Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Кои се најдобрите филмови од 2025 до сега што сте ги гледале? Немам гледано буквално ништо ново, па да надоместам. Предлози?
Најверојатно Mickey 17 како еден, од воопшто три. :sramezliv:

Нека почива во мир. Не само актер, режисер и продуцент, малкумина знаат дека тој беше идејниот творец, основач и долгогодишен претседател на веројатно најголемиот фестивал за независен филм на светот, Sundance, и претседател на институтот Sundance кој го организираше фестивалот.

малкумина знаат дека тој беше идејниот творец, основач и долгогодишен претседател на веројатно најголемиот фестивал за независен филм на светот, Sundance, и претседател на институтот Sundance кој го организираше фестивалот.
Не претерувај, тоа е општо позната информација за било кој, кој макар и малку се интересира за филм.

За тие што сакаат стари филмови, Трите Дена на Кондорот и Брубејкер.
Три дена на Кондорот е многу добар филм, најлегендарни филмови му се двата дуети со Пол Њуман, Буч Касиди и Санденс Кид и Стинг кој е оскаровец. Исто вредни за споменување му се All the President's Men, Out of Africa и како режисер Ordinary People и Quiz Show.

Легендарен актер и режисер, нека почива во мир.

Sinners = црнечки From Dusk Till Down, ама ко од Али Експрес. Втор од 2025 и до сега најлошиот. :pos: Очекував многу, па веројатно затоа и толку ме разочара. Имам мал милион замерки, ама ај, да не разглабаме.

^^ Aj што на вампирите им даваат и hive mind плус некои „позитивни/човечки“ моменти, ок уметничка слобода... Ама не издржаа на крај главните негативци да ги направат - не вампирите, туку белците. И еден црњо
масакрираше катаљарда белци во рамбо стил, само за црнците пред екран да свршаваат како Ранди од South park во епизодата кога останаа со месеци без интерент.
(спојлер ама глуп е филмот па кликајте секако).
Значи не може веќе ниеден црнечки филм да нема некое лечење комплекси. Ниеден.
Автоматски споено мислење:

Хаха, сега гледам дека на ротен и на имдб филмов има осетно подобри оценки од From Dusk Till Down... Не се нормални. :LOL:

Последно уредено:
^^ Aj што на вампирите им даваат и hive mind плус некои „позитивни/човечки“ моменти, ок уметничка слобода... Ама не издржаа на крај главните негативци да ги направат - не вампирите, туку белците. И еден црњо
масакрираше катаљарда белци во рамбо стил, само за црнците пред екран да свршаваат како Ранди од South park во епизодата кога останаа со месеци без интерент.
(спојлер ама глуп е филмот па кликајте секако).
Значи не може веќе ниеден црнечки филм да нема некое лечење комплекси. Ниеден.
Автоматски споено мислење:

Хаха, сега гледам дека на ротен и на имдб филмов има осетно подобри оценки од From Dusk Till Down... Не се нормални. :LOL:
Добро, тоа се темите на Куглер, не ни очекував нешто поинаку. Таков си е тој уште од Fruitvale Station до денес.

А за оценките - логично е, денес е кул изгледа да се гласа за вокерски срања.

И btw, најјаката рецензија на Letterboxd, парафразирано: „Конечно му дале улога и на Мајкл А. Џордан“. :pos: :pos: :pos: Се засркнав! :pos::pos::pos::pos:

Sinners не се ни обидов да го гледам кога видов дека го фали твитер куртонија (странската) и дека е со црнци. Можев да претпоставам дека е некое Wypipo bad срање, слично како и во филмовите на Џордан Пил кои се расистички срања, налет тоа и се тешки ретардации, посебно Us кој е леџит еден од најглупите и најретардираните филмови што го имам гледано, а неговите филмови се наголемо величани.

За F1 филмот не можам да пребарувам што сте пишале, зашто „зборовите се или прекратки, или предолги, или премногу чести“. :D Три major проблеми имав со овој филм:

1. Како и повеќето спортски драми, полн е со клишеа!
2. Многу еднодимензионални ликови, а приказна речиси никаква, што го правеше многу сиромашен. Поголеми драми сум гледал баш во F1 трка отколку тука. Ми фалеа backstories, ми фалеше нешто плус за да се поврзам со ликовите и ми фалеше многу повеќе драма од тоа што добивме.
3. Ова за некој кој не е љубител на F1 и кој не гледал многу F1 можеби би му било поинтересно отколку на некој како мене. Зошто? Зашто имаше многу малку допирни точки со реалноста, ама ај да не ја тупам со F1 правила и слично. Важно мене тоа ми сметаше.

Се мислев за оценка измеѓу 6 и 7, ама кога Sinners вчера си доби 6, не е ова ништо многу подобро. Така што - 6/10, моја конечна оценка.

P.S. Го гледав на 53 инчен Самсунг, со џам слика, ама сепак сметам дека е ова филм за кино. Да го гледав во кино можеби за нијанса подобар впечаток ќе имав.

Еврејот продуцент им дава работа и им вика презентирај ги белците у најдолно нешто што можеш.
или само смени ги со црнци и немаш гајле

Alexander Abdallah will be playing King Gustav III in Netflix's upcoming Swedish period drama film ‘The Von Fersens’.

1cb70966-6e63-419c-b191-d4a73e0861eb.webp

Snabba-Cash-Salim-Vest-600x720.webp

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom