Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 март 2013
Мислења
3.622
Поени од реакции
5.645
Дај друже кој очекувал од новинар дека ќе стане убиец.Сеа и другите телевизии се криви што го викале по дебати и емисии монструмот.
Дај да видам вакви слики од телевизиите со него и плус уште еден соучесник ( Манев на едната слика).

Член од
28 март 2006
Мислења
17.965
Поени од реакции
12.652
Дај да видам вакви слики од телевизиите со него и плус уште еден соучесник ( Манев на едната слика).
Доста е?

palco-na-alfa-768x576.jpg

Член од
16 август 2018
Мислења
430
Поени од реакции
532
Не не не. Најди некоја со новинар и со кафе куварицата негова. Неспоредливо, спиеше кај овие секоја втора емисија, куќни пријатели може и му подзачистуеле по канцеларија небричениве.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.622
Поени од реакции
5.645
Доста е?

Прегледај го приврзокот 446602
Ми прати интервјуа... не го демантирам тоа дека сегде гостувал. А последнава слика благе везе нема со сликине што се штракале со штитот и рацете вардар пирин егеј. И плус со Манев некој од овие да се сликал , никад нема да најдеш.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.965
Поени од реакции
12.652
И плус со Манев некој од овие да се сликал , никад нема да најдеш.
еми внуци и правнуци да најдеме како гостувале. Факт е дека секој гостувал секаде, зависно од интересот на медиумите согласно нивните донори, партиите.
Зајко се сликал со Коза Ностра, овие со Палчо, тоа е.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.635
Поени од реакции
15.304
Нема ништо од ова.
Па да, но може дпмне со глупости да направи поголема криза.

Инаку, се е различно, протести и нови движења можат да направат поголеми турбуленции во опозиција, нови движења и слично, отколку кај ДПМНЕ.

А и за брзо доаѓаат избори, а секоја криза најдобро се решава на избори, а моментално има некоја минимална доверба во изборите, имаат легитимитет.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.635
Поени од реакции
15.304
За Хрватите и Македонците не сум изненаден. Хрватите исто кукаат како нас Македонците. Ништо не е добро, криви се овие, криви се оние, нема спас, се е отидено во мајчина...

Чудно ми е ова за Словенците, доста сум повржан, имам поминато и некое време во Словенија, во различни градови, никогаш не ми делувале нешто како среќен народ.

Но, кој ги знае што навистина чувствуваат и тоа е одраз на нивниот менталитет.

Чуден менталитет се, некоја мешавина не само од средно европска и словенска култура, но секогаш ми делувало, дека има нешто протестантско, скандинавско во нив (а можеби и тие карактеристики им се "оставени" од Германите).

Од една страна средноевропски расизам, наследен од австроунгарија, од друга некоја протестантска отуѓеност, дури и меѓу најблиските, воздржаност, од трета, иако длабоко сокриена, знае да се појави словенска сетност.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.082
Поени од реакции
17.312
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.408
Поени од реакции
9.183
За Хрватите и Македонците не сум изненаден. Хрватите исто кукаат како нас Македонците. Ништо не е добро, криви се овие, криви се оние, нема спас, се е отидено во мајчина...

Чудно ми е ова за Словенците, доста сум повржан, имам поминато и некое време во Словенија, во различни градови, никогаш не ми делувале нешто како среќен народ.

Но, кој ги знае што навистина чувствуваат и тоа е одраз на нивниот менталитет.

Чуден менталитет се, некоја мешавина не само од средно европска и словенска култура, но секогаш ми делувало, дека има нешто протестантско, скандинавско во нив (а можеби и тие карактеристики им се "оставени" од Германите).

Од една страна средноевропски расизам, наследен од австроунгарија, од друга некоја протестантска отуѓеност, дури и меѓу најблиските, воздржаност, од трета, иако длабоко сокриена, знае да се појави словенска сетност.
Ако не грешам, историски Словенците имале забележливо протестанско малцинство, но поради прогони, дискриминација итн. денес е речиси непостоечко. Кучан ми се чини беше од протестантско семејство...

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.635
Поени од реакции
15.304
Но зошто имаме потреба да правиме херои од политичари и новинари?!

Новинарите во Македонија, не се ништо подобри од нашите политичари.

Тоа што поради х причини некогаш се против некоја власт, воопшто не ги прави чесни, вистинољубиви, правдољубиви.

А на страна моралните особини, многу е тешко да најдеш талентиран новинар, кој барем навистина разбира што се случува и знае тоа да го преточи во текст, емисија. На една рака да ги наброиш.

Овие "храбри" сензационалисти, на кои се одушевува народот се најповоршни и најзависни, често го менуваат стопанот.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.635
Поени од реакции
15.304
- Зорица, додај уште двајца на список за следната журка во Дубаи. За Мечка и госпоѓата.

Kajgana Shop

На врв Bottom