Општи дискусии за ТВ серии

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.210
Поени од реакции
37.843
Скептичен бев уште од прва епизода. Две работи што ич не ми се допаднаа е тоа што некои актери од Yellowstone беа присутни и тука, исто како и Тејлор, нека си глуми таму у серии што не се поврзани една со друга. Вака ист свет, ми се појавува у настани 200 години пред Yellowstone, мрш.
Реинкарнација бе, ете логично објаснување. :pos:
На страна овие две маани, серијата е одлична. Ми се допадна storrytelling-от, Елса беше баш Lightning! Штета што непотребно ја дадоа сцената со Индијанците уште во прва епизода, па се знаеше каде ќе води приказната. Како го одминуваа Тексас и се приближуваат до Монтана, сцените беа се поубави и поубави.
Сега виде зошто ти викав да ја гледаш прво 1883, па финалето на Yellowstone? Гласот на крај од Yellowstone со кој се заокружува се е на Елса. Со нејзе почна, со нејзе заврши. Нејзе ја погребаа на ранчот и баш заради неа Датонови застанаа тука и го имаа ранчот. На крај Џон Датон исто го погребуваат покрај нејзе (имаше дури и кадар со гробот на Елса во епизодата со погребот на Џон.)
Се надевам еден ден ќе ја посетам Монтана, за сега само ќе прејдам на 1923.
Count me in! Одиме заедно!

Член од
6 ноември 2024
Мислења
643
Поени од реакции
1.170
Океј, конечно ја завршив и 1883.

Скептичен бев уште од прва епизода. Две работи што ич не ми се допаднаа е тоа што некои актери од Yellowstone беа присутни и тука, исто како и Тејлор, нека си глуми таму у серии што не се поврзани една со друга. Вака ист свет, ми се појавува у настани 200 години пред Yellowstone, мрш.

Второ што многу ми пречеше е што у прва епизода као никој не збореше англиски, ама веќе во следна епизода пола од нив збореа, за во следна епизода пак да не зборат и после пак зборат. Пази, шваби што воопшто не зборат англиски се расправаат меѓусебе на англиски, ОК.

На страна овие две маани, серијата е одлична. Ми се допадна storrytelling-от, Елса беше баш Lightning! Штета што непотребно ја дадоа сцената со Индијанците уште во прва епизода, па се знаеше каде ќе води приказната. Како го одминуваа Тексас и се приближуваат до Монтана, сцените беа се поубави и поубави.

Се надевам еден ден ќе ја посетам Монтана, за сега само ќе прејдам на 1923.
1883 дури повеќе ми се допадна од Жолтиот Камен.

Најмајкоебачки лик ми беше Рип. Неродениот син.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.553
Поени од реакции
29.148
Реинкарнација бе, ете логично објаснување. :pos:
Сега виде зошто ти викав да ја гледаш прво 1883, па финалето на Yellowstone? Гласот на крај од Yellowstone со кој се заокружува се е на Елса. Со нејзе почна, со нејзе заврши. Нејзе ја погребаа на ранчот и баш заради неа Датонови застанаа тука и го имаа ранчот. На крај Џон Датон исто го погребуваат покрај нејзе (имаше дури и кадар со гробот на Елса во епизодата со погребот на Џон.)

Count me in! Одиме заедно!
Да, гледајќи ги една по друга одма ми текна на името Елса, баш поради таа сцена со гробот на Џон. Затоа и реков дека со сцената во прввата епизода каде што е ранета од стрела, се ми беше јасно.
Мошне интересна фамилија ми се Датонови, највеќе поради фактот што скроз погрешен впечаток ми остави Џон во првата сезона на Yellowstone. А, многу моќна сцена ми беше кога Eagle му кажа на Џејмс "In seven generations, my people will rise up and take it back from you."
Со нетрпение чекам сега 1923 да ја почнам.

1883 дури повеќе ми се допадна од Жолтиот Камен.

Најмајкоебачки лик ми беше Рип. Неродениот син.
Рип беше топ 3 ликови од Yellowstone, заедно со Кевин и Бет Датон. Кејси и Џејми заедно ни до пола не му беа на Рип.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.195
Поени од реакции
10.219
Доколку некој се интересира за словенска митологија од мене имате препорака за Slovania (The Slavs). Ја имате на HBO Max.
Прва серија за Словените или бар прва на која сум налетал. Словачко-украинска ко-продукција за Словените во Панонската долина со пагански обичаи, верувања во богови (Сварог, Велес, Мокош), принесување жртви, војување со Аварите… Може на моменти им фалеше некој искусен советник за сценарија за да биде подинамична серијата и подобар директор на фотографија али севкупниот впечаток ми е сосема солидно сработена серија. 7/10

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.210
Поени од реакции
37.843
Со нетрпение чекам сега 1923 да ја почнам.
Таман втората сезона треба да искочи деновиве и јас едвај ја чекам. Па после 1944 со Метју Мекконахи ќе ја чекаме и другите спин-офи.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.851
Поени од реакции
15.143
Кога ве читам (меѓу редови) едвај чекам да ја почнам.

@Zlatikevichius Метју официјално ќе биде? Да не барам заради спојлери.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.210
Поени од реакции
37.843
Кога ве читам (меѓу редови) едвај чекам да ја почнам.

@Zlatikevichius Метју официјално ќе биде? Да не барам заради спојлери.
Ќе биде, ќе биде, 100%. Прво беше планиран за тој директниот sequel на Yellowstone, Madison мислам дека ќе се вика, ама среќа го сменија во 1944, зашто така сигурно ќе биде Датон.

Еве визуелно попрегледно - сите spin-off-и, prequel-и и sequel-и на Yellowstone:

1740252043856.png

The Madison инаку е со Мишел Фајфер и Метју Фокс од Lost.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.888
Поени од реакции
4.636
Ќе биде, ќе биде, 100%. Прво беше планиран за тој директниот sequel на Yellowstone, Madison мислам дека ќе се вика, ама среќа го сменија во 1944, зашто така сигурно ќе биде Датон.
Колку што знам Меконахи официјално веќе не е инволвиран во било каков проект за Yellowstone,
Таилор Шеридан реши да продолжи со новата серија со Мишел Фајфер и ќе се фокусира на нов спиноф со Бет и Рип.

P.S.Ги загледав сите проекти на Шеридан и приквелите на Yellowstone освен Yellowstone.
Сеуште се токмам да ја почнам :LOL:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.210
Поени од реакции
37.843
Колку што знам Меконахи официјално веќе не е инволвиран во било каков проект за Yellowstone,
Таилор Шеридан реши да продолжи со новата серија со Мишел Фајфер и ќе се фокусира на нов спиноф со Бет и Рип.

P.S.Ги загледав сите проекти на Шеридан и приквелите на Yellowstone освен Yellowstone.
Сеуште се токмам да ја почнам :LOL:
Не не, убаво пишав погоре: серијава што моментално се снима и треба да излезе годинава беше со работен наслов 2024 и Метју Мекконахи беше планиран како дел од кастот таму. Арно ама, веројатно поради конфликт со снимањето, Метју отпадна од таа серија, Мишел Фајфер беше ангажирана и истата веќе се снима, со наслов The Madison. До крајот на 2025 треба да има премиера, веројатно на есен.

Отпосле Шеридан испланира нов prequel, со работен наслов 1944 каде Метју Мекконахи ќе глуми, барем такви се информациите засега.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.553
Поени од реакции
29.148
Ако се водиме по сегашниот тек како Тејлор размислува, во 1944 и Медисон ќе глуми исто така Тејлор заедно со Џејмс Џордан, ликот е опседнат со едни исти глумци да ги користи во сите серии :D

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.888
Поени од реакции
4.636
Не не, убаво пишав погоре: серијава што моментално се снима и треба да излезе годинава беше со работен наслов 2024 и Метју Мекконахи беше планиран како дел од кастот таму. Арно ама, веројатно поради конфликт со снимањето, Метју отпадна од таа серија, Мишел Фајфер беше ангажирана и истата веќе се снима, со наслов The Madison. До крајот на 2025 треба да има премиера, веројатно на есен.

Отпосле Шеридан испланира нов prequel, со работен наслов 1944 каде Метју Мекконахи ќе глуми, барем такви се информациите засега.
"Matthew McConaughey is still the top choice to star, but reports of his commitment to the project are overstated; he won’t sign on until he sees a script, which hasn’t happened yet, per his agent."

Да така e,но последно што читав е дека Шеридан бидејќи е главен продуцент и сценарист на 6 активни серии немал финално сценарио за новата Yellowstone серија па Мекко ахи не бил заинтересиран и не сакал да чека бидејќи сакал да работи на други проекти.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.888
Поени од реакции
4.636
Ако се водиме по сегашниот тек како Тејлор размислува, во 1944 и Медисон ќе глуми исто така Тејлор заедно со Џејмс Џордан, ликот е опседнат со едни исти глумци да ги користи во сите серии :D
Шеридан и Џејмс Џордан биле другари од детството па затоа стално го ангажира,не ми пречи непотизам се додека Шеридан прави квалитетни проекти :D

Kajgana Shop

На врв Bottom