Ти ќе да си ЈНА ков. Во денешно време ко што можеш да видиш друга е дефиницијата за солидарност.Ami koj ve terase da si gi prodavate nivite za da kupite stan na grad. Koj vi e kriv so ne si ostajvte edno dve za zol cas, ko vaka sega. Od kaj znajs so vreminja idat
I poentata ja ljufna, ne e za kokoskite i kravite, tuku za solidarnosta. Tebe te boli skapata pavlaka, mene skapite cigari. Glupo e da recam, ami jas pavlaka ne jadam, so mi e gajle kolku e.
А зашто немаш посадено тутун?A nekoj mi se smeese deka sum od Rotino.
Smejte se pak, Vlade si ima i meso, i mleko, i kompiri, i vino em rakija. Za leb malce zaebano mi e, moram da kupam, ali nisto strasno, ke preziveam.
Шефе, бојкот е, плус не се насочени против владата, зашто би се плашеле политичарите. Нели читаш и они го поддржуваат ова дебилно испраќање порака према приватниот сектор.инаку да се масовни протести не би рекол дека нема да има ефект никоја влада не сака протести.
Причината се знае која е, ама цвика народ.
А зашто земјоделците воопшто продаваат на прекупци. Што не си продаваат кај сакаат и на кого сакаат и по која цена сакаат. Никој не им брани.само бојкот на алчни маркети и неразбрани трговци
Ем си неписмен, немаш капаците да размислуваш, ем другите ги нарекуваш шлајм.