Општи дискусии за ТВ серии

Член од
26 јануари 2020
Мислења
989
Поени од реакции
1.290
Првата сезона на True Detective ја изгледав и сум фасциниран, дали и другите сезони се добри или че се разочарам?

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.853
Поени од реакции
15.159
Првата сезона на True Detective ја изгледав и сум фасциниран, дали и другите сезони се добри или че се разочарам?
Првата го дигна нивото многу. 2ра и 3та се океј, ама споредено со прва се послаби. Вреди да се изгледаат, особено трета.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.211
Поени од реакции
37.849
Уште и третата е добра. Втората многу бавна, четвртата срање.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
989
Поени од реакции
1.290
Уште и третата е добра. Втората многу бавна, четвртата срање.
Тогаш до трета би ги изгледал. Иначе првава сезона ми остави огромен впечаток значи воведната песна, целата приказна, глумците, па и песната на крајот, нека си еби векот Раст мн филозофираше ми го испра умот ! :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.211
Поени од реакции
37.849
Тогаш до трета би ги изгледал. Иначе првава сезона ми остави огромен впечаток значи воведната песна, целата приказна, глумците, па и песната на крајот, нека си еби векот Раст мн филозофираше ми го испра умот ! :D
Од овој тип на серии не знам колку си гледал други, ако не си ги гледал, препорака од мене и за The Killing (првите 2 сезони), Broadchurch, The Chestnut Man и The Night Of.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.853
Поени од реакции
15.159
Јас пред некој месец ја изгледав за втор пат. Топ 5 за мене.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.740
Поени од реакции
11.626
Прва - врв
Втора - тешко срање
Трета - мех
Четврта - средно жалосна

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.234
Поени од реакции
2.308
Landman -почнува ок има надеж дека ќе се развие интересна приказна и ондак пола серија се врти околу мајката и ќерката, како вежбаат, волонтираат у старечки дом и бла бла бла слични глупи причи. 2 ра сезона тешко дека би ја гледал
Mindhunt- одлична, има паралелни приказни не е прекомплицирана може да се следи и секоја наредна епизода едвај чекаш да ја почнеш. Има најава и за 3 та сезона, едвај ја чекам.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.195
Поени од реакции
10.219
Немам налетано на мислење за ‘The Last Night at Tremor Beach’ - последниот проект на маестро Ориол Пауло, а излегла уште у октомври.
Минич од 8 епизоди по саат кусур, мистерија нормално. Не е на ниво на претходните филмови/серии, имаше доста бавен старт и на моменти беше развлечена, али човеков и реклама за детергенти да сними мислам дека би ја гледал. Кој има време за тепање бујрум.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.195
Поени од реакции
10.219
Baby Reindeer - колкав хајп имаше за серијава по социјалниве мрежи ау-бау, а уствари тешко срање. Секоја чест за ликов што излегува да каже јавно што му се случило, али целата серија е само :гомце:. 4/10

The Are Murders - шведска серија у Нетфликс продукција, најгледана периодов, ја убија од рекламирање и ни да ме такне. Трилер кај што во 5 епизоди се решаваат 2 различни случаи ама сѐ е некако избрзано, неразвиено, предвидливо, не се поврзуваш со ликовите. Не ја препорачувам. 5/10

Ја завршив и прва сезона од Mindhunter. Е ова е вече квалитетно сработена серија, нема збор, али целата тематика на сфаќање на психата на сериски убијци ме уморува. Очекував дека агентиве ќе имаат повеќе ловење на криминалциве отколку муабет за какво им било детството и што довело до тоа да им кликне у главата да убиваат. Ќе се размислам дали би ја гледал втората сезона.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.231
Излезе првата епизода од новата, трета сезона на White Lotus. Најверојатно ќе га почекам цела сезона за да га бинџнам освен ако не фане да доминире как пу обичај и хајпо си го напраа своото.

Jас за време на интрото на сите епизоди:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Ја почнав пред недела дена, ај првата сезона и така и така, ама вторава избинџав вчера неколку епизоди и е доста солидна.
Трета најверојатно ќе чекам цела да излезе.

The perfect couple, минисерија со Никол Кидман, има сличен вајб ко оваа.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.553
Поени од реакции
29.148
Океј, конечно ја завршив и 1883.

Скептичен бев уште од прва епизода. Две работи што ич не ми се допаднаа е тоа што некои актери од Yellowstone беа присутни и тука, исто како и Тејлор, нека си глуми таму у серии што не се поврзани една со друга. Вака ист свет, ми се појавува у настани 200 години пред Yellowstone, мрш.

Второ што многу ми пречеше е што у прва епизода као никој не збореше англиски, ама веќе во следна епизода пола од нив збореа, за во следна епизода пак да не зборат и после пак зборат. Пази, шваби што воопшто не зборат англиски се расправаат меѓусебе на англиски, ОК.

На страна овие две маани, серијата е одлична. Ми се допадна storrytelling-от, Елса беше баш Lightning! Штета што непотребно ја дадоа сцената со Индијанците уште во прва епизода, па се знаеше каде ќе води приказната. Како го одминуваа Тексас и се приближуваат до Монтана, сцените беа се поубави и поубави.

Се надевам еден ден ќе ја посетам Монтана, за сега само ќе прејдам на 1923.

Kajgana Shop

На врв Bottom