Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Според Мерц, негите приоритет се независност од САД и помош за Украина.
Толку од мигрантите и внатрешно економски-социјалните проблеми.
Ќе продолжи таму каде што застанаа Зелените.Шолц втори део. Само овој ќе биде продолжена рака на фон дер лајното и Макрон.
Остај тоа се муабети. Мерц ќе бара сојузништво со САД, ЦДУ од секогаш била на страна на САД за разлика од други партии во Германија. Ќе гледа Германија да има улога во тоа што се решава со Украина. Од друга страна ЦДУ од секогаш била дистанцирана со Русија, што не значи дека нема економските односи да се нормализираат на долг план. Мерц е стара школа на ЦДУ еден од ретки кој остана од чистката на Меркел. Не треба да се потцени.
Со мигрантите патот е јасен, ќе стегне колку што може ама сам не може да го реши проблемот треба во коалицијата да има расположение за поголеми чекори. Мора во тоа прашање да биде активен ако сака да се противи на АфД, нема избор.
Исто така економијата ќе биде фокус, со раст ќе има повеќе прилив за буџетот. Планира даночни ослободувања за работниот народ и посебно за тие со повисоки плати а ограничување на социјалните трошкови. Јас лично би го поздравил овој пат.
Во енергетска политика најави вратка од мерките на зелените, исто така попрагматичен пристап кон конвенционална енергија, даночни олеснување за намалување на цената на струјата.
Овие се мерки контрарни на сегашнава власт и поред мене одат во прав пат. Не знам како идеш до твој заклучок.
Исто така сметам, секако понудата е мала, дека е еден од ретките политичари моментално во Германија со формат.

Они се на страната на Ватикан заедно со нивните 'пријатели' од САД(Демократите), ако сакаш малце подетални да бидеме.Остај тоа се муабети. Мерц ќе бара сојузништво со САД, ЦДУ од секогаш била на страна на САД за разлика од други партии во Германија.
Они за Германија треба да се способни нешто да направат , за Украина ич па не треба да се замараатЌе гледа Германија да има улога во тоа што се решава со Украина.
Он ти е стар прч , класичен бирократ.Од друга страна ЦДУ од секогаш била дистанцирана со Русија, што не значи дека нема економските односи да се нормализираат на долг план. Мерц е стара школа на ЦДУ еден од ретки кој остана од чистката на Меркел. Не треба да се потцени.
АФД ќе му дишат во врат цел мандат и попара ќе го направат.Со мигрантите патот е јасен, ќе стегне колку што може ама сам не може да го реши проблемот треба во коалицијата да има расположение за поголеми чекори. Мора во тоа прашање да биде активен ако сака да се противи на АфД, нема избор.
Планира да му пере мозок на народот како секој класичен бирократ и да си ги напуни џебовите.Исто така економијата ќе биде фокус, со раст ќе има повеќе прилив за буџетот. Планира даночни ослободувања за работниот народ и посебно за тие со повисоки плати а ограничување на социјалните трошкови. Јас лично би го поздравил овој пат.
Аха , важиВо енергетска политика најави вратка од мерките на зелените, исто така попрагматичен пристап кон конвенционална енергија, даночни олеснување за намалување на цената на струјата.
Одат они во бездна , така ми изгледа на мене.Овие се мерки контрарни на сегашнава власт и поред мене одат во прав пат.
Јас мислам дека он е исти кур како Макрон.Исто така сметам, секако понудата е мала, дека е еден од ретките политичари моментално во Германија со формат.
Ја ги оправдувам овие мерки да не се лажеме. Ако неплаќаш данок нема што да бараш социјална помош.А не само оваа туку и сите останати.Знаеш нели што е прекумерно претерување како стилистичко средство? Ете конкретно АфД бара социјални услуги како детски додаток, социјална помош, додаток кога стануваш невработен итн. да ги дава само на Германци? Ем противуставно ем голем дел од засегнатите плаќале во касите. Исто такаа бараат делумно одземање државјанства. На што ти изгледа ова? Сличностите со Третиот Рајх се само случајни.
На страна тоа, со овие мерки како ќе ги решат големите проблеми?
Gesendet von meinem SM-S926B mit Tapatalk
dunapress.com