Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Па не треба да си научник да сфатиш дека економскава политика му е промашај. Народот сфаќа, многу од нив изгубија тон пари во акции и крипто.
Економијата им е ставање од шупљо у празно...а они имале технолошки бум и златна купола ќе правеле :LOL:

Па не треба да си научник да сфатиш дека економскава политика му е промашај. Народот сфаќа, многу од нив изгубија тон пари во акции и крипто.
Nema sto da se ljutat sea. Tramp pravi tokmu toa sto se ocekuvase.

Продолжи со истото мислење.

Братучеди од Охајо викаат не се постигнува со работа колку фабрики се отвориле откако почнале царините. Фабрика за фабрика, чекаат на ред. Па и оној Бессет добра душа тргна да и објаснува на Кина што требала да праи за нејзино добро. Па Америка Фрст не значело Америка Алоун, па тука изблик на емоции ко Киро на времето “не ме оставајте сам!”.

Тарифиве полека ќе си ги враќа на нула и ќе оди на пушење кај кинезот кој не му го купи блефот. Панама може да ја сања, Блиски Исток му остана каша, Украина ја даде на Русија за без пари. Одличен учинок.

Братучеди од Охајо викаат не се постигнува со работа колку фабрики се отвориле откако почнале царините. Фабрика за фабрика, чекаат на ред. Па и оној Бессет добра душа тргна да и објаснува на Кина што требала да праи за нејзино добро. Па Америка Фрст не значело Америка Алоун, па тука изблик на емоции ко Киро на времето “не ме оставајте сам!”.

Тарифиве полека ќе си ги враќа на нула и ќе оди на пушење кај кинезот кој не му го купи блефот. Панама може да ја сања, Блиски Исток му остана каша, Украина ја даде на Русија за без пари. Одличен учинок.
5 karti vo racete na KIna:

Америка треба да остане како центар на парите и да ја промовира таа улога а не да ја става под прашање. Доколку вака продужат светот ќе ги сфати како непресметлив партнер и ќе ги батали скроз и ќе се префрли на други валути. Ќе останат на маргините како џихадистанот УК.

Друга работа е што им дава на европскиве преголема власт за правење глупости. А сите знаеме како после толку војни на овој континент дека на идиотите резонот им е многу слаба страна.

Последно уредено:
Што не аплицирате во Palantir / Anduril / Lockheed па да се пробате таму место на кајгана да праите страшни анализи?

Јаке анализе , јаке приче са свемира

Овој самиот со себе не е начисто дали е маж или жена. Мајка или татко. Не пак критични теми како Тероризам ќе анализира.

Никој не го спомна ова на темава, се запрашувам зошто.

On April 11, 2025, China’s Ministry of Finance issued a statement regarding the ongoing trade tensions with the United States, specifically addressing the U.S. tariffs on Chinese goods. The statement, as reported by sources like the South China Morning Post, declared that China’s retaliatory tariffs of 125% on U.S. goods were its “final round” of tit-for-tat measures in response to U.S. tariff hikes. The Ministry emphasized that China would not impose additional tariff increases, even if the U.S. further escalated its tariffs. The statement framed this decision as an effort to avoid further escalation of the trade war, signaling China’s intent to stabilize trade relations and focus on domestic economic priorities. However, it also underscored that China reserved the right to respond with non-tariff measures, such as export controls or other regulatory actions, if provoked further by U.S. policies.

Нели Кинезите до крај ќе одеа.

Еве го изворот директно од Кинеско Министерство: The Customs Tariff Commission of the State Council issued an announcement to adjust the additional tariffs on imports originating in the United States

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom