Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.392
Поени од реакции
7.182
Јас пак сум скептична околу овие инспекциски проверки и дека ќе не биде во иднина.
Ќе го земам за пример Расчекор од Битола, ако сте биле некогаш во тој клуб ќе знаете дека во гужва не можиш до тоалет да отидеш, ти требаат 15 минути а камоли во случај на евакуација.
Еден влез е, има уште една врата, не знам дали се излегува од таму, се користи за складиште на локалот, и да е врата со излез таа е на страната на влезната, назад зад шанкот нема излез.
Друг проблем е што локалот е практично во куќа, на вториот спрат мислам луѓе живеат, во урбана населба се наоѓа.
Трет проблем е што нема паркинг простор.

Како овој клуб има легална лиценца мене не ми е јасно.
За против пожарни апарати не знам дали имал и во колкав број.

Внатре излегуваат скоро 50% малолетници, се пуши и немаа соодветна вентилација во местото.
Од Инспектори, од државни функционери сите имаат таму забави правено и сите тие работи пред очи им беа, нека не ми глумат сега многу многу.

Јагода на пример дознав дека општината не му издава дозвола оти не ги исполнуваат критериумите за работа, и тоа беше штала патем, во буквална смисла ама, порано стока се чувало внатре.
Се убаво опиша,дури и со најпозитивно објаснување......ама никој со сила не те влечи во таква дупка,така да треба да сме свесни кога и каде се наоѓаме

Член од
5 март 2018
Мислења
17.674
Поени од реакции
20.272
Се убаво опиша,дури и со најпозитивно објаснување......ама никој со сила не те влечи во таква дупка,така да треба да сме свесни кога и каде се наоѓаме
Знам, муабетот ми беше како овој клуб и после извршените проверки се смета за легален. Можеби јас сум во заблуда или не се разбирам во закони ама еве нека ми објасни некој

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.392
Поени од реакции
7.182
Знам, муабетот ми беше како овој клуб и после извршените проверки се смета за легален. Можеби јас сум во заблуда или не се разбирам во закони ама еве нека ми објасни некој
можеби има одличен противпожарен систем како и планови како да дејствува обезбедувањето и вработените при кризи,јави се прашај

Член од
5 март 2018
Мислења
17.674
Поени од реакции
20.272
можеби има одличен противпожарен систем како и планови како да дејствува обезбедувањето и вработените при кризи,јави се прашај
Аха, сигурно има.
Не дај Боже да се случи да треба евакуација, истото ќе се случи и таму
Во Битола само Фелиција работи според сите стандарди, Хаш е летна дискотека, и таа можи да се кажи.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
510
Поени од реакции
921
Во следен период две работи можат да бидат пресудни.

Прва, дали ќе се направи студентско движење без влијание од компромитирано нво и партиски подмладоци.

Веќе се појавуваат судири и пред формално да се организираат. Едните се и за преодна влада (не сите, но има од нво и партии), другите, по рецепт на колегите од Србија, да се бара правна држава, институциите да функционираат и такви работи, па дали да бидат блокирани факултетите, кој би бил поводот и сл.

Втора, власта т.е. ДПМНЕ дали ќе отиде по патот на 2016 година, а некои веќе почнаа во тој правец. Повикуваат на апсења, жестока битка, второ полувреме со шарените. Тука има активни политичари, бивши функционери и луѓе што им се по медиуми, како онаа група што им е околу Курир (не се тоа само новинари).

Доколку им преовлада таа структура, пиши пропало за нив. Мора да направат дистинкција и да не го изедначуваат сето незадоволство со "шарените" и со сите да се пресметуваат, затоа што тогаш ќе направат две страни, а таа на која што тие ќе бидат, никој паметен сам не ја бира.
Нема ништо од ова.

Тогаш Шарената револуција ја имаше администрацијата на САД позади себе. Сега тоа го немаат.

МВР и Министерството за здравство добро си ја сработија работата и тоа сите го знаат. Плус никакви крупни афери, солидни министри.

Ќе се „пумпа„ недела две и тоа ќе е максиумот.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.082
Поени од реакции
17.312
Аха, сигурно има.
Не дај Боже да се случи да треба евакуација, истото ќе се случи и таму
Во Битола само Фелиција работи според сите стандарди, Хаш е летна дискотека, и таа можи да се кажи.
Стампедо во такви места може да стане и ако појќе гости ги фати пролив...

Член од
5 март 2018
Мислења
17.674
Поени од реакции
20.272
Стампедо во такви места може да стане и ако појќе гости ги фати пролив...
Или некоја тепачка, а се случувало често пати таму, еднаш човек до смрт претепаа обезбедувањето таму.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.622
Поени од реакции
5.645

Јас не би им верувал збор на Инфомакс , за жал им расте рејтингот... само сликиве да ги видат 100 илјади луѓе има да им падне гледаноста одма.

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
423
Поени од реакции
793

Јас не би им верувал збор на Инфомакс , за жал им расте рејтингот... само сликиве да ги видат 100 илјади луѓе има да им падне гледаноста одма.
Дај друже кој очекувал од новинар дека ќе стане убиец.Сеа и другите телевизии се криви што го викале по дебати и емисии монструмот.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.797
Поени од реакции
9.415
Дај друже кој очекувал од новинар дека ќе стане убиец.Сеа и другите телевизии се криви што го викале по дебати и емисии монструмот.
А зошто го викаа по емисии? Очекуваа од него да каже нешто паметно? А ти потсети се дека и Владо Танески беше новинар.

Kajgana Shop

На врв Bottom