Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.809
Ami koj ve terase da si gi prodavate nivite za da kupite stan na grad. Koj vi e kriv so ne si ostajvte edno dve za zol cas, ko vaka sega. Od kaj znajs so vreminja idat :cautious:
I poentata ja ljufna, ne e za kokoskite i kravite, tuku za solidarnosta. Tebe te boli skapata pavlaka, mene skapite cigari. Glupo e da recam, ami jas pavlaka ne jadam, so mi e gajle kolku e.
Ти ќе да си ЈНА ков. Во денешно време ко што можеш да видиш друга е дефиницијата за солидарност.

A nekoj mi se smeese deka sum od Rotino.
Smejte se pak, Vlade si ima i meso, i mleko, i kompiri, i vino em rakija. Za leb malce zaebano mi e, moram da kupam, ali nisto strasno, ke preziveam.
А зашто немаш посадено тутун?

инаку да се масовни протести не би рекол дека нема да има ефект никоја влада не сака протести.
Шефе, бојкот е, плус не се насочени против владата, зашто би се плашеле политичарите. Нели читаш и они го поддржуваат ова дебилно испраќање порака према приватниот сектор.

Причината се знае која е, ама цвика народ.

само бојкот на алчни маркети и неразбрани трговци
А зашто земјоделците воопшто продаваат на прекупци. Што не си продаваат кај сакаат и на кого сакаат и по која цена сакаат. Никој не им брани.

Ем си неписмен, немаш капаците да размислуваш, ем другите ги нарекуваш шлајм.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
412
Само протест е мамата за говедава.
Ама четврток и сабота да не купувате масовно, пошто ќе им се порамни добивката.
Ок ти што ке јадеш? Во кафана чорба 200 денари или омлет 300 денари битно протестираш?
Автоматски споено мислење:

Не е најпаметно смислено, има нешто и што ме иритира, но што го ебам, ако решиле вака да се покаже незадоволство, да се укаже на реален проблем, ете ќе им се придружам, и така во просек, помалку од еднаш неделно одам по маркети, па не мора со зор баш тој ден.

Инаку, поскапувањето, допрва ќе прави проблеми во Европа, ќе има кризи, протести...
Затоа купи се за дома во четврток и ке им докажеш! Купи дупло да ти трае.
Автоматски споено мислење:

Бојкот на маркети се прави вака..

1. Се одбира еден маркет се бојкотира седум дена
Откако ќе види дека трпи загуби, ги смалува маржите.
2. Другите маркети за да не ги снајде истото смалуваат цени.
3. Ако не ги смалат вториот бојкот на втор маркет четринаесет дена.
И се така со прогресија

Еве солидна идеја.
Преземена од фб група.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ова веќе држи вода.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.178
Поени од реакции
18.251
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.116
✏ Од денеска почнуваат ригорозни контроли во маркети и во други трговски објекти, најави премиерот... https://www.slobodnaevropa.mk/a/33295214.html

#премиер #маркети #контрола

ама не,не морало и не требало бојкот,бојкот је з сиротиње

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.763
Поени од реакции
8.094
Што ќе контролира премиерот? Цените?

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.742
Поени од реакции
4.207
Шефе, бојкот е, плус не се насочени против владата, зашто би се плашеле политичарите. Нели читаш и они го поддржуваат ова дебилно испраќање порака према приватниот сектор.

Причината се знае која е, ама цвика народ.
Прочитај што пишав во првото мислење каде што ме цитираа па одговорив. Власта државата не само со зборови туку на дело има алатки со кои може да им ограничи маржи и инспекциските служби да работат, а не само преку соопштенија изјави да апелираат до трговците

Само од бојкот нема фајде, ќе намалат број на вработени тој ден а наредниот ќе си купиш што не си потрошол за време на бојкотот

Член од
23 август 2010
Мислења
39.842
Поени од реакции
115.995
I ne se gluposti, cigarite stvarno se skapi, glupo skapi. Mozi tebe kako ne pusac kur ne ti cue, ama ete mozi jas sum netoleranten na laktoza pa i mene kur ne mi cue kolku e pavlakata ili mlekoto. Ili sum netoleranten na gluten pa mi e gajle kolju e lebot. Mi ja sfakjas poentata. Nema tuka ama jas vaka, jas taka. Ili se e skapo ili ne e, ne mozi mlekoto e skapo ama da e do mene cigarite neka poskapat uste tolku oti jas ne pusam. Ne tepate mecka taka.
Не ти се добри споредбиве, ти пишував и во темата за пушењето ама не ме разбираш изгледа. Не негирам дека се скапи цигарите, но дали цигарите се неопходни за човекот? Не. Тоа што ти си решил да се неопходни за тебе е чисто твое задоволство и самиот си "виновен" за тоа. Овде зборуваме за прехранбени производи кои се неопходни за живот, масло, леб, шеќер, итн итн.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.488
Поени од реакции
13.707
Ете сега си купив павлака да не одам во петок и нема да ви се верува, 40 ден пречкртано и сега е неверојатни 39 денари.
Да ти дојдам нагости во петок, ја ќе донесам ракија, од тебе мезето павлака со вегета?

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.809
Ете сега си купив павлака да не одам во петок и нема да ви се верува, 40 ден пречкртано и сега е неверојатни 39 денари.
Ете голема победа за бојкотирачите, сепак имало ефект.
Замисли и @мкд владе да се солидаризира, 37 денари ќе дојде. Ама мора и ние фер, солидарни да сме со неговите барања.

Само Макпетрол има профит скоро колку 3-те најголеми трговски ланци.
Макпетрол е трговец, плус цената на нафтата е веќе регулирана од регулаторна агенција.

без да се понуди алтернатива
Не само што е понудена алтернатива, туку е укажано и зашто стандардот на народот е се понизок, наместо повисок. Ама Македончето не сака подобро да живее, туку и останатите ко него да ги симне на праг на преживување.

Власта државата не само со зборови туку на дело има алатки со кои може да им ограничи маржи и инспекциските служби да работат,
Уште полошо да се мешаш во маржите на приватниот сектор. Самиот пазар, посебно за вакви производи сам ќе си се регулира. И после толку многу моќ што има државата, сеуште да барате уште поголема моќ да им се додели на политичарите, иако се полошо, не знам што е тешко да се прифати дека причината за се полошо е баш давањето моќ на државата да се меша на секое поле.
Не знам што не е јасното за последиците од комунизмот, социјализмот...

За инспекциските служби, треба да проверуваат квалитет и квантитет, дали декларацијата одговара на фактичката состојба.
Лупетам сега со бројкиве, ако кај нас на нутела декларацијата пишува дека има 60% лешници, а реално има само 30%, тогаш дебела казна.
Јас ако сакам ќе ставам цена на нутелата 100 евра, мој ризик ако никој не купи, исто како што само моја ќе е заработката. На мојата загуба, државата нема да ми помогне, зашто да ми се меша во заработката.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.763
Поени од реакции
8.094
Замислувам у сабота веќе, седнуваат на маса картелот маркети, и почињаат да зборат како вака не иде, како ја научиле лекцијата пошто масовно ги бојкотирале и дека ако продужат вака, Гиго трејд у Ќерамидница ќе им ги земе сите муштерии. Онака, свесни за револтот.

1738182788355.jpeg

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.089
Не ти се добри споредбиве, ти пишував и во темата за пушењето ама не ме разбираш изгледа. Не негирам дека се скапи цигарите, но дали цигарите се неопходни за човекот? Не. Тоа што ти си решил да се неопходни за тебе е чисто твое задоволство и самиот си "виновен" за тоа. Овде зборуваме за прехранбени производи кои се неопходни за живот, масло, леб, шеќер, итн итн.
Sto e neophodno za zivot ?
Napraj edna lista i gledaj pavlaka da ima vo nea.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.607
Поени од реакции
9.764
Да ти дојдам нагости во петок, ја ќе донесам ракија, од тебе мезето павлака со вегета?
Договорено. И така нема што да правиме цел ден. Старците стандард ќе си штипкаат лебови насабајле, а тие се најголеми потрошувачи на малите продавници. Леб, млеко мора секое сабајле и сега ако некој има поголема пензија може и павлака ќе купи.

Павлака со вегета? Грдо.
Подобро павлака со оригано. И жолта ракија, ако не сум се напила 4 години ни голтка алкохол, за павлаката ќе се напијам. Еднаш се живее.

Член од
16 јули 2021
Мислења
368
Поени од реакции
752
Не работам у маркет, ама мене логика ме води дека не може да биде рецимо милка 150 у тинекс и веро, а 70 у стокомак. Ај едното е маркет другото дисконт, ама некако голема ми се глеа разлика. Може има разлика у квалитет, ама колку да има?

Затоа си треба бојкот.

Kajgana Shop

На врв Bottom