваше некого, ниту беше фашист или како и да го етикетираат. Убиен беше пред жена му и децата, ради идеологијата на пукачот. Но, бркањето од работа на оние кои се ситат, нема никаква врска со иделогија.

Убиле некого, а ти викаш - ако му е, или викаш - ајде сега скинете го и овој и оној, ајде продолжете вака.... Не кршиш (ваљда никој закон), ама фирмата не може да си дозволи да биде асоцирана со некој кој повикува на убиство, со некој кој се радува на егзекуција на човек пред сопствените деца, само затоа што нешто рекол, а никад не рекол ништо од тоа што му лепат.

Не е исто.
Не знам како да ви објаснам, Чарли Кирк беше добриот за вас. Беше тој што сакаше да збори со вас. Не сме сите такви.

Вие ретардоси го поистоветувате случајот на луѓе кои напишале дека не постојат повеќе од два пола и кои заради тоа биле социјално уништени, со случајот на луѓе кои се радуваат на безмилосна егзекуција пред деца и кои повикуваат на репете.

Пизда ви матер глупа. (не на тебе лично, него на сите кои се преправаат дека е исто)
Delot so firmata, apsolutno bese isto i so prethosnite. Ne te cenzuriraat oni direktno, tuku firmata ne i se isplati ako drzi covek so takvi gledista. Kako so gi vozat niv, taka i vas.

Секако од таму се никнати
Исто како што протестантизмот е никнат како резултат на незадоволство од Римо-Католичката црква.

Јас имав голема желба да ја знам цела црковна историја и кога дојде до тоа да се спореди римокатоличката и православната црква, еден чоек ми кажа:

By their fruits you will know them

Така да за мене се е тоа дојдено од Ватикан
Тој што ти рекол: By their fruits you will know them, паметен човек.

Ок, ајде изложи ја твојата теорија дека движењево за транџите е произлезено од Ватикан. Или сподели материјали што го покажуваат ова.
Автоматски споено мислење:

Delot so firmata, apsolutno bese isto i so prethosnite. Ne te cenzuriraat oni direktno, tuku firmata ne i se isplati ako drzi covek so takvi gledista. Kako so gi vozat niv, taka i vas.
Одредени видови лаги не се заштитени со Првиот амандман:

Клевета (Libel и Slander):
Објавување на лажни изјави што ја нарушуваат репутацијата на некого. За јавни личности, стандардот е повисок — тужителот мора да докаже „actual malice“ (свесност за неточност или несовесно игнорирање на вистината) според New York Times v. Sullivan (1964).

Измама (Fraud):
Лажни изјави дадени со цел да се измамат луѓето за пари или материјална корист (на пр., измами, лажни апели за добротворни цели).

Лажно рекламирање (False Advertising):
Регулирано од Federal Trade Commission (FTC). Компаниите не смеат да даваат очигледно лажни тврдења за производи/услуги.

Лажно сведочење и лажни изјави пред владата (Perjury and False Statements to Government):
Лага под заклетва или пред федерални службеници претставува кривично дело.

Поттикнување, непристојност, закани (Incitement, Obscenity, Threats):
Лаги што спаѓаат во незаштитени категории (на пр., лага која поттикнува насилство или криминални закани) може да ја изгубат заштитата.

Тој што ти рекол: By their fruits you will know them, паметен човек.

Ок, ајде изложи ја твојата теорија дека движењево за транџите е произлезено од Ватикан. Или сподели материјали што го покажуваат ова.
Па не директно бе Јузе

Нели го сфати тоа со плодовите..?

Јас како што знам има еден грев што не се простува
Гревот кон светиот Дух

Они ја сменија централната догма на Светото Тројството

„И во Светиот Дух, Господ, Животворецот, Кој од Отецот исходи..“

Кај римокатолиците е сменето

„........,Кој од Отецот и Синот исходи“

Со ваква хипостаза веќе не е еден бог, туку се три.

Од најпрости работи се почнува па се понатака

Ќе се снајдеш од тука сам, да не спамаме со теологија.

Па не директно бе Јузе

Нели го сфати тоа со плодовите..?

Јас како што знам има еден грев што не се простува
Гревот кон светиот Дух

Они ја сменија централната догма на Светото Тројството

„И во Светиот Дух, Господ, Животворецот, Кој од Отецот исходи..“

Кај римокатолиците е сменето

„........,Кој од Отецот и Синот исходи“

Со ваква хипостаза веќе не е еден бог, туку се три.

Од најпрости работи се почнува па се понатака

Ќе се снајдеш од тука сам, да не спамаме со теологија.
Пробав да ти пишам ПП, ама не дозволи форумот, изгледа имаш во приватност забранети пораки.

Ако гревот кон светиот дух е причината од пред 500 години, тогаш нема плод, се фаќаме за корења.

Ова е cancel културата што ја мразиме сите. На левичарите им заигра мечката во нивниот двор, сами го создадоа тоа чудовиште и сега ги јаде. Сепак, принципиелно сум против ова, луѓе треба да се канселираат во екстремни случаи, отворени повици на насилство и поттикнување омраза, ама блатантни изјави, а не изјави кои можат да се протолкуваат и вака и онака. Гревот на Џими е што лажеше, како „детето“ е МАГА и сите се обидувале да го сокријат тоа. Но за лажење не се канселира, работа им е да лажат, отсекогаш го правеле тоа. Не е тоа доволно за бркање од работа, во случајов.
Не е набркан. Телевизијата која му дава простор за креирање на своја програма, не се согласува со содржината, и за тоа, не му даваат понатака простор. Џими Кимел може и понатака да си продолжи, само не на истата телевизија.

Ако некој заслужува да ги вкуси плодовите на cancel културата, тоа е оваа гнида.

Заслужува, докажано и потврдено од поодамна.

Но не за ваков испад, јесте да му беше испад, но вака го направија маченик.

Но не е ниту за жалење, во најлош случај ќе се пресели во Велика Британија кај колешката му Елена Дегенка и заедно ќе пејат против енглеските расисти кои протестираат против хотелите за азиланти и кои бараат законите пред се` да ги штитат британските државјани, а не нелегалните имигранти.

За жалење се тие кои сакаат да живеат во општество во кое нема да има дискриминација врз основа на политички ставови и определби, и во кое нема човек да остане без работа или без сопствено дете бидејќи верува дека маж е машко човечко суштество, а жена е женско човечко суштество.

На долг рок тие ќе останат загрозени видови бидејќи ниту е Доналд Трамп вечен, ниту неговото движење ќе опстои на долг рок, особено не со понатамошно вооружување на Украина, целосна поддршка за Израел и геноцидот кој го спроведува, и дефинитивно не со понатамошно клоцање на гнездото со оси и стршлени наречено глобална трговија.

После плавиот Трамп и неговото движење во кое веќе има поделби на такви кои бараат Америка на прво место, а не Израел/Украина на прво место, ќе има понатамошни поделби во американското општество, а либерал-фашистите ќе се вратат не на голема врата, туку на големо поднебје. И тогаш загрозените видови кои се водат според здравиот ум и разум ќе бидат уште дополнително загрозени, веројатно единствени на кои ќе им биде полошо од нив ќе бидат Палестинците.

Лаже, суши. :)

Хаха...

Автоматски споено мислење:

Хаха... :D

G1J9Eg3XkAAu_Gq

Последно уредено:
Уште кога дојде Трамп на власт реков дека патот на САД надолу почнува.
Нека ми простат нашинците што живеат таму, но јас за тоа и навивам. Ќе треба некое време, нема тоа нагло да се случи, можеби десетина години.
Економски и финасијски се веќе ослабени, ќе ослабат уште повеќе, само нека ги спушти трамп уште малку каматите и нека ги крене царините... А најповеќе ќе придонесе тоа што полека ја уништуваат науката. Се откажуваат стипендии, знам по некои мои пријатели истражувачи кои остануваат без средства, колеџите и институтите ја губат подршката, голема штета прави и Кенеди. Само напред.... Науката ја држеже америка.
И над сето тоа културните војни кои ги кинат врските во општетството, го делат и се правар тензии.
На ред е сега остатокот на светот, најповеќе Кина (или Китајо како што се нарекува овде), но и останатите Јапонија, Ј Кореја и Европа треба да се тргнат од САД и да се приклучат кон другиот блок. За европа сум песимист, тие на големо се вклучуваат во американскире културни војни, истите наративи, истите поделби, и она ќе пропадне со неа ако се продолжи така.

Иначе на вести ми искочи вест дека Трамп размислува да им ги одземе лиценците на телевизииве што шерат фејк њуз. Тоа ако го направи би било прилично добро за да се намали брејндвошот што во УСА, што настрана во светот.

Последно уредено:
Уште кога дојде Трамп на власт реков дека патот на САД надолу почнува.
Нека ми простат нашинците што живеат таму, но јас за тоа и навивам. Ќе треба некое време, нема тоа нагло да се случи, можеби десетина години.
Економски и финасијски се веќе ослабени, ќе ослабат уште повеќе, само нека ги спушти трамп уште малку каматите и нека ги крене царините... А најповеќе ќе придонесе тоа што полека ја уништуваат науката. Се откажуваат стипендии, знам по некои мои пријатели истражувачи кои остануваат без средства, колеџите и институтите ја губат подршката, голема штета прави и Кенеди. Само напред.... Науката ја држеже америка.
И над сето тоа културните војни кои ги кинат врските во општетството, го делат и се правар тензии.
На ред е сега остатокот на светот, најповеќе Кина (или Китајо како што се нарекува овде), но и останатите Јапонија, Ј Кореја и Европа треба да се тргнат од САД и да се приклучат кон другиот блок. За европа сум песимист, тие на големо се вклучуваат во американскире културни војни, истите наративи, истите поделби, и она ќе пропадне со неа ако се продолжи така.
Друже намигни ако си киднапиран, или ако веќе ти држат пиштол на глава... стај три точки...

Ќе знаеме ;)

Ако некој заслужува да ги вкуси плодовите на cancel културата, тоа е оваа гнида.

Не беше избркан зашто било нешто барано од јавноста и некаква кампања се водела за негово бркање, туку зашто самата мрежа има пресметано дека е товар и несоодветен на времињата со глупостите што ги тропа во обид да се додвори на таа малубројна публика што му останала.
Рејтинзите му биле ужас и кантата станала поскапа од сирењето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom