Македонски филмови

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.850
Поени од реакции
8.247
Дај бе плати нешто во живот мајка му стара. Оди во кино како господин изгледај го и плати си за
Треба да се патува до Скопје. Не дека е далеку ама не возам јас и немам за вакви работи со кого за жал да одам. Сам во Скопје да одам ми е безвезе.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.850
Поени од реакции
8.247
Филмовите на Милчо Манчевски често се прикажуваат на Superstar 3 тв каналот

Член од
8 октомври 2015
Мислења
937
Поени од реакции
3.037
Пак, пак и пак. Во два дена 6 сати само сон. Таман се спремам да легнувам утре прва смена, ми паѓат очите ајде реков да измотам некоја програма од навика, и годи шо: Тетовирање на самиот почеток, и како да го исклучам телевизорот. 20 пати ми е изгледан филмот и никако да ми здосади, антологија.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.850
Поени од реакции
8.247
Член од
10 декември 2024
Мислења
18
Поени од реакции
12
На ТракерМК моментално се ставија еден куп македонски филмови во одличен квалитет.

Го имате дури и првиот македонски филм Фросина во БлуРеј квалитет. Резолуција1420x1080
Никако не можам акаунт да направам... ми вика дека треба админ да ме прифати, ни меил ми стигна, ни ништо...

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
17 февруари 2010
Мислења
31
Поени од реакции
11
На Наша ТВ, секоја сабота околу 21 или 22 часот даваат македонски филмови. Претходната сабота го даваа телевизискиот филм "Неверство во зимската ноќ" на Коле Ангеловски.

Првпат го видов како филм, знам дека го даваа порано ко серија од три епизоди. Успеав да ја снимам репризата вчера, ко ќе го спојам ќе го пуштам на Јутјуб.

Туку да прашам, да не го има некој телевизискиот "Седумка, љубов или смрт" од Коле Ангеловски?

Го има уште на YouTube "Неверство во зимската ноќ" на Коле Ангеловски или на некое друго место може да се погледа?

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.902
Поени од реакции
23.576
Има некаде да се гледа/рента/купи филмот 'Убиј ги прво децата' ?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.835
Поени од реакции
1.591
Гледам ќе се снима филм , серија и документарец за Тоше Проески. Але луја им текна ! Истиот ќе го снима МТВ . Се надевам на добар кастинг само незнам каде ќе најдат актер што личи на него? Се надевам нема да запрат со тоа тука и ќе повлече филм или серија за Васка Илиева, Александар Сариевски,Јонче Христовски,Гоце Арнаудов,Драган Вучиќ, и Џаро.

Член од
10 мај 2022
Мислења
860
Поени од реакции
2.566
Гледам ќе се снима филм , серија и документарец за Тоше Проески. Але луја им текна ! Истиот ќе го снима МТВ . Се надевам на добар кастинг само незнам каде ќе најдат актер што личи на него? Се надевам нема да запрат со тоа тука и ќе повлече филм или серија за Васка Илиева, Александар Сариевски,Јонче Христовски,Гоце Арнаудов,Драган Вучиќ, и Џаро.
Ќе има и маски сигурно, тешко дека ќе најдат некој глумец што личи на него,а може и ќе се бара од цел Балкан не само од Македонија да почекаме.А рандом луѓе има што личат ама не се глумци.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
Го има уште на YouTube "Неверство во зимската ноќ" на Коле Ангеловски или на некое друго место може да се погледа?
Ако го чувам уште ќе ти го пратам.

А ова за Тоше, нека снимат па ќе збориме. Многу проекти останаа на ‘ќе’. Мислам дур не се сними, нема што да се нагаѓа.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.850
Поени од реакции
8.247
Ќе има и маски сигурно, тешко дека ќе најдат некој глумец што личи на него,а може и ќе се бара од цел Балкан не само од Македонија да почекаме.А рандом луѓе има што личат ама не се глумци.
Имаше вест дека ќе било со уште некоја балканска продукција. И од регионов биле заинтересирани за снимање филм и серија за Тоше.

МРТ ќе биде носител на целиот тој проет само требало да распишат конкурс.

Министерството за култура и туризам имаат потпишано договор со Euroimagеs во вреднос од 9 милиони денари депозит за финансирање да се снимаат македонски серии.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.958
Поени од реакции
37.212
Ако го чувам уште ќе ти го пратам.

А ова за Тоше, нека снимат па ќе збориме. Многу проекти останаа на ‘ќе’. Мислам дур не се сними, нема што да се нагаѓа.
Баш така. И јас уште не верувам дека ова ќе го види светлото на денот. Сличен хајп имаше за Шеќерното дете на Изи, филмот за Цар Самоил на Митриќески, а дури и за Александар Македонски имаше проект, чинам, сега не можам да барам на кого беше. Тие за еден Кочо Рацин снимија серија па стоеше во фиока со години од страв да не згазне на мало прсте на некои надвор, а не па нешто друго. Македонија е земјата на „ЌЕ“ = идно време од глаголот „ЛАЖЕ“.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
Баш така. И јас уште не верувам дека ова ќе го види светлото на денот. Сличен хајп имаше за Шеќерното дете на Изи, филмот за Цар Самоил на Митриќески, а дури и за Александар Македонски имаше проект, чинам, сега не можам да барам на кого беше. Тие за еден Кочо Рацин снимија серија па стоеше во фиока со години од страв да не згазне на мало прсте на некои надвор, а не па нешто друго. Македонија е земјата на „ЌЕ“ = идно време од глаголот „ЛАЖЕ“.
И Дарко Митревски со новиот филм за Мис Стон и серијана Македонија и првенецот на Русјаков ко режисер и уште еден куп што не видоа светлина...

Уште поневеројатно е дека ќе се случи филмот што МРТ е носител на проектот. Телевизија што нема снимено своја серија/телевизиски филм последниве 15 години и врв во овие 15 години им е пренос од ракомет.

Kajgana Shop

На врв Bottom