Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.340
Поени од реакции
24.007
Abe Vlade trk do Prilep. Dve balina tutun kupuvash i sekirceto i ete ti kachak za cela godina!
Em evtino em "Prirodno"
Pa ete neka si kupat mleko i doma neka si pravat jogurti, pavlaki. Neka si kupat zito i cela godina ke imat leb bez pari so se veli.
So paritr so gi davat za djukelite, dve svincinja ke porasnea, meso ehee, poln friziderot.
So moralo bojkoti, gluposti.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.335
Поени од реакции
5.711
Глупи ко овци сте, ако не ти се свиѓа отвори фабрика го свртеа муабетот :pos:

Никој не се бунел за маржите на банките, името и презимето.......да така е и тоа е за жалење, али треба да се почне од негде макар тоа било и маркетите.

Па ќе пишам цигари да јадете сите што ја девалвирате темава, по можност дугачки и влакнести.
Овците се во обратниот смер :)
Многу мрчатори без ден сработен од позиција на сопственик на бизнис. Сите сакат повисоки плати, сите сакаат све што може да им бидне до гз донесено без да размислат дека што повеќе стануваш зависен од некој тоа повеќе ја губиш моќта да промениш нешто.
Не знам дали си ти овцата за која што збориш или едноставно не ја сфаќаш математиката. Еве петок нема да пазариш супер, сабота? Пак нема, недела? Понеделник ај да видам од кај леб ке најдеш? Ќе замесиш супер, брашното у маркет ќе мора да го купиш, оп вратио се Леси куќи.

Ќе бојкотираме, не одиме ич, ќе си насадиме во нивата на тараса нешто зеленчук, во вц петел и кокошка ќе чуваме, а кравата пред влез... Не драпај Владе, кај да ти најдам јас нива и крави.
Не драпа, него ќе кренеш телефон на тетка, баба, стрина што уште живее на село и ќе ти набави и млеко, и сирење и јајца и месо и брашно.
Не се правете сите големи граѓани, и градовите денес некад биле села. Така да сите имате некого некаде.

И не заборавај да испазариш у четврток за бојкотот у петок, може да ти притреба нешто
Автоматски споено мислење:

Abe Vlade trk do Prilep. Dve balina tutun kupuvash i sekirceto i ete ti kachak za cela godina!
Em evtino em "Prirodno"
ова е она што го зборам, не знам зашто е ова исмевано и пречекано со иронија?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.340
Поени од реакции
24.007
A nekoj mi se smeese deka sum od Rotino.
Smejte se pak, Vlade si ima i meso, i mleko, i kompiri, i vino em rakija. Za leb malce zaebano mi e, moram da kupam, ali nisto strasno, ke preziveam.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.018
Поени од реакции
6.936
Овците се во обратниот смер :)
Многу мрчатори без ден сработен од позиција на сопственик на бизнис. Сите сакат повисоки плати, сите сакаат све што може да им бидне до гз донесено без да размислат дека што повеќе стануваш зависен од некој тоа повеќе ја губиш моќта да промениш нешто.
Не знам дали си ти овцата за која што збориш или едноставно не ја сфаќаш математиката. Еве петок нема да пазариш супер, сабота? Пак нема, недела? Понеделник ај да видам од кај леб ке најдеш? Ќе замесиш супер, брашното у маркет ќе мора да го купиш, оп вратио се Леси куќи.

Не драпа, него ќе кренеш телефон на тетка, баба, стрина што уште живее на село и ќе ти набави и млеко, и сирење и јајца и месо и брашно.
Не се правете сите големи граѓани, и градовите денес некад биле села. Така да сите имате некого некаде.

И не заборавај да испазариш у четврток за бојкотот у петок, може да ти притреба нешто
И овца да беше ќе сфатеше....

Јасно е дека парите ќе си повратат, поентата е да се прати порака, дека ако сака народот може да се организира и протестира.

За името, презимето и тоа што требаше никој не мрдна со прст, овците си останаа на бачило, али сега ете сакаат конечно да бекнат и паметњакович како тебе им вика џабе е се, ако не ти се свиѓа стани газда :pos:

А јас лично не сакам "газда" да бидам, газда на маркет не е газда, се знае кои се газди у државава....и ако треба пак да ти цртам Жмицко е далеку од газда, па и Али не е ништо поише од раководител на смена.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.576
Поени од реакции
9.695

Чоек, немам јас никој тука на село, ај ако не бабите од Србија и Хрватска нека ни праќаат. Кој си има услови и баби на село нека не ги купува тие намирници. Јас не можам пред зграда да насадам марули.
И не ми пишувај иронии мене да сум испазарела во четврток за да имам во петок ко си читал не си дочитал што зборам јас.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.576
Поени од реакции
9.695
Ami koj ve terase da si gi prodavate nivite za da kupite stan na grad. Koj vi e kriv so ne si ostajvte edno dve za zol cas, ko vaka sega. Od kaj znajs so vreminja idat :cautious:
I poentata ja ljufna, ne e za kokoskite i kravite, tuku za solidarnosta. Tebe te boli skapata pavlaka, mene skapite cigari. Glupo e da recam, ami jas pavlaka ne jadam, so mi e gajle kolku e.
Се ме боли Владе од скапите производи. И тоа Апла скапи. И мене ме боли за цигара, електронска пушам, ми ја накачија плус 50 денари. Ниви немам, едино ако ми продадеш нешто па ќе има и солидарност за кај тебе да идат парите и бојкот на маркетите од друга страна.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.570
Поени од реакции
16.764
А Кафаните ќе се Бојкотираат :cool:
Кога ќе се сетам пред 35+ години, за време на Анте Марковиќ купував Гајба Пиво кај Митибариќ, во зелените згради во Аеродром, Поефтино од продавница :cool:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.924
Поени од реакции
8.290
Иако гласав дека ќе бојкотирам иако нема ефект сепак поради тоа што мислам нема ефект нема да бојкотирам.

Глупост што на некој можело да му текне. Сите што сакаат бојкот ќе се испазарат во четврток и демек во петок бојкотираме а во сабота пак на купување.

Ако веќе се бојкотира тоа го правиш една цела недела/месец не купување во големи маркети или не купување работи кој се подложни на пократок рок и брзо расипување како млеко, јоурт, кисело млеко, јајца. Сепак колку и бојкот да има пак не можеш целиот народ да го натераш на бојкот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.340
Поени од реакции
24.007
Се ме боли Владе од скапите производи. И тоа Апла скапи. И мене ме боли за цигара, електронска пушам, ми ја накачија плус 50 денари. Ниви немам, едино ако ми продадеш нешто па ќе има и солидарност за кај тебе да идат парите и бојкот на маркетите од друга страна.
Ete ti solidarna si, a ne ko ovie drugite osvestenite :mad:
Da ti prodadam ili da ti iznajmam ?
I nivi barem sega ima so lopata da gi rinis. Za edni evro kvadrat rakata ke ti ja skinat. Ti imaj zelba i pari, za niva ke se najdi.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.050
Поени од реакции
8.786
тешка глупост е ова, со оглед на тоа дека нема никаков ефект. Пак они што не купиле во петок ќе купат во сабота.
А може и да си порачаат од Тему? :icon_mrgr:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.576
Поени од реакции
9.695
Ete ti solidarna si, a ne ko ovie drugite osvestenite :mad:
Da ti prodadam ili da ti iznajmam ?
I nivi barem sega ima so lopata da gi rinis. Za edni evro kvadrat rakata ke ti ja skinat. Ti imaj zelba i pari, za niva ke se najdi.
Ама цените не се како во маркет така? Зошто не правиме бизнис, од солидарност и заради бојкот го правиме ова. Едно кило домати за колку ги даваш?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.340
Поени од реакции
24.007
Ама цените не се како во маркет така? Зошто не правиме бизнис, од солидарност и заради бојкот го правиме ова. Едно кило домати за колку ги даваш?
Od kaj da ti najdam domati sega vo januari ziti se. Ne sum Vero jas .
Gradsko cupe si ti, se poznava ;)
P.s imam kominjace ako sakas, 80 den kilo. Organsko :D

@Хоуп posto si gradsko cupe, opravdano da ne znaes, no kominjace uste mesec dena preku sila ke ima. Setne ke pregovarame za komova. Isto organska. Okolu 52 stepeni ke bidi.
Onaka informativno da si znaes.

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2021
Мислења
42
Поени од реакции
37
Само протест е мамата за говедава.
Ама четврток и сабота да не купувате масовно, пошто ќе им се порамни добивката.

Kajgana Shop

На врв Bottom