Не зголемуваш ризик за добивање на гихт со јадење џигер? Ти информирај се друже.
да бе, од еднаш у недела две гихт ќе фатиш. И да искочиш на улица може клавир да падне на тебе, но веројатноста е невозможна.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не зголемуваш ризик за добивање на гихт со јадење џигер? Ти информирај се друже.
Малку пропржено на тава, па после тоа динстано со малку бело вино.Џигер 200-500г месечно мах.
Поради големата количина на вутамин А.
Пожелно е телешки, од младо теле (~6) месеци старо.
Печен во рерна.
Според тебе колку грама е безбедно на месечно ниво, и на долг рок.Малку пропржено на тава, па после тоа динстано со малку бело вино.
Телешки џигер, да.
Уживај бе, додека да не стигне големата количина на вит.А, веќе ке сме цркнати од рак на бели дробови од загадениот воздух, така да нема опасност од јадење на џигерче![]()
Не знам, не обраќам внимание на тоа, не ме ни интересира.Според тебе колку грама е безбедно на месечно ниво, и на долг рок.
50 gramski kolbas? Hm50 грама месо можам и низ дупкава од куров да ги внесам. Оди покријај се жити се.
Значи треба да го слушаме твојот анегдотален доказ (што исто така покажува лош резултат), наспроти безбројните научни студии на темата кои укажуваат на спротивното?Скоро 5 месеци, 4 дена во неделата јадам 4 пржени јајца со 12г сало како и стек варен, 300-500г телешки џигер месечно, понекогаш сардина и туна исто и млечни продукти,јогурт,кашкавал,кисело млеко,павлака...
Вчера јадев 4 јајца со 12г сало,леќа,леблебија со суво грозје
А за вечера во 8-9 чаасот изварка со јајце пржена во малце сало.
Денес проверив крвна слика подобра од било кога....
Едино полш параметар е холестеролот од 3.7 кој е заминат на 4.0.
Можеби последнот оброк да беше храна без заситени масти и хокестерол пак би бил 3.7. Ова само претпоставка.
Друго све исто дури и подобро отколку кога бев претежно на растителна храна и многу суплементи.(витамини,минерали,антиоксиданси)
Како ги мериш тие 12г сало жити очи.Скоро 5 месеци, 4 дена во неделата јадам 4 пржени јајца со 12г сало како и стек варен, 300-500г телешки џигер месечно, понекогаш сардина и туна исто и млечни продукти,јогурт,кашкавал,кисело млеко,павлака...
Вчера јадев 4 јајца со 12г сало,леќа,леблебија со суво грозје
А за вечера во 8-9 чаасот изварка со јајце пржена во малце сало.
Денес проверив крвна слика подобра од било кога....
Едино полш параметар е холестеролот од 3.7 кој е заминат на 4.0.
Можеби последнот оброк да беше храна без заситени масти и хокестерол пак би бил 3.7. Ова само претпоставка.
Друго све исто дури и подобро отколку кога бев претежно на растителна храна и многу суплементи.(витамини,минерали,антиоксиданси)
На вага еднаш двапати, после од око....Како ги мериш тие 12г сало жити очи.
Јас сум на растителна храна можеби 7-10 години и можеби 4 години земав многу суплементи. Преработена храна јадев многу ретко.Значи треба да го слушаме твојот анегдотален доказ (што исто така покажува лош резултат), наспроти безбројните научни студии на темата кои укажуваат на спротивното?
Земаш не салсмурен тазе од месара, се топи во уста.Варен стек
Ни на куче не би му дал тоа да јаде![]()
За ефтино имаш бразилски смрзнат.Дај кажете кј има најповолен со цена стек (несаламурен), се мрднаа со цениве.