Македонски филмови

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
@џимеј знаеш дека награда на Анси скоро по дифолт значи - номинација за Оскар? Ако не си знаел, еве:
Screenshot_20250403_184753_Chrome.jpg

Патем, за жал Оскарот го добива продуцентот, па нема да може да ти бараме да се сликаме со него. :( Ама пивце - мора! ;)

Стискаме палци! :love:

@џимеј знаеш дека награда на Анси скоро по дифолт значи - номинација за Оскар? Ако не си знаел, еве:
Прегледај го приврзокот 447716

Патем, за жал Оскарот го добива продуцентот, па нема да може да ти бараме да се сликаме со него. :( Ама пивце - мора! ;)

И Анимафест Загреб на кој исто така ќе игра.
Автоматски споено мислење:

Најс.
И под хитно да се стави на ИМДБ. Слушаш @џимеј ?
На Летербоксд поставен од мене. :D

На Летербоксд поставен од мене. :D
Каде?
Кога ќе отидам на профилот на Крсте Господиновски, режисерот на анимираниов филм, го њама
Гледам на ТМДБ го има, како беше, таму го ставаш па после Летербоксд влече од таму? Може му треба време да се појави?

Аха, ова е ваљда, ама уште ги нема сите работи и урл-то е као work in progress
Ќе бидне, трпение Анонче.

Ама дур нема ИМДБ не го признавам.

Каде?
Кога ќе отидам на профилот на Крсте Господиновски, режисерот на анимираниов филм, го њама
Гледам на ТМДБ го има, како беше, таму го ставаш па после Летербоксд влече од таму? Може му треба време да се појави?
Денес е додаден на тмдб, треба околу еден ден дур се импортира од таму до Летер.

Ај честито @џимеј :smirce:
Да си викаш на премиера.

Фала другар, да се враќа за убаво :smirce: Кога ќе правиме премиера кај нас, ќе најавам тука неколку дена претходно, па ќе се подружиме со себапот. Долги години мачна работа но трудот се исплати уште на старт. :love:
Најс.
И под хитно да се стави на ИМДБ. Слушаш @џимеј ?
Баш планирав деновиве да го средам тоа но чекам уште неколку авторски кредити да затворам па да го стартам имбд профилот :D
Прегледај го приврзокот 447716

Анеси е мислам дека и Бафта qualifying исто така (не сум баш сигурен), и е најстар фестивал за анимација во свет. Кога добив меил дека нѐ примиле во официјална категорија, не можев да си поверувам. Овој фестивал е идеален за премиера затоа што чим си примен на Анеси, особено во официјална конкуренција, останатите сами ти доаѓаат очекувајќи соработка (особено помалите фестивали).

Анимафест Загреб е исто така Оскар qualifying ама за жал таму сме во селекцијата Панорама, што не е компетитивна, така што нема да имаме можност таму да се избориме за ова. :( Но има уште неколку А-категорија фестивали кои ги таргетираме а стартуваат подоцна во текот на оваа година, како Торонто, ЛА и Мелбурн. :D

Какви се овие комуњарски филмој после 2017 очите крв течат, посебно ефект на среќа кој нормален со три чисти снимил ваков филм и кој надуван и дрогиран дал пари за вакво нешто единствено полош е скопје ремикс најлош македонски филм некогаш снимен од Фросина до денес.

Милчо од кога стана северџан кој од кој полош му е, каква врба каков кајмак глупости за лапање пари.

посебно ефект на среќа кој нормален со три чисти снимил ваков филм
Оди во Борис Трајковски на базен, ќе го видиш Борјан, барем минатата година скоро секој ден го гледав таму :D

Какви се овие комуњарски филмој после 2017 очите крв течат, посебно ефект на среќа кој нормален со три чисти снимил ваков филм и кој надуван и дрогиран дал пари за вакво нешто единствено полош е скопје ремикс најлош македонски филм некогаш снимен од Фросина до денес.

Милчо од кога стана северџан кој од кој полош му е, каква врба каков кајмак глупости за лапање пари.
“Ефектот на среќа” излезе у комуњарско време иначе е поддржан у време на Грујо кој пушташе пари и на ќоро и сакато, па испаднаа глупости ко “Ругање со Христос”, “Стела”, “Кога денот немаше име”…

Од комуњарите ти е поддржан “Сестри”, ужасите “Мими”, “Кајмаче”, “Најсреќниот човек во Босна”, “Бизнисот на задоволството”и “Преекспонирано”, преплатениот “Хомо” и некои шипско јазични срањца.

П.С. Скоро го гледав српскиов “Три палме за две битанге и рибице” и се изнасмеав. Ептен лежерен филм. И после си подразмислив дали имаме некој таков весел филм што би го пуштил кога си тажен да те дигне со расположение, што би го пуштил за празници, за со фамилија да се изнасмеете. И немаме многу за фалба.
“Балканкан” ми е забавен филм што сум го гледал сигурно 5-10 пати али при крајот и тој паѓа у црнила, “Исцелител” е забавен филм, ама си има и драма, не е чиста комедија. Едино “Викенд на мртовци”.

Немаме класика комедии ко “Мртав Ладан”, “Мала ноќна музика”, “Лајање на звезде”, “Ивкова слава” или “Зона Замфирова”, сѐ само некои бистрења политики и црнила.

“Ефектот на среќа” излезе у комуњарско време иначе е поддржан у време на Грујо кој пушташе пари и на ќоро и сакато, па испаднаа глупости ко “Ругање со Христос”, “Стела”, “Кога денот немаше име”…

Од комуњарите ти е поддржан “Сестри”, ужасите “Мими”, “Кајмаче”, “Најсреќниот човек во Босна”, “Бизнисот на задоволството”и “Преекспонирано”, преплатениот “Хомо” и некои шипско јазични срањца.

П.С. Скоро го гледав српскиов “Три палме за две битанге и рибице” и се изнасмеав. Ептен лежерен филм. И после си подразмислив дали имаме некој таков весел филм што би го пуштил кога си тажен да те дигне со расположение, што би го пуштил за празници, за со фамилија да се изнасмеете. И немаме многу за фалба.
“Балканкан” ми е забавен филм што сум го гледал сигурно 5-10 пати али при крајот и тој паѓа у црнила, “Исцелител” е забавен филм, ама си има и драма, не е чиста комедија. Едино “Викенд на мртовци”.

Немаме класика комедии ко “Мртав Ладан”, “Мала ноќна музика”, “Лајање на звезде”, “Ивкова слава” или “Зона Замфирова”, сѐ само некои бистрења политики и црнила.
Балканкан е меѓу подобрите од независноста. И Мирно лето е солиден како комедија ама тој е од одамна.
Лошо е дека има полно експерименти, надреализми, филозофски и плус лошо се изведени, не знам Маклабас, Збогум на 20ти век, овие поновите, па други несериозни и на ниво на шкљ продукција како онаа квази комедијата со Александар Микиќ како се викаше дури и името го заборајв. Не снимаме ние по 100 годишно, па да има и вакви, 150 едвај ако имаме и то со се тие од Југославија, па напрајте ги како треба тие 2 3 годишно да не се срамиме странство, не само пари да се земат од Агенцијата и после не е битно дали има квалитет и вредност или не.

Балканкан е меѓу подобрите од независноста. И Мирно лето е солиден како комедија ама тој е од одамна.
Лошо е дека има полно експерименти, надреализми, филозофски и плус лошо се изведени, не знам Маклабас, Збогум на 20ти век, овие поновите, па други несериозни и на ниво на шкљ продукција како онаа квази комедијата со Александар Микиќ како се викаше дури и името го заборајв. Не снимаме ние по 100 годишно, па да има и вакви, 150 едвај ако имаме и то со се тие од Југославија, па напрајте ги како треба тие 2 3 годишно да не се срамиме странство, не само пари да се земат од Агенцијата и после не е битно дали има квалитет и вредност или не.
Те сфаќам и се согласувам со тебе.
Досега се снимени вкупно 140 филмови. Десетина немаат излезено уште. За 73 години, филм и пол годишно излага. И во тие 140 има 10-15 независни филмови снимени без денар државни пари.

Е сега кај нас од време си владее чиј си/кој си и кој ти е татко, вујко, кум, за да добиеш пари. Парите што се добиваат за еден филм да изгледа пристојно се доста мали (филм е скапа играчка). Си има и голема суета кај филмските режисери кои глумат и сценаристи иако немаат многу знаење за пишување приказна итн итн.

Те дуа жими мене е таква лајтерица комедија. Два пати го гледав во кино и двата пати се изгазив од смеење.

Ете Викенд на мртовци ни е класика комедија.

Налетав на
Лена и Владимир
на некој амерички фестивал онлајн. Ако некој има VPN и 12$ за фрлање кажете да ви пуштам линк.

Налетав на на некој амерички фестивал онлајн. Ако некој има VPN и 12$ за фрлање кажете да ви пуштам линк.
Јас го имам првото. Нека се најде некој со второто :ROFLMAO:
Го request-нав на BHD, KG и SC а пуштив некој абер и на PTP па ќе видиме, ама тешко.

Јас го имам првото. Нека се најде некој со второто :ROFLMAO:
Го request-нав на BHD, KG и SC а пуштив некој абер и на PTP па ќе видиме, ама тешко.
Да беше 5$ нема проблем, али $12 за филм што веќе го имам гледано, фала, нека.

Туку дај да го најдеме "Убиј ги прво децата". После Сараево и Котбус дали нигде го немаат пуштено, или не им го прифаќаат по фестивали не ми е јасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom