Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да знам зошто младоженците на секоја македонска свадба се единствените кои се облечени како кловнови?
Затоа што тоа е наредба на невестата.

Сакам да знам зошто младоженците на секоја македонска свадба се единствените кои се облечени како кловнови?

Затоа што со време се подготвуваат за улогата која им следува во браковите.
И соодветно на тоа што ќе бидат тие во браковите и така и се облекуваат. :)

So e finta so ovie kargo firmi. Nema kargo pod 250 denari. Od Germanija da ne gi nosat ovie rabotite sto gi poracuvame?

СДЗ

Кој е тој шо му текнало автобускиве да ги напраи од железо и пластика??
Не се седи на желези кога е 40+, а ни зимоска на 0, не знам дали знаете.
И плексигласов скапан праи чувство на вакуум.

Бог да чува

СДЗ

Кој е тој шо му текнало автобускиве да ги напраи од железо и пластика??
Не се седи на желези кога е 40+, а ни зимоска на 0, не знам дали знаете.
И плексигласов скапан праи чувство на вакуум.

Бог да чува

Веројатно се работи за одлука на Градот Скопје за изборот и изгледот од автобуските настрешници, кои се грди, одвратни, некорисни, материјализациски промашени...какви нема ниту во Африка.

Веројатно се работи за одлука на Градот Скопје за изборот и изгледот од автобуските настрешници, кои се грди, одвратни, некорисни, материјализациски промашени...какви нема ниту во Африка.
Фуш тежок. Како у пластеница.
Од 4 год времиња, во 2 не се седи на клупите..

,,,leleee , abe toa neshto se shushka deka nekoja si Daniela bila od Afrika,,,,

...сакам да знам што значи зборот ,,конда,, или поточно употребен во реченицата ,,конда не се врати“ ? :D

...сакам да знам што значи зборот ,,конда,, или поточно употребен во реченицата ,,конда не се врати“ ? :D
Поговорката „Конда не се врати од Африка“ е народен израз што се користи во македонскиот јазик, особено во разговорен или шеговит контекст, и има симболично значење.
Оваа фраза се користи кога некој одамна заминал некаде и сè уште не се вратил, или кога се сомнева дека некој воопшто ќе се врати. Се кажува со доза на иронија или хумор.

Потеклото не е сосема сигурно, но според народното верување или усна традиција, „Конда“ бил некој човек (можеби измислен или историски лик) кој отишол во Африка и никогаш не се вратил. Со тек на време, тоа станало симбол за некој што неизвесно или предолго отсуствува.
,,, :D :Кезец:

Не знам дали прашањево ми е за тука,ама не можев да најдам некоја тема...Ме интересира за резервациите за билети преку flixbus...Планирам патување за Прага,ама ми дава со еден премештај во Виена.Е сега,дали да вадам само една карта од Скопје или мора и во Виена да вадам карта.Некој да има искуство со тоа,па да знае како оди цела процедура?

Прашање.

Како може да се дојде во контакт со Град Скопје?
Профилот им е неактивен, на Данела не дава да ѝ се пише.

Нѐ изедоа комарци. Дур се тепаат, еден потсетник дека е лето.
Да не се заборават.

Партал ме прават. Годинава има едни мали комарчиња, не ни зуе, само осеќаш пецкање и почнуваш да се драпаш..

Не знам дали прашањево ми е за тука,ама не можев да најдам некоја тема...Ме интересира за резервациите за билети преку flixbus...Планирам патување за Прага,ама ми дава со еден премештај во Виена.Е сега,дали да вадам само една карта од Скопје или мора и во Виена да вадам карта.Некој да има искуство со тоа,па да знае како оди цела процедура?
Shto podrazbirash pod "vadenje karta"? Toa kaj nas sho baraat peronska ili neshto drugo?

Na Flixbus dali kartata ja pishuva Skopje-Praga ili Skopje-Viena + Viena-Praga?

Prvpat slusham za avtobuski karti so prekachuvanje.

Прашање.

Како може да се дојде во контакт со Град Скопје?
Профилот им е неактивен, на Данела не дава да ѝ се пише.

Нѐ изедоа комарци. Дур се тепаат, еден потсетник дека е лето.
Да не се заборават.

Партал ме прават. Годинава има едни мали комарчиња, не ни зуе, само осеќаш пецкање и почнуваш да се драпаш..
Не е само во Скопје проблемот, низ цела Македонија е. Годинава има превише комарци.

Shto podrazbirash pod "vadenje karta"? Toa kaj nas sho baraat peronska ili neshto drugo?

Na Flixbus dali kartata ja pishuva Skopje-Praga ili Skopje-Viena + Viena-Praga?

Prvpat slusham za avtobuski karti so prekachuvanje.

Јас баш сега проверив.
@Astarot

не гледам дека има директива
Со Ниш Експрес има 2 застанувања. Ама логично ми е картата да е директива.

IMG_0953.pngКај што вика 1 Umstieg тоа значи 1 застанување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom