Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Театар. Треба да се даваат повеќе карти на навивачките групи, да се направи некоја организација. Вака педерлана сето, на моменти и штама беше како да умрел некој.

За играта нема што да се зборува. Со 2 и пол полуиграчи и еден голман - тоа е.

Секогаш салава во Подгорица била полна, а влезот им беше бесплатен.
Вчера им беше полна ама немаше атмосвера,најјако беше на крајот ко почнаа пресинг црногорците , вујовиќ погрешно додавање на трибини сите скислени а коментаторот грешката ја бараше во Динар кој не побара тај маут
Шведска/Норвешка првите 15 мин атомски ракомет

da vi ebam teatarot skopski
А кој сакап да навива кога ни 500 карти немаа во продажба? :D
Се се тоа гратиси, меѓу кои имаш еден куп и битолчани како што добиваа и за во Хрватска (преку JK Travel).
Мислиш дека ако се играше во Битола, обичниот народ ќе дојдеше до карта? :D
Автоматски споено мислење:

Океј е се тоа дека одиграа малку над очекувањата, ама треба да се престане со филмот млади се, допрва оваа генерација ќе има бум.
Да, се очекува да имаат бум на некое наредно првенство, ама тој бум не е оној што го очекуваат оние кои не пратат редовно ракомет. Може ќе мрднеме до некое место околу 12 место и ништо повеќе.

Како што кажав неколку пати, безразлика што повеќето играчи се помлади (иако во ракометен свет млад се смета некој на возраст максимум колку Митев), повеќето од нив веќе играат блиску до нивниот максимум.
Кој ќе напредне наредните првенства?
Одбрана најдобар ни е факинг Никола Маркоски, кој веќе оди во пензија од репрезентација.
Другите пикери Пешевски и Лазаревски, не само што го достигнаа врвот во кариерата, туку полека ќе одат надолу со квалитетот.
На пикери треба да сме солидно покриени со млади играчи, ама јас не гледам дека тие би биле појаки од нивово на Лазаревски на пример (Карасманакис, Стојковиќ, Ристевски). Кога се појавуваат во сениорски ракомет, одма се палиме дека ќе бидат прејаки, ама како одминува некако не напредуваат како што треба. Ова важи за сите млади ракометари на кои сме се палеле годиниве.
Се споменува Аларов како дефанзивец, кој исто игра на максимум во кариерата и пак е на слабо ниво. Сигурно нема на 30 години да научи повеќе.
На десен бек кој ќе напредува? Јагуриновски и Велковски инаат по 27-8 години и знаеме кој е нивниот квалитет. Серафимов вечен талент, само за македонска лига. Сите тројца со висина метро и шумска јагода.
Немаме ниту една алтернатива за десен бек. Узунчев се споменува на темава, ама да сме реални и тој максимум ќе дојде до квалитет на набројаниве.

Марко Митев е единствен од кого се очекува напредок во иднина од сите овие бекови. Единствено од Атанасијевиќ очекувам нешто, ако ги надмине некои маани. Може да изненади, има желба детето, ама треба мнооооогу работа со него, со правилни тренери.
Фитиљ е на врв од кариерата, да може да задржи вакво ниво ќе биде топ.
Дамјан Митев ме потсеќаше на Питлик, ама и за него е прерано да се каже нешто. Предолго време го нема на терените, не знам каква повреда заработи.
Митревски исто веќе е при крај со кариерата, ама таму барем во Галецот гледам голем потенцијал.

Како и да ја вртиш, без одбрана и без десен бек, ништо не можеш да очекуваш. Убаво што почнавме нов стил на ракомет, брз и модерен, ама без помош од публика сме преслаби, играчиве кога не се понесени од публика некогаш личат дека прв пат играат ракомет.

Абе што паѓате во трансови жити се, сме завршиле на 15-то место. Гледам направиле маици ХЕРОИТЕ ОД ВАРАЖДИН. ОУ МАЈ ФАКИНГ ГАД, нема подрама нација од нас.
Со сите сме се држеле, за разлика од порано. Ама кои беа противниците порано, а ко и сега и пред колкава наша публика игравме порано, а пред колку сега? Со Франција не се држевме, лабаво ни се одлепуваа секогаш кога сакаа во утакмица која апсолутно ништо не им значеше.
Сите други екипи беа чист просек, со напомена дека со Унгарија и Холандија игравме практично како во Скопје да се игра, што е сосема друга приказна. На гости загубивме ко магариња од Фарски острови пред некое време и да не ја споменувам бламажата со Литванија, затоа што без поддршка од наша публика сме 5 пати послаби.
Унгарија има смена на генерации, не успеа да ја добие Хрватска без Дувњак и Циндриќ, иако водеа 4 на 5 минути до крај. Не се некое екипиште, иако тоа е можеби единствена утакмица за која симнувам капа и одигравме над очекувањата. Со Холандија константно губевме, репрезентација која веќе го доживеа пикот и се потпира на Стеинс и Смитс кој беше тотално аут од форма. Едвај се пласираа во бараж со Грција. Не е дека не не ебаваа судиите, ама практично ништо не одигравме во одбрана. Научивме и ние брзо да напаѓаме и тоа е голем напредок (иако пак многу се потпира играта на тоа ако им тргне на Фитиљ или Митев), ама во одбрана сме петтокласна екипа.

Не ја победивме Австрија без тројцата најдобри играчи. Со каква леснотија Франција ја прегази Австрија, а како се мачеа Унгарија и Холандија со нив. Тоа доволно говори дека ни овие не се нешто посебно. Се испосравме дека Катар сме го тепале, со ветераните нивни.

Значи има напредок, игравме малку над рамки на можностите, ама толку пофалби се дадоа од сите медиуми, мислиш имаме успех ко Португалија.

Ќе видев дали ќе бевме конкурентни ако падневме во некоја група со Данска, Шведска, Шпанија, Германија, Норвешка итн.
Непотребно се зголемуваат амбициите, а немаме тим за нешто такво, барем не со оваа генерација на играчи. Цел тој притисок може да се удри од глава некој ден.
Освоено 15 место е успех за нас, ама нема потреба да се прават спектакли од тоа, затоа што ништо спектакуларно не направивме. Киро врши топ работа за репрезентацијата, колку и да не го сакам за низа работи. Вади максимум од овие играчи и треба да си продолжи понатаму.
Дај боже да излезе некој подобар играч од младите во иднина, ама не гледам играчи кои би биле цврсри во дефанзива што е главната разлика која не дели од подобрите репрезентации од нас.

Ретко грешам во проценките, ама и јас како некој со етикета "вечен песисимист за спорт", очекував дека ќе ја добиеме Словенија која дојде без ДВОЦИФРЕН број играчи.
Не дека и вака не се силни, ама да водиш 6 разлика и да захубиш 6 на крај, пред своја публика е срамота.

Последно уредено:
Добро вие тука што се праите ватрени навивачи појавете се друг пат во сала знам дека има зафатени со работа, обврски, далеку ви е или што и да е ама сфатете дека овој народ како прво веќе ја има изгубено желбата за живот и постоење, а не па да му извадиш некоја силна емоција.

Друго генерацииве што надоаѓаат се помалку имаат навивачка култура и страст, не знаат ни ритам со раце да држат не па да пеат песни и сл. За второво криви се властите и клубовите независно од кој спорт бидејќи го угасија навивањето како општествена појава за мир у куќа.

Трето доста луѓе доаѓаат со мали деца или пофамилијарно плус немањето навивачки кодекс ја праи атмосферата стерилна. Убаво е што се носат децата за да го видат еден од начините како се сака Македонија, но ова станува контрапродуктивно бидејќи наредните генерации ќе си мислат дека ова е нормално навивање и стандард што автоматски повелкува уште поголема стерилност во иднина.

Прво полувреме незаслужено заврши само 1 разлика за нас. Не знам каде видоа црвен посраниве Босанци (да бог да земјата да им се распадне), а да не збориме за уште некои сомнителни недосудени 2 минути. Да се разбереме нападот ни во прво не ни беше сјаен доста беа на раб на пасивност со тешки шутеви на Кузмановски и пробиви на Митев. Во второ нема што се збори си се закопавме самите оној Базник со метро и желба за растење ни фаќа зицери тогаш нема што да бараме.

Плус ако во салата нема присутна организирана навивачка група ( а нема) резултатот е таков каков што беше вечерва.
ова е клучната реченица зоѓто на домашните натпревари на репрезентацијата е слабо навивањето во споредбо со тоа надвор од државата каде доаѓаат оние кои навистина отишле да ја поддржат репрезентацијата и пред се ја сакаат репрезентацијата. Во Македонија некако навивачките групи не ја чувствуваат своја репрезентацијата и немаат желба да навиваат на нејзини натпревари. не е оправдување дека ете малку карти во слободна продажба имало, не може ли претходнио со допис до федерациија комити, шкембари, гемиџии, кумани, мајмуни да побараат одреден број на карти за да присуствуваат на натпреварите. Не мора сите тие навивачки групи да бидат на исто место може да бидат сите на различна страна и да ги стимулираат и тие околу нив да им се придружат со навивање. Шминкерите секогаш ќе ги има , ама тврдам дека од 7000 публика 1000 да викаат,навиваат ќе биде фантастична атмосфера во салата

ова е клучната реченица зоѓто на домашните натпревари на репрезентацијата е слабо навивањето во споредбо со тоа надвор од државата каде доаѓаат оние кои навистина отишле да ја поддржат репрезентацијата и пред се ја сакаат репрезентацијата. Во Македонија некако навивачките групи не ја чувствуваат своја репрезентацијата и немаат желба да навиваат на нејзини натпревари. не е оправдување дека ете малку карти во слободна продажба имало, не може ли претходнио со допис до федерациија комити, шкембари, гемиџии, кумани, мајмуни да побараат одреден број на карти за да присуствуваат на натпреварите. Не мора сите тие навивачки групи да бидат на исто место може да бидат сите на различна страна и да ги стимулираат и тие околу нив да им се придружат со навивање. Шминкерите секогаш ќе ги има , ама тврдам дека од 7000 публика 1000 да викаат,навиваат ќе биде фантастична атмосфера во салата
Vo pravo si za toa. Porano beše taka. Koga igraše reprezentacija navivačkite grupi podednakvo se aktiviraa kako da igra nivniot klub. Treba da we vrati toa, rfm za sekoja domašna utakmica treba da ima obezbedeno odreden broj karti za navivači, i taka do negde ke bide vratena prepoznatlivata atmosfera.

Vo pravo si za toa. Porano beše taka. Koga igraše reprezentacija navivačkite grupi podednakvo se aktiviraa kako da igra nivniot klub. Treba da we vrati toa, rfm za sekoja domašna utakmica treba da ima obezbedeno odreden broj karti za navivači, i taka do negde ke bide vratena prepoznatlivata atmosfera.
Ми текнува дека на кошарка поактуелни беа фемили и цпб и они навиваа на кошарка ако се игра во аеродром фемили во градски парк цпб,а за ракомет комити во кале.Од кога се направија Борис и Јане од почеток имаше некое навивање,но со тек на време се изгуби навивањето и почнаа се повеќе позери да одат

Skopje se pederi kako sakate recete edni odat za slikanje drugite nitu znaat deka igra reprezentacija a tretite navivaat za kosovo ili akbanija isto ne odat organizirano NG so znaci so zakon da se zabrani da se igra vo ,,metropolata" neka igraat vo bilo koj grad od drzavata ke ima podobra podrska ,posetenost i praznik vo gradot plus ubo za sekoj sport i grad mame da mu ebam ete Slovenija ke igra vo Koper a nie ne pametam koga posledno sme igrale vo Bitola,Ohrid,Prilep, Kavadarci,Strumica ili bilo koj grad ne samo rakometo isto vazi za fudbal i kosarka se samo skopje da se praj i da se desava poradi politikata i federaciite ebani

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Kiro e picka smrdena golem igrac ama uste pogolem egoist i lajno od Covek ne znaci ako bese klasa rakometwr deka e ili ke bidi klasa trener
Prvo so koj uspeh e selektor kako go zasluzi toa mesto ,bese nekade trener dokazan i pokazan mozi da ne bese pomosnik da uci zanaet od nekoj ustvari ovaj nikogas ne bi odel pomosnik oti se misli deka pocnuva i zavrsuva so nego nema sansa nekoj drug da mu kazuva da se vratam so uspeh ima ovaj osven so go pobedi negviot brance crveni obrazi angelevski pa ako cini i vredi ke go bsraat nekade ama so onaa sueta od doma ne mozi podaleku to e skoro kaj site nasi treneri ne samo ovaj no kiro e vrv od zanes I poezija ova tie kako sega fitiljot oti e rwkometar da go klajme selektor abe brat mu Filip odi po prav pat pomosnik uci vo Germanija isto Rade a bog da go prosti samo Done mozese da vidi vrven trener od site kradese po malku no zal pocina
Druga rabota so mu e filmot be so tie decata negovi so gi forsira ustvari ne se ni deca tuku deka se od negoviot klub pa dete od 7 godini i baba od 77 znaj deka fitiljot,maliot mitev ,pesevski i nikucot se fiks so kur praese ovaa budala so sostavot bog znaj a rekoja pogore na sundo mu se smeeja ovaj beter sutni ni treba gol mora da dajme gol arno so go nema stojance na klupa ke reci cepelin i tolku na toa se sveduva cela igra da ja zemi kuzmanovski oti drugite mozi samo vo domasnoto prvenstvo da prodavaat sila mislam na alkaloid inza kraj Kiro odi si !

P.S.Se da mu ebam na zivko i swga ovaj ace precedatelite na rfm igrajte vo Bitola be pederi da pobedime da ima pritisok ili vo sala ,grad kaj so ima NG ova na nisto ne lici se da vi ebam se tamu odnesovte vo to seloto veselo
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Играше репката не така одамна и во Битола, па немаше нешто кој знае каква атмосфера реално да збориме.
А треба од рфм да си поведат сметка малце за тоа како да се сменат ствари зашто одамна го нема вулканот во Борис како што знаеше да бидне

Иначе Велковски нема ни конструкција за ракометар. Низок е и како да му се паднати рамената малку. Ми изгледа дека во секој момент може да фати некој од противнициве и да го легни на земја за со сабмишн да го тепа :icon_lol:

Младите играа 24-24 со Полска на првата пријателска утакмица на нивен терен. Резултатов е супер со оглед дека 4 души се во строј со сениорите, а двајца се повредени (Димковски, Шулевски).

Иначе Велковски нема ни конструкција за ракометар. Низок е и како да му се паднати рамената малку. Ми изгледа дека во секој момент може да фати некој од противнициве и да го легни на земја за со сабмишн да го тепа :icon_lol:
Коректен беше порано, па и во младинскиот погон. Повредите му нанесоа поголема штета. После секоја повреда се полошо игра и никако да излезе од тоа. Башка и додавањата му се хаотични.

Младите играа 24-24 со Полска на првата пријателска утакмица на нивен терен. Резултатов е супер со оглед дека 4 души се во строј со сениорите, а двајца се повредени (Димковски, Шулевски).

Коректен беше порано, па и во младинскиот погон. Повредите му нанесоа поголема штета. После секоја повреда се полошо игра и никако да излезе од тоа. Башка и додавањата му се хаотични.
Не е само повредата. Нема ни храброст.

Не сум знаел дека Марко Митев игра за Пелистер. Кога потпишал?

Само тој а другите? Стојковиќ промаја одбрана, Митев промаја одбрана само претходно играше Петар па му ги покриваше маните него сега и него го немаше. Цветан една грешка бам на клупа го седна, а во последно игра 25 миљарди пати поарно од Џонов. На Павле никаква шанса не му дава го фрла во оган го вади од ритам, само еднаш неуспеа да затвори и го закова на клупа и после го пушташе во напад индиспониран.

Катастрофа сме, се знаеше вчера дека после првото ќе не расклантат.

А за атмосферата еве јас нема да стапнам поќе во то Скопје се дури е вака, ко на театар да бев. Ти викаш тие околу тебе селфиња 500 мават седат ниту играчите имињата не му ги знаеа. Мора наредната Охрид или Битола да биди со Литванија

Само тој а другите? Стојковиќ промаја одбрана, Митев промаја одбрана само претходно играше Петар па му ги покриваше маните него сега и него го немаше. Цветан една грешка бам на клупа го седна, а во последно игра 25 миљарди пати поарно од Џонов. На Павле никаква шанса не му дава го фрла во оган го вади од ритам, само еднаш неуспеа да затвори и го закова на клупа и после го пушташе во напад индиспониран.

Катастрофа сме, се знаеше вчера дека после првото ќе не расклантат.

А за атмосферата еве јас нема да стапнам поќе во то Скопје се дури е вака, ко на театар да бев. Ти викаш тие околу тебе селфиња 500 мават седат ниту играчите имињата не му ги знаеа. Мора наредната Охрид или Битола да биди со Литванија

Проблем е што ептен се преценуваме, без разлика дали се играчи на Вардар, Пелистер, Алкалоид или Охрид. Влеговме во некој филм дека сме ракометна велесила со пласман на 16-17-18 место на СП, а дојде Словенија со втор состав и не врати во второ одделение да учиме ракомет и не испрати кај Будла да ни ги намести кичмите. Имаме талентирани играчи, но освен Митев ниту еден не е ни со приближен потенцијал на Топ 5 играчите на Словенија. Полесно ќе биде кога ќе сфатиме дека треба да се мериме со Фарски Острови, а не со Словенија и слични. Имаме сила за да изиграме еден добар натпревар со појака репрезентација, но континуитет да фатиме нема шанси. Атанасијевиќ, Матанасијевиќ, Џонов, Монов се таму каде што се токму поради лимитираноста и квалитетот, тоа што ние очекуваме да бидат и ги правиме Абало е сосема различен муабет.

Околу публиката, пишав и претходно дека и во Битола е исто, видовме во ЛШ, театрална атмосфера со повремено скандирање и свирење од цела сала. Гратиси и кај вас се даваат, преку 1000 на секој натпревар, така да не држи вода ова за шминкерајот, јебига во мода им е тоа на младиве сега и тешко дека ќе се искорени. Пред неколку години игравме во Битола со Турција, далеку од некоја wow атмосфера, можеби малку подобро од она вчера, но далеку од пекол.

Сума сумарум, мора да се играат натпревари во повеќе градови…

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom