Apple

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не е државата крива, општо луѓето во неа си се сами криви, државата е крива што е ретардирана па со потешкотии се вршат нарачки од интернет.
А луѓето во државата гледам дека помалце се освестуваат, пред три четири години само Невада носеше Apple, па почнаа Duna сега и iZak се отвори како официјална продавница за Apple.
Фирмата во која што работам, а се работи на креатива и дизајн се работи стрикно на Mac, дури и сметководителството работи на Mac :).

А што е скапо си е скапо, АМА придобивките се ненормално огромни. Пред се добиваш лиценциран софтвер (OS X + iLife 08) за купување на било која машина од Apple (Mac mini, iMAC, MacBook, MacBookPro, MacPRO), нешто кое ниедна друга машина не ти го нуди.
Lifetime гаранција за било кој дел од светот, 1000песни да си симнеш :pos: и попуст во Apple Store и тоа со секој купен производ добиваш плус и плус и плус попусти, на крај iPod Nano 09 ќе го купиш за 50 долари со гратис гравирање што сакаш по твоја желба :pos::pos:

Еве интересни компарации за сите оние што тврдат дека Windows е подобар од OS X
Ме насмеа клипов хехе.Затоа постојат антивируси за да ти го чуваат компјутерот безбеден...Смешно овде на клипов хехе..Се прае тој јак нема вируси Apple OS X...И за него има вируси само не како на windows ама пак има.Зависи и Windows e добар и Apple OS X е добар.

Точкес, абе ние сме држава која све што е светска мода кај нас стига последно, тоа е и причината што кај нас ретки се корисниците на UNIX. Пушти MTV странската програма (или било која странска телевизија), гледај ги тие странските емисии и квизови како што имам јас забечежано 80% од големите фирми кои сум успеал да ги затекнам се на UNIX (американците се тотално на Apple).

Едит: Уште една брука за Microsoft... серверите на Microsoft се на Linux.:tapp:
Хехе и они нешто друго да стават.Не е брука тоа.:tapp::tapp:

Хехе и они нешто друго да стават.Не е брука тоа.:tapp::tapp:

Како бе не е брука ? :nesvest:

Цела Microsoft корпорација која 25-30 години "развива" оперативен систем кој на крај да заврши да користи тест програм (Linux) ? Тоа сакаш да кажеш дека не е срамота ?
Иначе за информација... Linux-от не бил наменет за OS... тој најпрвин во 1983 год бил проект на тест програма... кој подоцна се развил во оперативен систем за "стручнаците" на "најдобриот" OS (Microsoft корпорацијата & Windows) да го користат како најбезбеден систем... т.е. ти сакаш да кажеш дека не е срамота "најдобриот" OS за својата безбедност да користи тест програма (Linux) :tapp:

Како бе не е брука ? :nesvest:

Цела Microsoft корпорација која 25-30 години "развива" оперативен систем кој на крај да заврши да користи тест програм (Linux) ? Тоа сакаш да кажеш дека не е срамота ?
Иначе за информација... Linux-от не бил наменет за OS... тој најпрвин во 1983 год бил проект на тест програма... кој подоцна се развил во оперативен систем за "стручнаците" на "најдобриот" OS (Microsoft корпорацијата & Windows) да го користат како најбезбеден систем... т.е. ти сакаш да кажеш дека не е срамота "најдобриот" OS за својата безбедност да користи тест програма (Linux) :tapp:
А од кај си сигурен толку дека работат на Линукс ?
П.С. Ќе видиш седмицава колку ќе биде јака.

Вака сега... користи првин некој оперативен систем кој работи под UNIX (ако воопшто знаеш што е тоа) па после ќе правиме муабет... а Windows 7 ќе биде исто срање... не се инати за џабе дека Microsoft е подобар од некој OS кој работи под UNIX кога немаш ни самиот поим што сакаш да кажеш. Ајде да не испадне се курчам... наведи ми факти за тоа што ти го тврдиш ? Се кладам дека нема ни 2-3 факти да наброиш (имај у предвид тие факти да не се глупости). Ај баш ме интересира што е тоа во Windows-от што е подобро од OS кои се на UNIX ?

П.С. Имај во предвид дека до сега му немаат најдено ниедна дупка на Linux, а на Windows... неможат ни да се избројат дупките.

Tocno deka Apple kompjuterite se najdobri na svetot no sepak tie se za ozbilni lugje koi stvarno ni treba za rabota sto ke mi e mene doma toj kompjuter za da si peram zaebancii...Za profesionalci so rabotat so grafika ima go preporacuvam Apple ama za normalni korisnici kako nas Windows si e Windows.

Леле не да е јака, стики ноутс на декстоп можеш да си лепиш И ТОА НА КИРИЛИЦА Wooooow

Треба да плаќаш эа да гледаш мнооооооооооооооооогу канали. Има некои што се бесплатни, ама не би ти препорачал. Најискрено сеуште не е эа на наш паэар, барем до денот кога ќе можеме на интернет да плаќаме ко луѓе :)

Како знаете кога не сте чепнале MacOS?

Кој кажа дека не сум чепнал?
Реков дека немам... Сега ќе спуштам од торрент, ќе ставам на овој скапаниов компјутер шо го имам.
Да видам како ќе работи

една напомена (ова повеке за декстерче оти тој ги греши) Mac OS е скроз посебен оперативен систем од Mac OS X толку се различни што ни програмите не одговараат од еден на друг. Mac OS се правеше до 1999 та година и си е приказна сам по себе а OS X се прави од 2001(MAC OS X 10.0 Cheetah) и сите верзии на иксот носат имиња од животни од родот на мачки(незнам зошто е така но барем тука се подобри од МЅ(виста бе на шо личи името)) еве јас сум ги работел и линукс и мек ос и мек ос икс и виндовсите па можам да кажам дека Macintosh оперативните системи (а и линуксот) се каде каде посигурни и постабилни од виндовсот но ја немаат таа софтверка поддршка што ја има виндовс(затоа и Apple го направија Boot Camp)

и ова ме чуди OSX многу побрзо работи на обичен пц отколку на мек а виндовс пак многу побрзо работи на ејпл

сепак мејкинтош оперативните системи се многу пооптимизирани и подобро ги користат системските ресурси(личен пример:OS X 1.3.9 на iMac G3 233mhz и 160 рам работи скоро исто со виста на P4 3.0ghz 512ram)

Кој кажа дека не сум чепнал?
Реков дека немам... Сега ќе спуштам од торрент, ќе ставам на овој скапаниов компјутер шо го имам.
Да видам како ќе работи

Што ќе симнеш? Хакинтош? ОS Х се работи на овие нешта
MacBook.png

2006-macbook-pro.png

macbook-air.jpg

apple-imac-computer.jpg

image_macmini1.jpg

macpro.JPG

на све друго е срање затоа што не поддржува кинески делови

ааабе точкест добар е и хакинтош ако се погоди компатибилен хардверот(и е доста брз) ама друго си е на Macintosh

ааабе точкест добар е и хакинтош ако се погоди компатибилен хардверот(и е доста брз) ама друго си е на Macintosh

Абе ОГРОМНО е прашањето ако ти се погоди хардверот, а често не се погаѓа (барем на 90% кај што сме пробале да ставиме хакинтош). Ама ај нека проба нека види

Абе ОГРОМНО е прашањето ако ти се погоди хардверот, а често не се погаѓа (барем на 90% кај што сме пробале да ставиме хакинтош). Ама ај нека проба нека види

Точкест, која е најаката конфигурација на Мекинтош или некоја приближна до најаката да не знаеш ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom