Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
74% од ретките метали за правење оружје им биле Кинески, you can't make this shit up :kafence: претпоставувам дека и голем дел од електрониката им ја прави Кина како чипови.

74% од ретките метали за правење оружје им биле Кинески, you can't make this shit up :kafence: претпоставувам дека и голем дел од електрониката им ја прави Кина како чипови.

kina ima monopol na prerabotka na retki metali, nad 90% od se sto se proizeduva e od kina. aus i malezija imaat isto nesto prepabotka a amerika imale pred 50tina god ama zatvorile se toa na vremeto i sega probuvaat pak ama tesko i sporo ide toa. osven kina samo malezija ima minimalno komercijalno proizvodstvo sega a aus iako ja imaat rudata i znaenjeto (fabrikata vo malezija e u golema mera avstraliska) isto kako usa radi zelena politika i regulacii nemoze da pocnat so rabota.

Jaко... Јаако.

Автоматски споено мислење:

approve-startrek.gif

Ја прегазил автобус пред една недела, ете после се одлучила да се убие. Иако на твитер пишала дека нема такви желби. До скоро мислев само у Русија може некој да се лизне на лушпа од банана :kafence:

Ја прегазил автобус пред една недела, ете после се одлучила да се убие. Иако на твитер пишала дека нема такви желби.

И од почетокот на 2025 година била во правен процес за бракоразводна парница и старателство врз нивните деца со Австралиецот кој наводно ја спасил од педофилот и неговата британска подведувачка и со кого била во брак од 2002 година.

Пишала затоа што знаела дека ќе ја самоубијат порано или подоцна.
Декстер, не е работата кој верува туку дека никој не смее да го демантира тоа. Како она велат, ако не знаеш кој те владее види кој не смееш да го критикуваш (пст, пробај кажи нешто за Холакаустот, на пример дека бројките не се баш реални).
Автоматски споено мислење:

Се реши проблемот со ретките метали за софистицираното оружје на САД. Сега само уште сите отпади да се прочешлаат па ќе има и за извоз.
@мкд владе Америве ти го провалија бизнисот. :unsure:

Оти никој ова не го пријави.

China rolls back retaliatory tariffs of 125% on some US-made semiconductors, import agencies say | CNN Business

China appears to have quietly rolled back retaliatory tariffs of 125% on some semiconductors made in the US, according to details provided to CNN on Friday by three import agencies in the southern technology hub of Shenzhen, as Beijing tries to soften the blow of an ongoing trade war on its all-important tech industry.

Што вака моќните Кинези, нели до крај ќе одеа. Го зголемив фонтот за комуњара да може да го прочитаат.

Го зголемив фонтот за комуњара да може да го прочитаат.

Ти си типичен комуњар. Комуњарите му се клањаа на Тито, го сметаа за божество, ти така се однесуваш према Трамп. Без разлика што и да каже, направи, за тебе тоа е заповед.

Ти си типичен комуњар. Комуњарите му се клањаа на Тито, го сметаа за божество, ти така се однесуваш према Трамп. Без разлика што и да каже, направи, за тебе тоа е заповед.

Ооо Бафрич. излезе пичето од под сукњица.

Ајде комуњарче, зошто не објасниш оти Кина скришно така комуњарски подлегнува под Американските тарифи? Ќе разговараме за другото кога ќе го одговориш ова. Ајде комуњарско срце силно да врати на содржината што ја цитираше.

Ооо Бафрич. излезе пичето од под сукњица.

Ајде комуњарче, зошто не објасниш оти Кина скришно така комуњарски подлегнува под Американските тарифи? Ќе разговараме за другото кога ќе го одговориш ова. Ајде комуњарско срце силно да врати на содржината што ја цитираше.

Не подлегнува него сфатија дека само себе така се саботираат и преминаа на план за апликација на санкции врз поединечни фирми дали нивни или амерички за да ја прекинат или отежнат соработката. Прекинаа купување боинг, отежнаа продажба на ретки минерали итн.

Не подлегнува него сфатија дека само себе така се саботираат и преминаа на план за апликација на санкции врз поединечни фирми дали нивни или амерички за да ја прекинат или отежнат соработката. Прекинаа купување боинг, отежнаа продажба на ретки минерали итн.
Тоа е се во ред. Ама јас јасно се сеќавам пред неколку недели кога министерството во Кина рече дека ќе одат до крај. Еве сега не одат до крај, значи Кина свитка опашка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom