Lycamobile Македонија

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.989
Поени од реакции
1.272
I toa e ne e losa opcija so ogled na slucuvanjata periodot.Se zavisi sto koristis i sto ti treba.Se znae lyca se koristese bidejki bese za razlika od drugive drasticno poeftina osobeno za lugjeto sto ne im treba mnogu internet so dolgorocnite paketi.I mtel so novite dva paketi ne se losi iako i A1 so pripejd opcijata preku aplikacijata za 300den neograniceno so 10giga e realno dobra opcija.Se zavisi od tvoite potrebi i kolku sakas da se zamaras za tvoite pari :)
Овој број во главно го користев да ме бараат на него, така да не ми е приоритет, па се двоумам дали да го префрлам на А1 или Телеком.
Автоматски споено мислење:

Е сега пробав на Телеком да го префрлам имаат онлајн опција, но треба да ми стигне СМС код на бројот, а немам мрежа. Можеби ќе биде проблем за префрлање и ако одам лично во продавница.

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.763
Поени од реакции
4.181
Овој број во главно го користев да ме бараат на него, така да не ми е приоритет, па се двоумам дали да го префрлам на А1 или Телеком.

Е сега пробав на Телеком да го префрлам имаат онлајн опција, но треба да ми стигне СМС код на бројот, а немам мрежа. Можеби ќе биде проблем за префрлање и ако одам лично во продавница.
Ne znam kako ke odi so portirajne, sega dali mozi na brojot i kade tie 236mkd,za portirajne ako nemas sim, kako bi stavil itn, javise od dr br,0791212 neka proverat ako mozi

Или да се префрлам на друг оператор ?
Da se prefrlis ama kako bi odelo portirajneto treba da imas 236mkd, za portirajne od tekovniot operator

Од пред некој ден е вака
Nekoj da spodeli od app, dali uspeal super 200 /12m, da aktivira

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.989
Поени од реакции
1.272
Се јавив во контакт центарот на Лајка и ми кажаа дека бројот не постои, наводно после 6 месеци ако не ставиш кредит автоматски се брише :D

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.721
Се јавив во контакт центарот на Лајка и ми кажаа дека бројот не постои, наводно после 6 месеци ако не ставиш кредит автоматски се брише :D
Ne ni go kaza toj podatok...I toa ne e pravilo zosto znam mnogu broevi sto nemaat kredit staveno minimum godina a im rabotat.Kako ke se pogodi :)

Член од
29 август 2008
Мислења
5.763
Поени од реакции
4.181
So 0mkd, na 6 meseci treba da ima vlez na povik/sms dojdoven povik i prodolzuva +180dena, imam broj 07920x xxx od 2016 uste raboti...

Ne ni go kaza toj podatok...I toa ne e pravilo zosto znam mnogu broevi sto nemaat kredit staveno minimum godina a im rabotat.Kako ke se pogodi :)
Treba da ima soobrajkaj kon brojot vlezen povik/sms ...i ke prodolzi da raboti

Btw, i oficijalno ne rabotat 3/6/12m, od lyca, samo 30 dena paketite dodeka se doprefrlat site od lyca na mtel, posle toa go proglasuvame za umreno ,najproblematicniot ama i najevtiniot Mvno vo Mk.!

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.989
Поени од реакции
1.272
Ништо ќе мигрирам на Телеком, ќе ми треба само за дојдовни повици, само не знам каква им е политиката на колку време ќе треба да се надополнува.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.763
Поени од реакции
4.181
Ништо ќе мигрирам на Телеком, ќе ми треба само за дојдовни повици, само не знам каква им е политиката на колку време ќе треба да се надополнува.
Telekom pripejd nad 15god, i povejke sum nemal ne znam kako e.
Proveri na web .
A1 pripejd e povejke vaznost

Член од
9 јануари 2021
Мислења
991
Поени од реакции
1.018
Пробај прво да си го вратиш бројот, оти ќе треба да му кажиш код нешто преку порака што ќе ти го испратат за да те префрлат.
Знам од колега што се префрлаше од А1 на Телеком ми побараа, земи празна картичка и префрли го на неа бројот и ќе те префрлат, во спротивно ќе треба нова картичка да купуваш од Телеком. Или можиш од А1 да купиш или од МТЕЛ припејд.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.536
Поени од реакции
898
Подобра опција ти е А1 за припејд.

Пробај прво да си го вратиш бројот, оти ќе треба да му кажиш код нешто преку порака што ќе ти го испратат за да те префрлат.
Знам од колега што се префрлаше од А1 на Телеком ми побараа, земи празна картичка и префрли го на неа бројот и ќе те префрлат, во спротивно ќе треба нова картичка да купуваш од Телеком. Или можиш од А1 да купиш или од МТЕЛ припејд.
Јас се префрлав од телеком на а1 и никаков код не бараше. Единствена мака имав со податоците внесени кај телеком (една буква вишок и во а1 бев одбиван)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom