Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Трагедија во Сан Доминго...не сум градежен туку машински инжинер, но се Сомневам дека ако кровот бил со бетонските греди, тие се Слаби на Резонанса...јасно истрагата ќе каже, но тука немаше товар од снег или Торнадо...исто така, дали Некој испитува какви Осцилации настануваат од Моќните звучници, посебно Ниско тонците...
Да потсетам дека уште пред 50+ години имаше исчезнување на мислам француска подморница без никаква трага, имаше шпекулации за експерименти со оружје со ИнфраЗвучни резонанси....

Трагедија во Сан Доминго...не сум градежен туку машински инжинер, но се Сомневам дека ако кровот бил со бетонските греди, тие се Слаби на Резонанса...јасно истрагата ќе каже, но тука немаше товар од снег или Торнадо...исто така, дали Некој испитува какви Осцилации настануваат од Моќните звучници, посебно Ниско тонците...
Да потсетам дека уште пред 50+ години имаше исчезнување на мислам француска подморница без никаква трага, имаше шпекулации за експерименти со оружје со ИнфраЗвучни резонанси....
ednas eden zborese ako pogodis tocna frekfencija moze cela zdgara da srusis ..sea so ova sto zboris se zamisliv. imam u blizina eden kafe bar i sekogas koa pustaat silno muzika a lete zvucnicite nadvor staat, mene kukjata mi vibrira, najseriozno , a edniot prozr dvapati mi pukna bukvalno od nisto , stakloto dole , e sea stvarno me zamisli
golema tragedija i tamu, tolku zivoti otidoa

ednas eden zborese ako pogodis tocna frekfencija moze cela zdgara da srusis ..sea so ova sto zboris se zamisliv. imam u blizina eden kafe bar i sekogas koa pustaat silno muzika a lete zvucnicite nadvor staat, mene kukjata mi vibrira, najseriozno , a edniot prozr dvapati mi pukna bukvalno od nisto , stakloto dole , e sea stvarno me zamisli
golema tragedija i tamu, tolku zivoti otidoa
Имаше поодамна во ЈНА, кога војска оди преку мост не се маршира туку со лесен корак,.. Па и при земјотрес најразорно е ако Долго дрма и фати резонанса...а големи моќни звучници и на отворено се непријатни, барем на одредени конституции луѓе...не зборувам само за звукот кој притиска ушни тапанчиња, мене а и на другар од Охрид со слична конституција ни посметаа многу големите звучници на биљанини извори, уште пред 10-на години, не можев да ги поднесам ни на 30 метра далечина....
Баш ме интересира што ќе се открие во Сан Доминго, а имало поодамна, рушење на зграда во ОК поради употреба на морски песок во бетонот а не бил измиен од солта па ргосала арматурата....

Имаше поодамна во ЈНА, кога војска оди преку мост не се маршира туку со лесен корак,
надвор од касарна баш и не смеевме да маршираме, освен за посебни случаи. да не го будиме пуковнико

Dali nekoj ima info okolu LOGCAP hirings (amentum, KBR, Fluor ...) ?
Dali seushte davaat prioritet na US citizens, bilo koe info e dobredojdeno...

Во Србија си ја имаат мувата со надстрешницата, кај нас сега со Дискотеката, а во Грција со судирот на возовите...
Γιάννης Τσιανάκας
1ч. ·
Како хемиски инженер на Националната политехника Мецови со докторски и постдипломски студии по ароматичен јаглеводород, животна средина, органска хемија и загадување на воздухот, не сум го објавил мојот став за пожа
Но затоа што Beastверот ја крева главата, не можам да не седнам, во смешна научна гледна точка аргументи кои ги цитираат владата и нејзините пички.
Пожарот кој изгоре околу половина од загинатите не може да биде предизвикан ниту да се шири со силико
Тој не може.
Секој што го цитира ова е исмејуван.
Покрај тоа, ако беше така, зошто сторителите на прикривањето собирале со лопки од бунарите и на друго место масла во раните часови веднаш по криминалот?
Зарем не би биле изгорени?
Или биле делумно изгорени и селективно? Вицеви.
Пожарот бил предизвикан 100% од запаливи јаглеводороди.
И бидејќи десетици примероци се пронајдени за ваква криминална средина, птичји јаглеводороди (дрво, толуолиум и бензолиум) очигледно е дека запаливиот материјал кој го предизвика смртоносниот пожар се должи на мешавина од овие
Во рамки на покривањето, на мое изненадување, грчката полиција сега влезе во историското место каде што сме ние, со своите наоди. Можеби кога ќе размислам не требаше да очекувам нешто поинакво.
Мајските усти зборуваат, бидејќи институции нема, а вистината може наскоро да блесне, за нелегалниот товар, неговите примачи, неговите даватели, и разговорите меѓу возачите, како и меѓу министрите и канцеларијата на премиерот.
Откривањето на вистината ќе одземе време и политичката борба ќе биде тешка, но победничка.
Бидејќи порано или подоцна Вистината триумфира.
Извор: Илијас Копанакис

Имаше поодамна во ЈНА, кога војска оди преку мост не се маршира туку со лесен корак,.. Па и при земјотрес најразорно е ако Долго дрма и фати резонанса...а големи моќни звучници и на отворено се непријатни, барем на одредени конституции луѓе...не зборувам само за звукот кој притиска ушни тапанчиња, мене а и на другар од Охрид со слична конституција ни посметаа многу големите звучници на биљанини извори, уште пред 10-на години, не можев да ги поднесам ни на 30 метра далечина....
Баш ме интересира што ќе се открие во Сан Доминго, а имало поодамна, рушење на зграда во ОК поради употреба на морски песок во бетонот а не бил измиен од солта па ргосала арматурата....
Доколку си машински инжинер како што велиш ќе знаеш зашто не се маршира на мост ,тоа е проста греда а тоа се учи во техничко цртање со нацрт на геометрија во секое машинско училиште во прва година ,и тоа со фрекфенцијата нема никаква врска и зависи дали мостот е со јажиња (метални сајли) врзан како што е мостот Гоце Делчев и поради тоа мора на секои 5 години да се проверуваат јажињата каква е нивната сосотјба , исто така како машински инжинер треба да знаеш дека баш напротив кородираната арматура подобро врзува со бетонот и нема никаква врска со морскиот песок и корозијата , доста со теориии на заговор лошо е што премногу стручни така наречени лица нивното незнаење го искажуваат преку тик ток и сл. јутјуб канали
Автоматски споено мислење:

Во Србија си ја имаат мувата со надстрешницата, кај нас сега со Дискотеката, а во Грција со судирот на возовите...
Γιάννης Τσιανάκας
1ч. ·
Во Србија замор на материјалот и нивно преоптеретување дојдено е до ова има официјална истрага и тоа го имаат кажано

Доколку си машински инжинер како што велиш ќе знаеш зашто не се маршира на мост ,тоа е проста греда а тоа се учи во техничко цртање со нацрт на геометрија во секое машинско училиште во прва година ,и тоа со фрекфенцијата нема никаква врска и зависи дали мостот е со јажиња (метални сајли) врзан како што е мостот Гоце Делчев и поради тоа мора на секои 5 години да се проверуваат јажињата каква е нивната сосотјба , исто така како машински инжинер треба да знаеш дека баш напротив кородираната арматура подобро врзува со бетонот и нема никаква врска со морскиот песок и корозијата , доста со теориии на заговор лошо е што премногу стручни така наречени лица нивното незнаење го искажуваат преку тик ток и сл. јутјуб канали
Автоматски споено мислење:

Во Србија замор на материјалот и нивно преоптеретување дојдено е до ова има официјална истрага и тоа го имаат кажано
Јас сум машински инжинер, ама не како овие сега приучените шупелки што полагаат на квизови... А не гледам тик ток туку има на дискавери серијал за авионски несреќи а и серијал за други разноразни несреќи...Замор на матерјалот е честа причина на катастрофите. Но осцилациите на железно бетонски конструкции се испитуваат, кај нас од страна на Изис. Тоа што спомнав е прашање, не заклучок, дали можеби силните нискофреквентни звучници може да предизвикаат оштетување на бетонот, не го тврдам. Всушност не ми е ни позната конструкцијата на кровот во Сан Доминго, од кој матерјал е, веројатно по некое време ќе се дознаат деталите. Колку знам таму имаат главен проблем со ураганите, па индивидуалните градби се од нивна локална тиковина, нно овдека мислам е погол м објект. А тврдењето дека кородираната арматура подобро врзува ти е глупо, корозијата од морски солен песок во ОК предизвика уште поодамна неколку катастрофи во ОК, бидејќи кородираната арматура се кине...

Последно уредено:
Screenshot_20250411_161127_Temu.jpg
Baram slicen vakov pistol samo da raboti na baterija i crevoto da moze vo kofa so voda da se stavi da ne bide direk na cesma? Moze negde da se najde vakvo nesto kvalitetno?

Јас сум машински инжинер, ама не како овие сега приучените шупелки што полагаат на квизови... А не гледам тик ток туку има на дискавери серијал за авионски несреќи а и серијал за други разноразни несреќи...Замор на матерјалот е честа причина на катастрофите. Но осцилациите на железно бетонски конструкции се испитуваат, кај нас од страна на Изис. Тоа што спомнав е прашање, не заклучок, дали можеби силните нискофреквентни звучници може да предизвикаат оштетување на бетонот, не го тврдам. Всушност не ми е ни позната конструкцијата на кровот во Сан Доминго, од кој матерјал е, веројатно по некое време ќе се дознаат деталите. Колку знам таму имаат главен проблем со ураганите, па индивидуалните градби се од нивна локална тиковина, нно овдека мислам е погол м објект. А тврдењето дека кородираната арматура подобро врзува ти е глупо, корозијата од морски солен песок во ОК предизвика уште поодамна неколку катастрофи во ОК, бидејќи кородираната арматура се кине...

Јас само не напишав површинска кородирана арматура многу подобро врзува со бетонот ,доколку е спротивно секоја ке биде премачкана со некоја епоксидна боја за да се заштити , не зборам за песок кој потекнува од море туку кажав за арматура

Јас само не напишав површинска кородирана арматура многу подобро врзува со бетонот ,доколку е спротивно секоја ке биде премачкана со некоја епоксидна боја за да се заштити , не зборам за песок кој потекнува од море туку кажав за арматура
Не сум запознаен околу бетонот, баш ме интересира што ќе се открие за дискотеката... Мислем дека најверојатно ќе испаднат повеќе причини....од една не станува голема катастрофа...

НЕ Е ЦУНАМИ, ама смртоносни бранови ?... а луѓето несериозни

Знам за теориите на заговор, мнр вакцини итн, ама излезе на ФБ објава, јасно блокирана од Вистиномерите каде се тврди :
14 земји го потпишаа договорот SEF за ставање крај на природното зачнување до 2030 година
Четиринаесет земји, сите членки на Светскиот економски форум, штотуку потпишаа договор со кој се одредува кој ќе има право на репродукција до 2030 година, крајниот рок за трансформација на човештвото.
Според SEF, човештвото ќе биде подобро подготвено да се соочи со предизвиците на иднината ако родителството е строго контролирано и ако неродените деца се генски уредени за да се осигури дека тие се ослободени од болести и попречености, вклучително и психолошки особини што елитата не ги одобрува.
Депопулацијата и контролата се двата столба на нивниот план: помалку од нас, а останатите под нивен палец.
Тие ја поставуваат основата за нешто уште помрачно: притисокот врз родителите да диктираат како ги воспитуваат своите деца, до најмалите детали. Ова не е само влијание - тоа е доминација и веќе е на сила.
Мајсторите на марионети - мрачна завера на Светскиот економски форум, ОН и пошироко - продолжуваат да ни вбризгуваат непроверена мРНК во вените, преправајќи ја нашата ДНК како некаков луд научен експеримент. Не, нивните барања се поголеми. Тие сакаат да ги фатат гените на нашите неродени деца за да си играат Бог со следната генерација. А омиленото оружје им се вештачките матки.
Замислете: деца создадени во стерилни лаборатории, израснати во бездушни машини, растргнати од природната врска помеѓу мајката и детето. Ова не е само теорија – тоа е франкенштајн кошмар кој веќе се подготвува, злосторство против човештвото преправено како напредок.
Нема потреба од природна репродукција - само Петри чинија и упатства.
Хајаши веќе го проби кодот со помош на глувци, и тој е убеден дека ќе го повтори и кај луѓето до 2030 година.
Па кој го финансира ова?
Се разбира, S EF се истите луѓе опседнати со контрола, од вашата потрошувачка на енергија до вашите движења, до вашите мисли. И сега тие дојдоа за вашите идни деца.
Вие прашувате : која е нивната идеја за „совршениот“ генски уредуван човек? Послушен? Генерација која не го доведува во прашање нивниот авторитет? Ова не е хипотеза.
Видeте го Марк Карни. Поранешниот централен банкар и глобалист лакеј, кој беше назначен за премиер на Канада без избори, ја турка идејата за „пазар за правото да има деца“. Точно. Аукции. Каде ви е потребна дозвола за да аплицирате за правото да имате деца? Што ако овие неизбрани елити решат дека не сте „достојни“ за репродукција?
Премногу отворен, премногу традиционален, премногу конзервативен - извинете, нема семејство за вас. Тие ќе го врзат за нивната идеологија, можеби дури и за нивниот социјален кредитен рејтинг.
Дали тоа не се вклопува во нивните планови? Твојата лоза завршува со тебе.
Глобалната елита во своите манифести призна дека имаат намера да нè лишат од се, да не принудат да јадеме инсекти, да живееме во затвори на отворено и да нè отепува со уреди за виртуелна реалност и фармацевтски производи.
Во оваа иднина, светската држава ќе поседува сè.
Тие дури ќе ги поседуваат нашите крвни линии.
Но, најалармантно е што имплементацијата на овој план е веќе започната.
Има некој подетален западен линк за ова ???

Сакам да знам зошто младоженците на секоја македонска свадба се единствените кои се облечени како кловнови?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom