Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Енигма ми е кој ги подржува Зелените, ама со 100че за час да протестираат, а и читам со вработувале свои членови/симпатизери во администрацијата Зелениве, без пробен период директно со договор. Јасно е како стигаат до овие 13%.
Ќе ми збори после некој за корупција :pos:
Зелените се тие што ти ги зборев, "клати-врата зимај-плата".

Најтрагично е што лезбејкава им плеска се во фаца.

Вие не разбирате дека Зелените имаат стабилен електорат од околу 10% на државно ниво некаде и повеќе накај 20%.

Вие не разбирате дека Зелените имаат стабилен електорат од околу 10% на државно ниво некаде и повеќе накај 20%.
Нормално , мора некој пропаганди да тера.
Се праиш како да незнаеш како стојат работите.

Во Келн градот имаат и над 20%.
Градот како е град е феноменален. Е сега што е преполн со џанкери и педери на улица тоа друга работа. Ах да и еден тон трансформери.

Сите протести буквално симпатизери на Зелените ги истераа.
Од лепењето за асфалти, до маршевите на мирот и она петоци за иднината.
Автоматски споено мислење:

Најверојатно ќе успее да заокружи 5% и ќе оди во коалиција со ЦДУ-СПД-ФДП.

Инаку фашистите од ЦДУ си правеа пали жари со финансиите и Корона мерките. Редно е сега да стиснат уште еден пакет кеш да се испумпа. Овој пат со етикета Украина.

Сите се жалат од Афд. И не разбираат дека доста од гласовите што ги добиваат АФД се од фрустрација што прават ЦДУ-СПД. Треба да си се преиспитаат малце прво себеси за да ги разберат обичните граѓани.

Ојде Афд над 20%

Последно уредено:
Во Келн градот имаат и над 20%.
Градот како е град е феноменален. Е сега што е преполн со џанкери и педери на улица тоа друга работа.
Келн е преубав град со секаков вид на луѓе

Жими се у шутка да живееш е поарно него пенери секој ден да глеаш по улица

Сите протести буквално симпатизери на Зелените ги истераа.
Од лепењето за асфалти, до маршевите на мирот и она петоци за иднината.
Иднина да видат во погребално , пичка им мајчина преварантска.

Исто гомна се со шарениве од кај нас.

На Афд му фали малце тоа што немаат гигантски корпорации кои стојат зад нив. Индустријата и елитата претежно се на ЦДУ.

Germanskite izlezni anketi obično se korektni i točni plus minus nekoj procent. Rekov i pak ke rečam, da ne se vmešaše mask i vens AfD ke osvoeše nad 25%. Vaka se mobiliziraa protivnicite, ni eden golem i gord narod ne saka mešanje od strana. Šteta, ova beše dobra šansa.
Ne znam kakvi se der lunke, koja politika ja podržuvaat. Očekuvam golema koalicija, samo mesto Šolc ke bide Pistorijus

Ај како стојат работите? 86% не гласаа за Зелените.

На Афд му фали малце тоа што немаат гигантски корпорации кои стојат зад нив. Индустријата и елитата претежно се на ЦДУ.
И сега размисли оти економијата не ја поддржува АфД? Иначе АфД си има финансери, сега тазе имаше скандал за скриено финансирање.

Germanskite izlezni anketi obično se korektni i točni plus minus nekoj procent. Rekov i pak ke rečam, da ne se vmešaše mask i vens AfD ke osvoeše nad 25%. Vaka se mobiliziraa protivnicite, ni eden golem i gord narod ne saka mešanje od strana. Šteta, ova beše dobra šansa.
Ne znam kakvi se der lunke, koja politika ja podržuvaat. Očekuvam golema koalicija, samo mesto Šolc ke bide Pistorijus
Дие Линке се комунисти. Се преродија не знам ни ја зошто. Од немање кого да се гласа изгледа. Добро е што Вагенкнехт отиде во историја БСВ. Како дојде така појде.

Ај како стојат работите? 86% не гласаа за Зелените.

И сега размисли оти економијата не ја поддржува АфД? Иначе АфД си има финансери, сега тазе имаше скандал за скриено финансирање.

Дие Линке се комунисти. Се преродија не знам ни ја зошто. Од немање кого да се гласа изгледа. Добро е што Вагенкнехт отиде во историја БСВ. Како дојде така појде.

Мене јасно ми е што ќе испишеш. Нестабилност, антиЕу, антиНато, мигранти и тн.

Јас само ќе ти кажам дека Ванс ја објасни ситуацијата доста солидно. А мене како некој трет ми излгеда истото ругање како Трамп што го добиваше во Сад. Ама штом не сака капиталот да го слуша својот народ. Не сум јас тој што ке суди.

Да се исправам. 86% излезеност.

Афганистан коалција. :pos:
ЦДУ-СПД-Зелените

Ене ги Хаебек се пењави дека е готов за ровари понатака. А Аналена сакала преговори зад затворени врати.

Содер вика најн.

А јас се надевам дека ќе ја направат таа коалиција и да тераат уште еден мандат.

Последно уредено:
На АФД им треба човек што ќе биде како опиум за масите. Со оваа лезбејка што им е дури и конзервативците ќе се замислат дали да гласаат.

Реков 20% АфД, тенденција нагоре со секое ново пребројување. ФДП од друга страна почна со 5%, моментално 4.7%, тенденција надолу. Единствена опција ќе им е ЦДУ/СПД/Зелени, со ова очекувам преку ноќ +5% за АфД. Ако навистина дојде до оваа коалиција ќе преживее едно 2 години максимум.

Edit: уствари ако испаднат од парламент ФДП и БСВ, ќе имаат тенко мнозинство ЦДУ и СДП. Може да спаси газ Мерц, со Зелените нема шанси функционална Влада да направи.

На АФД им треба човек што ќе биде како опиум за масите. Со оваа лезбејка што им е дури и конзервативците ќе се замислат дали да гласаат.

Солидна е Веидел. Подемократ е, и поинтелегентна е од сите овие што се собрани да ја водат Германија.

Трамп пресреќен за новиов канцелар иако сите од неговите беа за АФД. А овој новиов нешто нема баш ист став со него за Украина. Веројатно до кај вторник ќе го акне климаксот у мал мозок па ќе рече дека и овој не чини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom